Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
ReagerenDeel | .
 

 Slachtoffer van seksueel misbruik? - Gastblog Tamara Straatman

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2016
Aantal berichten : 2193
Punten : 12761

#1BerichtOnderwerp: Slachtoffer van seksueel misbruik? - Gastblog Tamara Straatman   ma 20 maa 2017, 19:42

Slachtoffer van seksueel misbruik? Lees deze inspirerende blog!


Als klein kind heb ik te maken gehad met ongewenst seksueel contact. Gelukkig niet met volwassenen, maar met leeftijdsgenootjes. Geen idee of dat verschil maakt, maar voor mijn gevoel qua vergeving wel. Want zij waren ook nog maar een kind en zochten genegenheid op een verkeerde manier. Wij deden allemaal wat wij dachten, wat hoorde. Ook al voelde het niet fijn, nee zeggen durfde ik niet.
Bang voor de verbaal agressieve reactie die daar mogelijkerwijs op volgde, of bang om die zéér gewenste genegenheid te moeten missen. Seks is makkelijk, intimiteit kenden wij niet.

Als kleine kinderen kenden wij weinig liefde en geborgenheid in onze families. Over seks werd makkelijk gepraat en vooral erg stoer gedaan door de volwassenen in onze omgeving. Daardoor namen wij als kleine kinderen het slechte voorbeeld over en gingen wij experimenteren bij elkaar. Soms uit nieuwsgierigheid, dan was het vooral erg leuk. Maar ook soms vanuit het verlangen om genegenheid te voelen, waardoor je geen nee durfde te zeggen maar dat eigenlijk wel wilde. Of nog erger, omdat je bang was voor die dwingende en bazig houding van die ene persoon.

Het laatste was erg makkelijk, die persoon ging je gewoon ontwijken. Was vriendje of vriendinnetje af. Maar die andere persoon, die bleef je maar steeds opzoeken ook al wilde je liever geen seks. En wat ik destijds onder seks verstond? Tegen elkaar aanschuren of met de handjes voelen bij elkaar. Dus in eerste instantie vrij onschuldig misschien, maar voor kleine kinderen in de leeftijd van 5-11 jaar misschien erg jong, indrukwekkend en vooral beschadigend in de seksuele ontwikkeling. Maar wat uiteraard aan de basis ligt, het gebrek aan veiligheid om NEE te durven zeggen, voor jezelf op te durven komen. En het bewaken van je geborgenheid en genegenheid, ‘in ruil’ voor seks.

Ook op latere leeftijd blijft dit proces zichzelf herhalen. Pas je nog steeds hetzelfde onbewuste gedrag toe. Durf of wil je geen NEE zeggen tegen ‘inhoudsloze’ seks, omdat je zo hard op zoek bent naar veiligheid en geborgenheid. Maar ben je tegelijkertijd ook bang voor de échte intimiteit, seks vanuit liefde. En daarom zoeken wij onbewust steevast de verkeerde (bed)partners uit. Want wij weten hoe we daarmee moeten omgaan, dat hebben wij onszelf namelijk als kind geleerd. Onbewust blijf je hetzelfde gedrag toepassen. Zoek je steeds opnieuw de confrontatie op. Om te leren en te groeien, het innerlijke kind in jou te helen. De pijn te verzachten. Leren houden van jezelf.

Want de basis onder dit leed, is het gebrek aan liefde voor jezelf. Als klein kind ben jij namelijk perfect, puur en volmaakt. En door alle beschadigingen ga jij twijfelen aan jezelf. Minder houden van jezelf. Onzeker worden over jezelf. Jezelf minder gunnen. Jezelf naar beneden halen. En sta je andere mensen toe ditzelfde met je te doen. Je zoekt die liefde en erkenning bij hen. Het maakt je emotioneel afhankelijk van de ander. Het maakt hen machthebbers over jouw doen en laten. En geloof me, dit gebeurt soms zeer subtiel en vaak geheel onbewust. Maar jij laat het toe en jij kunt het stoppen. Door opnieuw te leren houden van jezelf. Als een perfect, puur en volmaakt wezen.

Want dat ben jij.


Door een gebrek aan zelfliefde woog ik ooit 97 kilo, was ik ernstig depressief en had ik last van allerlei chronische lichamelijke ziektes. Ook had ik een enorm laag zelfbeeld, slechte relaties zowel in de liefde als vriendschappelijk en weinig zakelijke successen. Door al mijn onzekerheden, schuldgevoelens, frustraties, angsten, schaamte en verdriet aan te pakken met NLP Quality of Life coaching verdwenen alle ‘klachten’ spontaan uit mijn leven. Puur door het opruimen van mijn traumatische gebeurtenissen in het verleden, kon ik deze emoties makkelijk loslaten. Nu ben ik intens gelukkig, kerngezond en ken vele zakelijke successen. Wil jij dat ook ervaren?

Ik ontwikkelde speciaal voor jou 2 online trainingen!

- In 10 stappen het figuur van je dromen! Je ideale droomfiguur eenvoudig bereiken zonder te diëten of jezelf uit te hongeren, maar puur door het veranderen van je mind-set je ideale gewicht bereiken.
https://soofos.nl/cursus/online-training-gezond-ideaal-figuur/?ref=39

- In 10 stappen succesvol afscheid nemen van je faalangst! Zeg gedag tegen al jouw beren op de weg, door je manier van denken effectief te veranderen waardoor jij moeiteloos al jouw doelen succesvol gaat realiseren.  

https://soofos.nl/cursus/online-training-faalangst-overwinnen/?ref=39Je krijgt in deze online trainingen:


- In 10 stappen inzicht in jezelf, jouw onbewuste drijfveren en hoe dit in relatie staat met geluk, gezondheid én succes.
- Maar ook hoe je dit effectief in jezelf kunt veranderen, zodat jij het gewenste resultaat realiseert.
- Tekst en uitleg met video’s. Inspiratie Moodboard. Steungroep/ forum voor feedback.
- Diverse NLP oefeningen zodat jij effectief verschil gaat ervaren in jouw onderbewustzijn en dito resultaten in het leven.
- E-book: Meer geluk, gezondheid of financieel succes in jouw leven?

Een online training kost slechts € 199,- per training. Jouw NIEUWE leven, begint VANDAAG.Tamara Straatman - NLP Quality of Life Coach
www.tamarastraatman.nl
www.lifestyling.me
www.ecodrogist.com
info@tamarastraatman.nl

                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Slachtoffer van seksueel misbruik? - Gastblog Tamara Straatman
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Gastblogs-
Reageren