Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Je nergens bij horen voelen en trauma
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
Deel | .
 

 Camerasysteem bespeurt kindermisbruik

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2016
Aantal berichten : 2191
Punten : 12739

#1BerichtOnderwerp: Camerasysteem bespeurt kindermisbruik   ma 06 jul 2015, 12:55


Donderdagavond wordt het slimme camerasysteem ‘Kompletigo’ voor het eerst in gebruik genomen. Het systeem moet ervoor gaan zorgen dat kindermisbruik sneller wordt gedetecteerd. De slimme software analyseert alle camerabeelden uit het dagverblijf en speurt naar onregelmatigheden. Thuishuis de Speelhoek uit Munnekeburen is de eerste in Nederland waar dit wereldwijd unieke camerasysteem wordt geïnstalleerd.

“De computer analyseert alle camerabeelden uit het kinderdagverblijf,” zegt Joris Bijvoets, directeur van Justitia Digitalis, het bedrijf achter Kompletigo. “Er komen pas mensenogen aan te pas als het systeem een afwijking in gedrag ziet.”
Om die afwijking te herkennen, moet het systeem eerst leren wat de normale routines zijn binnen een dagverblijf. “Een begeleider die een zeer vieze luier verschoont, moet niet ineens verdacht worden binnen ons systeem. Kompletigo moet dus eerst leren dat deze uitschieters normaal zijn.” Na een leerperiode van zes weken kan het systeem deze routines herkennen.

Onvoldoende toezicht
Nadat het kindermisbruik door Robert M. bij Het Hofnarretje aan het licht kwam, zijn er maatregelen getroffen. Een voorbeeld daarvan is het vierogenprincipe: er moeten altijd twee medewerkers aanwezig zijn. In de praktijk blijkt het principe lastig na te leven. In 77% van de gevallen moet de controlerende collega ook zelf werken. (dit blijkt uit onderzoek van AbvoKabo FNV en RTL Nieuws) Het slimme systeem Kompletigo zorgt ervoor dat het toezicht wel goed wordt uitgevoerd.

Privacy
De camerabeelden worden onherkenbaar (gescrambled) opgeslagen in een digitale kluis. Als het systeem een onregelmatigheid ziet, dan wordt het onherkenbare fragment uit de kluis gehaald door een onderzoeker van Justitia Digitalis. De beelden worden dan onderzocht. Bij twijfel over de aard van het gedrag wordt een second opinion gevraagd aan Hoffmann Bedrijfsrecherche. De camerabeelden worden in geen enkel geval getoond aan ouders, werknemers of directie van het dagverblijf.

BRON: de Ondernemer.nl
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
PopeyeKamper
avatar
Team


Man
Registratiedatum : 23-07-13
Reputatie : 259
Aantal berichten : 112
Punten : 2663

#2BerichtOnderwerp: Re: Camerasysteem bespeurt kindermisbruik   ma 06 jul 2015, 13:44

Oh oh, wat komt dit verhaal ons bekend voor, dit zijn onze ideëen die wij aangedragen hebben als één van de oplossingen om kindermisbruik te voorkomen.. 
Maar het valt en staat met het toezicht en dat weet elk mens die bij zijn volle verstand is, als je niet handhaaft blijft er van de maatregelen niets over !!!


Arrow Popeye Kamper Cool
Terug naar boven Go down
http://www.popeyesjokes.webs.com/
 
Camerasysteem bespeurt kindermisbruik
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: Nieuws Extern-