Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

||> De komende dagen vindt er klein onderhoud plaats op het forum, onze excuses voor eventuele ongemakken en alvast hartelijk dank voor uw begrip! < ||
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015

Deel
avatar
Admin
Admin
Admin

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2159
Aantal berichten : 2349
Punten : 13335

Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015

Bericht van Admin op za 24 jan 2015, 18:24

20 januari 2015
De samenwerkende jeugdinspecties richten hun toezicht in 2015 op de veranderde bestuurlijke situatie en de nieuwe afspraken rond zorg op lokaal niveau. Dat staat in het plan dat zij op 16 januari hebben gepresenteerd.

Een aantal onderwerpen krijgt in 2015 extra aandacht, zoals toetsen bij nieuwe aanbieders van jeugdhulp, vervolgonderzoek naar het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, de zorg voor jongeren na plaatsing in een justitiële jeugdinrichting of JeugdzorgPlus, de toegang tot intensievere vormen van jeugdhulp en het meldpunt Veilig Thuis.

Binnen het nieuwe jeugdstelsel zijn de Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie verantwoordelijk voor het landelijk toezicht op de naleving van de Jeugdwet en het onderzoek naar de kwaliteit van de jeugdhulp. Daarnaast werken deze drie inspecties onder de noemer Samenwerkend Toezicht Jeugd samen met de Inspectie van het Onderwijs en de Inspectie SZW bij het toezicht op de kwaliteit van het stelsel. Hieronder valt ook het toezicht naar aanleiding van calamiteiten en geweld.


Bron: Nederlands Jeugd Instituut

                       *** Tonny Kamper ***
avatar
Trijntje
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige

Vrouw
Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1646
Aantal berichten : 710
Punten : 4243

Re: Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015

Bericht van Trijntje op zo 25 jan 2015, 10:56

Nederlandse rechters hebben steeds meer oog voor kinderrechten. Ze passen het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) steeds vaker toe.


Dat hebben onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) vastgesteld.
Sinds 2012 haalden rechters het verdrag ruim 650 keer aan, zo bleek donderdag uit de inventarisatie van de UvA-onderzoekers. In de tien jaar ervoor werd het verdrag 1000 keer toegepast. Volgens de onderzoekers geniet het verdrag, waarvan Nederland sinds 1995 lid is, onder rechters steeds meer bekendheid.
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Verdragsstaten zijn namelijk verplicht eens in de vijf jaar te rapporteren over in hoeverre het verdrag wordt toegepast.
Door: ANP

de grondwet, de rechten van het kind, de rechten van de mens, het klinkt allemaal zo goed, maar het is schijn, je kunt er helemaal niets mee. De Nederlandse rechtstaat, waar de politiek zo de mond vol van heeft, wat is die waard als de grondwet en de rechten van het kind zo genegeerd worden?
De kinderen hebben de toekomst. Wat voor toekomst als ze al geconfronteerd worden met de schendingen van hun rechten?
Ik dacht ook dat ik een beroep kon doen op de grondwet en de rechten van het kind/ de rechten van de mens, nou dat kan voor geen meter! Ik vind dat absurd en is het hele rechtssysteem op los zand gebouwd.
En is het eerste slachtoffer van de nieuwe wet al gevallen? Het kind in Rotterdam?

Trijntje- Trijntje -
avatar
TonnyKamper
Webmaster
Co-Administrator
Webmaster Co-Administrator

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 706
Aantal berichten : 572
Punten : 6483

Re: Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015

Bericht van TonnyKamper op zo 25 jan 2015, 15:08

Ja, dat zou ik ook wel eens willen weten Trijntje !!! Het lijkt er in ieder geval wel op..  :evil:* Tonny Kamper *

  Het is nu vr 23 feb 2018, 17:09