Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Je nergens bij horen voelen en trauma
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
Deel | .
 

 Commissie Deetman bleek slechts een succesvolle Katholieke bliksemafleider

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
TonnyKamper
avatar
Webmaster Co-Administrator


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 703
Aantal berichten : 571
Punten : 6316

#1BerichtOnderwerp: Commissie Deetman bleek slechts een succesvolle Katholieke bliksemafleider   zo 21 jul 2013, 19:24

Bron: volkskrant.nl  OPINIE - Jan Bennink − 07/10/12, 08:00


© ANP. Commissie-voorzitter Rieke Samson-Geerlings.OPINIE: Rieke Samson, de voorzitter van de Commissie Samson, kan de wereld morgen in een klap duidelijk maken dat in Nederland niet structureel kindermisbruikers de hand boven het hoofd gehouden wordt, schrijft columnist Jan Bennink. 'It's a very dirty job, but somebody has to do it.'


Systematisch misbruik van kinderen was een paar jaar geleden nog iets dat uit België kwam. An, Eefje, Julie en Melissa. Een horroronderwerp, veilig weggestopt onder de zuidgrens, waar Dutroux, het monster van Luik, en zijn trawanten dingen deden die hier nooit zouden kunnen.

Hoe anders is dat nu. 


Begin 2010 ging de deksel van de doofpot van Pandora. Misbruik in de kerk, misbruik in de jeugdzorg, misbruik in de kinderopvang. Er kwam geen einde aan.


Peuterklasjes, snoezelruimtes, slaapzalen, internaten, pleeggezinnen, de sacristie. Waar in Nederland zijn kleine kinderen nog veilig voor grijpgrage vingers?

Zware commissies, die van Deetman en Samson, werden aangesteld. Eindelijk zou de onderste steen boven komen. En het recht zijn loop hebben. 

Robert M.


En in één geval is dat ook gebeurd. Echter niet dankzij die eminente commissies, maar dankzij Nijntje. Door haar afbeelding in een smerige foto werd Robert M. uiteindelijk het hofnarretje van de Nederlandse kindermisbruikscene. Het monster van Riga werd gepakt en veroordeeld tot achttien jaar en TBS. En daar is heel misschien mee te leven voor de ouders en hun kinderen.


Maar vergelijk de straf van M. eens met het lot van Broeder Gregorius, het monster van Boekel. Hij liet, zo beweert men, kleine jongetjes castreren en werd nooit gestraft. 

Andreas evenmin. Het monster van Heel kon, naar verluidt, ongestraft zevenendertig geestelijk gehandicapte kinderen vermoorden. 

En ook de paters Salesianen, de monsters van 's Heerenberg bleven, voor zover ik weet, immuun voor 's werelds recht.

De commissie Deetman bleek slechts een succesvolle Katholieke bliksemafleider voor de dreigende volkswoede. En leidde niet tot de massatribunalen waar de slachtoffers van kindermisbruik recht op hebben.

Spijt en schadevergoeding


Terwijl de boevenwagen langs kloosters en katholieke bejaardentehuizen had moeten rijden om monsters van hun bed te lichten, lag bij de commissie Deetman de nadruk op spijt en schadevergoeding, een goed gesprek van verzoening tussen dader en slachtoffer. Niet een van de duizend beschuldigden werd aangeklaagd. 'Verjaard'. 'Niet genoeg bewijs'; klonk het opgelucht. Kan het nog perverser?


Morgen, 8 oktober, heeft Rieke Samson, de voorzitter van de Commissie Samson, de kans om het beter te doen dan Wim Deetman. Zij kan de wereld in een klap duidelijk maken dat in Nederland niet structureel kindermisbruikers de hand boven het hoofd gehouden wordt.

Van Samson, voormalig Procureur Generaal van het Openbaar Ministerie, wil ik dus meer horen dan een verklaring dat het allemaal beter moet in de toekomst. Van haar verwacht ik behalve een kundig verslag, een stevig advies over de vervolging van de monsters die zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van kinderen die onder de verantwoordelijkheid van de overheid vielen en nog steeds vallen.

Rieke: "it's a very dirty job, but somebody has to do it. Now do it".

Jan Bennink is reclameman, publicist en columnist voor Volkskrant.nl


* Tonny Kamper *
Terug naar boven Go down
http://tube-it.actieforum.com/
 
Commissie Deetman bleek slechts een succesvolle Katholieke bliksemafleider
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: Commissie Deetman-