Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> Per 1 Oktober is de Dinsdagavond chat verplaatst naar Woensdagavond zelfde tijd ! << |
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Algemene Voorwaarden
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
Zoeken
 
 

Geef resultaten weer als:
 

 


Rechercher Geavanceerd zoeken
Deel | .
 

 Genoegdoening slachtoffers RKK

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 1906
Aantal berichten : 2103
Punten : 12335

#1BerichtOnderwerp: Genoegdoening slachtoffers RKK   di 25 aug 2015, 22:09

Mediation is een goed middel om slachtoffers van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk genoegdoening te bieden. Dat constateert de stichting Beheer & Toezicht inzake seksueel misbruik in de R.-K. Kerk in haar jaarverslag. Naast de bestaande klachtenregeling konden slachtoffers vanaf medio 2014 ook gebruik maken van mediation. In dat jaar kwamen er in totaal 25 aanmeldingen bij Slachtoffer in Beeld binnen die te maken hadden met de zogeheten Deetman-zaken. 

In het merendeel van deze zaken (19) kwam het tot een daadwerkelijke bemiddeling waarover de betrokken partijen na afloop (zeer) positief waren. Een aantal slachtoffers trok zich terug omdat bijvoorbeeld hun gezondheidssituatie het niet toeliet. Bemiddelaar Mieke Binnema deed de meeste bemiddelingen van SiB. “Het konden hartverscheurende zaken zijn. Omdat de pijn zo diep zit. Slachtoffers hebben deze pijn jarenlang met zich meegedragen en het heeft hun leven in grote mate en op allerlei vlak beïnvloed. Het waren ook zeer intensieve zaken. Maar ze gaven veel voldoening, omdat het mensen werkelijk goed heeft gedaan.”

Lang geledenAan veel zaken lag misbruik ten grondslag dat al lang geleden had plaatsgehad en waarbij het slachtoffer nog kind was. Hierdoor was het vaak niet mogelijk om een bemiddeling tot stand te brengen met de pleger, omdat deze bijvoorbeeld was overleden of omdat diens identiteit niet kon worden achterhaald.

Slachtoffers konden in contact komen met vertegenwoordigers van bijvoorbeeld de betrokken instellingen waar het misbruik had plaatsgehad of van de congregaties waarvan de pleger deel had uitgemaakt. Mieke Binnema: “De meeste slachtoffers hebben nooit hun verhaal kunnen vertellen of werden niet geloofd. Ook was er angst voor repercussie. Veel slachtoffers hadden het gevoel gevangen te zitten, wat als heel belastend werd ervaren. Dat er nu iemand naar ze luisterde en oprecht haar of zijn medeleven toonde, was heel belangrijk. De erkenning van het misbruik, waar mogelijk, en van de pijn die hun leven op allerlei manieren negatief hadden beïnvloed, deed veel slachtoffers goed. Dat was een meerwaarde van de bemiddeling, naast de bestaande regelingen.”

Financiële compensatie

Tijdens de bemiddeling maakten de partijen ook afspraken over financiële compensatie. Mieke Binnema: “Schadevergoeding is ook erkenning. Voor veel slachtoffers was dit belangrijk omdat het concrete uitdrukking gaf aan de invloed die het misbruik had gehad op werk als ook relaties met partners en kinderen. Misbruik dat in hun beleving hun hele leven lang was doorgegaan. ”

Klik hier voor het jaarverslag van de stichting B&T iz. seksueel misbruik RKK.

BRON: slachtofferinbeeld.nl
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Genoegdoening slachtoffers RKK
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: Commissie Deetman-