Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
Deel | .
 

 Kinderen 'ontuchtschool' Valkenswaard zitten thuis

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2016
Aantal berichten : 2193
Punten : 12761

#1BerichtOnderwerp: Kinderen 'ontuchtschool' Valkenswaard zitten thuis   vr 01 nov 2013, 14:36

8-11-2012 - 13:13  bron: De Telegraaf, Eindhovens Dagblad AD


In deze horecagelegenheid, waar bruiloften en partijen plaatsvonden, zijn vermoedelijk kinderen misbruikt. © Google Streetview.

UPDATE De ruim veertig kinderen van de particuliere rooms-katholieke onderwijsinstelling Agnus Dei in Valkenswaard zitten voorlopig noodgedwongen thuis. Aanleiding tot deze maatregel zijn onder andere de arrestaties van de 48-jarige directeur Alex Ryan van de V. en een 34-jarige medewerker van de school.

Beide schoolmedewerkers worden respectievelijk verdacht van ontucht en 'grensoverschrijdend zeden gerelateerd gedrag'. Verder is er sprake van een bestuurlijke crisis en moet er worden gereorganiseerd. Het personeel is naar huis gestuurd, meldt De Telegraaf.

Maximaal twee weken dicht
De school kan maximaal twee weken dicht zijn 'zonder plausibel verhaal'. Dat meldt de Onderwijsinspectie in reactie op de sluiting van de particuliere school, schrijft het Eindhovens Dagblad. Gaat de school langer dan twee weken dicht, dan komt de kwaliteit van het onderwijs in gevaar.

De gemeente Valkenswaard heeft in samenwerking met justitie en politie de hulp ingeroepen van Slachtofferhulp en de GGD om ouders en leerlingen bij te staan.

'Misbruik in zalencentrum'
Agnus Dei verzorgt onderwijs aan kwetsbare kinderen (8 tot 18 jaar) die bijvoorbeeld hoogbegaafd of autistisch zijn. De lessen werden de afgelopen anderhalf jaar gegeven op een bovenverdieping van een zalencentrum annex café aan de Kerstroosstraat in Valkenswaard. In deze horecagelegenheid, waar bruiloften en partijen plaatsvonden, zijn vermoedelijk kinderen misbruikt.

VOG
De Onderwijsinspectie heeft aan het begin van dit jaar geconstateerd dat de leraren van het basisonderwijs op Agnus Dei beschikken over een verklaring van goed gedrag (VOG). In het inspectierapport staat dat op Agnus Dei sprake is van een veilige schoolomgeving. De basisschoolleerlingen ontwikkelen zich naar hun mogelijkheden en bereiken positieve resultaten, aldus de inspecteurs. Het onderwijs voldoet aan de normen, was de eindconclusie.
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Kinderen 'ontuchtschool' Valkenswaard zitten thuis
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: Commissie Deetman-