Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
Deel | .
 

 Dienstverlening fysiek en psychisch geweld

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2012
Aantal berichten : 2182
Punten : 12723

#1BerichtOnderwerp: Dienstverlening fysiek en psychisch geweld   ma 13 jul 2015, 17:54

Sinds 1 oktober 2012 kunnen slachtoffers en betrokkenen van seksueel misbruik bij de Hulplijn Seksueel Misbruik terecht voor de beste hulp in hun situatie. Minder bekend is dat slachtoffers van fysiek en psychisch geweld bij de Hulplijn terecht kunnen en recht hebben op dezelfde ondersteuning. De Hulplijn Seksueel Misbruik is in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondergebracht bij Slachtofferhulp Nederland.

Via www.verbreekdestilte.nl kunnen slachtoffers en betrokkenen meer informatie vinden over de hulpverlening van de Hulplijn.

Commissie Vooronderzoek naar geweld in de jeugdzorg

Op maandag 13 juli hebben staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), namens het kabinet aangekondigd dat de commissie Vooronderzoek naar geweld in de jeugdzorg van start gaat. Deze commissie gaat onderzoeken of er voldoende mogelijkheden zijn om wetenschappelijk onderzoek te doen naar fysiek en psychisch geweld dat tussen 1945 en 2015 bij minderjarigen in instellingen en pleeggezinnen heeft plaatsgevonden.

Bijdrage Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland biedt slachtoffers, naar aanleiding van de berichtgeving over het onderzoek in de media, ondersteuning. Slachtofferhulp Nederland heeft positief gereageerd op deze vraag van de commissie, omdat deze slachtoffers binnen de doelgroep van Slachtofferhulp Nederland vallen. Daarnaast hebben Slachtofferhulp Nederland als organisatie en de Hulplijn veel ervaring opgedaan in de ondersteuning aan slachtoffers van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld.

Op de website van de commissie is een verwijzing naar de Hulplijn opgenomen. Slachtoffers van fysiek en psychisch geweld in het heden en verleden in instellingen en pleeggezinnen kunnen bij ons terecht voor ondersteuning. Ook slachtoffers die elders met fysiek of psychisch geweld te maken hebben gehad kunnen ondersteuning krijgen van onze medewerkers. De Hulplijn is van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur bereikbaar via 0900 – 9999 001*.

* De kosten voor het 0900-nummer zijn 5 cent per minuut met een starttarief van 4,5 cent per gesprek, plus de gebruikelijke belkosten.

BRON: Slachtofferhulp.nl
Artikel geplaatst op 13-7-15
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Dienstverlening fysiek en psychisch geweld
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: Nieuws Extern-