Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

 • Reageren

Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Deel
avatar
Admin
Admin
Admin

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2413
Aantal berichten : 2821
Punten : 15024

Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Admin op do 10 dec 2015, 18:09

Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Narcisme, een term die in de praktijk nog weleens spottend wordt gebruikt, is in de praktijk een relatief onderschat probleem.

Zelfs ervaren hulpverleners, advocaten, rechters en de politie laten zich nog makkelijk door situaties misleiden. Soms lijkt het woord wel een trend die we té makkelijk en té vaak gebruiken. Helaas liegen de feiten niet: veel gezinsdrama’s zijn terug te voeren op narcisme, maar ook in andere omgevingen (zoals op het werk) komt het voor. Achteraf wordt pas vaak de diagnose van een narcistische persoonlijkheid gesteld. Een veel gehoorde opmerking van de omgeving is dan ook: ‘het was zo’n aardige en vriendelijke man, ik kan me niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was!

UPDATE: Uit de vele reacties op het artikel over het hebben van een relatie met iemand met narcisme is gebleken dat er veel onduidelijkheid is over de hulp die men kan in roepen in dit soort situaties. Veel van de reacties zijn helaas erg herkenbaar, vandaar dat ik voor de mensen die hier meer over willen weten de mogelijkheden om hulp in te schakelen op een rijtje heb gezet. Bekijk hier mijn artikel: Ban huiselijk geweld uit je leven, vrijheid is de toekomst!

HOE HERKEN JE NARCISME?

Voor de duidelijkheid, onderzoek wijst uit dat 70% van de narcisten een man is. Iemand met narcisme heeft vele gezichten en kiest zorgvuldig uit wie, welk gezicht te zien krijgt. In de buitenwereld gedraagt hij zich meestal keurig. Wat echter ontbreekt in zijn leven is gevoel. Het opmerkelijke is dat iemand met narcisme jou prima kan vertellen wat liefde, toewijding en loyaliteit is. Hij/zij zal je er zelfs op aanvallen! Het enige probleem is dat ze het niet kunnen voelen en ook nooit zullen voelen. Hun leven bestaat uit mooie woorden, uit gebakken lucht, ze voelen geen enkele empathie met hun omgeving.


De vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld

Het stigmatiserende beeld dat veel mensen hebben over vrouwen die het slachtoffer zijn van het geestelijk en fysiek geweld van een mannelijke narcist, is dat dit naïeve en laaggeschoolde vrouwen zijn. De realiteit is echter anders. Sociale klasse, religie of intelligentie hebben er geen enkele invloed op! Juist sterke vrouwen zijn dé uitdaging voor iemand met narcisme, hun ultieme missie is namelijk deze vrouwen tot labiele wezens te maken.

Iedere vrouw zegt weg te gaan wanneer een kerel haar met één vinger aanraakt, een logische redenering, vooral wanneer je partner op een dag thuis komt en aankondigt dat het Romeo en Julia gedoe voorbij is en dat we moeten overgaan naar de volgende stap namelijk: isolatie en geweld.

Lees en huiver: wat men vaak namelijk niet weet is dat mensen met narcisme hun relaties beginnen door de illusie te creëren dat de vrouw de baas is in de relatie. De narcist verafgood zijn vrouw in het begin. Hij geeft je het gevoel dol op alles aan je te zijn, hij wil alles weten en gelooft in jou als vrouw, in al je hoop en dromen. Met als gevolg dat de slachtoffers de narcist mogen en zelfs van de narcist gaan houden. Hij geeft je persoonlijkheid een boost, creëert bewust dromen en doelen waardoor jij gelooft in jezelf en in je relatie.


Manipulatie

Het gevoel dat je geweldig bent brokkelt echter op den duur af, langzaam maar zeker en op een zeer sluwe manier maakt iemand met narcisme je er van bewust dat je niet meer voldoet aan het perfecte beeld (dat hij bewust gecreëerd heeft!). Het manipuleren is begonnen.

Al de denkbeeldige tekortkomingen die jij in zijn ogen hebt, gaat hij langzaam maar zeker tegen je gebruiken, hij zorgt er langzaam maar zeker voor dat jij niet meer aan het ideale beeld voldoet. Iemand met narcisme zal het niet nalaten dit kenbaar te maken en de vrouw in kwestie hier verantwoordelijk voor stellen. Ondertussen zal hij er tevens alles aan doen om de vrouw tot zijn bezit te maken door haar afhankelijk van hem te maken.

Inlevingsvermogen

Iemand met narcisme kan enorm goed in je hoofd te kruipen en je laten geloven dat jij diegene bent die de oorzaak van alle problemen is. Ondanks zijn gapende innerlijke leegte doet hij dit opmerkelijk goed. De narcist haalt op een gegeven moment zelfs alles wat je vind of doet via een verpakte discussie naar beneden. Je keek verkeerd, je bedoelde iets verkeerd, je vatte het negatief op of in het ergste geval heb je in zijn optiek zelfs hersenspinsels. Dit gaat zelfs zover dat je begint te twijfelen aan jezelf! Langzaam maar zeker raak je steeds meer van je eigen identiteit verwijderd.

Reputatie

Iemand met narcisme stelt zich zelf geen vragen. Nee, de narcist is een meester in het gebruiken van mooie woorden om zijn luchtkasteel mee te bouwen. Maar iets wordt altijd nog pas waarheid wanneer het ook daadwerkelijk ervaren wordt, een zeer goede luisteraar zal de woorden kunnen herkennen als gebakken lucht. Trouwens, er zijn maar weinig mensen die narcisme zullen herkennen. Ze zijn heer en meester in het ophouden van hun reputatie.


Zolang je meegaat in zijn behoefte is er niks aan de hand! Wanneer je je hiertegen verzet komen de problemen. 

De narcist zal zijn vrouw straffen wanneer hij zich persoonlijk gekrenkt voelt, wanneer hij tegengesproken wordt of wanneer hij het gevoel heeft niet serieus genomen te worden. De narcist voelt zich pas in het nauw gedreven wanneer zijn vrouw te stellig haar eigen mening naar buiten brengt of wanneer zijn vrouw zich tegen hem verzet. Dit kan zich uiten in de kleinste dingen, denk bijvoorbeeld aan de situatie dat de vrouw hem in de rede valt! Je neemt hem niet serieus, je hebt geen respect, terwijl zijn wil echter toch altijd wet is! Het gevolg van een flink pak slaag is dan de logische consequentie in zijn ogen. De verantwoordelijkheid ligt in de ogen van de man met narcisme dan ook niet voor niks bij de vrouw, want zij heeft hem toch uiteindelijk tot zo ver gedreven? De narcist verlangt zelfs een excuses van de vrouw na zo’n gebeurtenis.


Sociale contacten

Ben je in gezelschap dan weet je dat manlief je ook op het verkeerde been zet. Door subtiele opmerkingen brengt hij het zelfs zover dat wanneer jij vervolgens ontploft iedereen jou raar aankijkt. Hij lacht dan in zijn vuistje omdat onwetende omstanders zeggen dat jij zo fel reageerde en dat het maar wat zielig is voor hem om met zo’n vrouw te moeten leven. Eenmaal thuis gekomen, escaleert de situatie en krijgt de vrouw de volle laag waarbij het fysieke geweld steeds meer gaat voorkomen in de relatie. De vrouw krijgt steeds meer het gevoel niks waard te zijn, wordt steeds meer geïsoleerd en voelt zich alleen op de wereld.

De eigen woorden  van een gediagnosticeerde narcist:  ‘je zorgt ervoor dat een ander continu denkt dat zij het probleem is, het is een constante wisselwerking tussen jennen en weer aardig doen waardoor het slachtoffer uitgeput raakt.  Ik roep een constante vechtreactie op bij het slachtoffer om haar vervolgens te kunnen vernietigen.’

Hun manipulatieve vermogen van iemand met narcisme is enorm. Hij ontkent wat jij signaleert, hij laat je zelfs twijfelen aan je eigen geestelijke gezondheid. De absurde eisen die hij aan jou stelt gelden echter niet voor hem! Hij mag onredelijk zijn, hij mag absurde eisen stellen en uit zijn slof schieten om niks. Toch, er zijn vrouwen die de moed hebben om eruit te stappen. Dan volgt nog een lange weg.


Afscheid nemen van iemand met narcisme

Wanneer de situatie onhoudbaar is geworden, de vrouw weg wil gaan én de narcist heeft dit door, dan verandert de narcistische partner in een duivels monster. Dit monster kan extreme vormen aannemen. Agressief en kwaadaardig begint hij je zo te terroriseren dat je het gevoel hebt dat je gek word! Dit is het laatste middel voor de narcist omdat hij weet dat hij je kwijt aan het raken is. Mentaal en fysiek gaat hij tot het uiterste, met vaak zelfs een mogelijk dodelijke afloop tot gevolg.


Zijn ego is namelijk gekrenkt, hij verliest zijn macht en controle. Daar komt ook nog een bij dat gezichtsverlies het ergste is wat iemand met narcisme kan overkomen. Met alle gevolgen van dien! Ze worden onberekenbaar, stalken, gaan zelfs in de slachtofferrol zitten. Naar zijn omgeving verspreid hij roddels om zichzelf schoon te praten, dit allemaal zodat niemand zijn ware gezicht krijgt te zien.

Zelfinzicht

Zoals veel vrouwen niet meer kunnen navertellen zullen deze monsters tot aan de dag van vandaag nooit inzien wat ze fout hebben gedaan. Uiteindelijk creëert de narcist namelijk naar de buitenwacht de situatie dat hij zelf het grootste slachtoffer is van een delict. De spijt die wordt betuigd naar nabestaanden is een mooi verpakt verhaal waarin het tussen de regels allemaal maar één doel heeft: het schoon praten van zichzelf. Helaas zal uiteindelijk zelfs voor mensen met narcisme deze missie slagen, met als gevolg dat de narcist tot aan de laatste dag degene is die het hardst lacht.

Al met al is iemand met narcisme een gecompliceerde persoonlijkheid, die niet snel te herkennen is. In het begin zijn ze de prins op het witte paard en dat is juist het rookgordijn wat de narcist later gebruikt om jou en je omgeving compleet om de tuin te leiden. Daarom moeten we af van het stigmatiserend beeld dat slachtoffers er ‘bewust’ voor te kiezen om verliefd te worden op deze mannen die erop uit zijn ons te vernietigen. Helaas gedijt dit geweld altijd nog in stilte! Ken jij of ben jij iemand die ermee te maken heeft?


Doorbreek dan de stilte door er over te praten en maak een einde aan huiselijk geweld! Huiselijk geweld stopt immers nooit vanzelf!


BRON: tjenk.nl
avatar
Gast
Gast

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Gast op di 07 maa 2017, 13:15

Narcisme is  heel verschillend en zeer omvangrijk. Om te kunnen omgaan met een narcist in je directe omgeving is het handig om zo iemand heel goed te kennen, waardoor je leert hoe je kunt aanvoelen hoe hij gaat reageren. Ik kan het niet precies omschrijven, maar het is een kunst apart om juist om te gaan met deze mensen. Hen in hun waarde laten, maar je eigenwaarde niet verliezen.   Pas Op.
.
avatar
Admin
Admin
Admin

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2413
Aantal berichten : 2821
Punten : 15024

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Admin op di 07 maa 2017, 13:59

Miss Communicatie schreef:Narcisme is  heel verschillend en zeer omvangrijk. Om te kunnen omgaan met een narcist in je directe omgeving is het handig om zo iemand heel goed te kennen, waardoor je leert hoe je kunt aanvoelen hoe hij gaat reageren. Ik kan het niet precies omschrijven, maar het is een kunst apart om juist om te gaan met deze mensen. Hen in hun waarde laten, maar je eigenwaarde niet verliezen.   Pas Op.
.

Een kunst apart, dat is het inderdaad @Miss Communicatie !
Hartelijk dank voor je reactie  Dank U/Groetjes
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
avatar
Gast
Gast

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Gast op vr 14 apr 2017, 19:45

@Admin schreef:
Miss Communicatie schreef:Narcisme is  heel verschillend en zeer omvangrijk. Om te kunnen omgaan met een narcist in je directe omgeving is het handig om zo iemand heel goed te kennen, waardoor je leert hoe je kunt aanvoelen hoe hij gaat reageren. Ik kan het niet precies omschrijven, maar het is een kunst apart om juist om te gaan met deze mensen. Hen in hun waarde laten, maar je eigenwaarde niet verliezen.   Pas Op.
.

Een kunst apart, dat is het inderdaad @Miss Communicatie !
Hartelijk dank voor je reactie  Dank U/Groetjes

Graag gedaan.  flower.
avatar
Gast
Gast

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Gast op za 29 apr 2017, 11:38

Ja een kunst apart ..De gelegenheid schept tenslotte de dief ..verandert niks aan de diefstal..zal dan ook het deel van de diefstal aan de dief laten ..zijn berg ..hoef ik niet mee om te gaan ..ik onderzoek de gelegenheid die was mijn ..<3
avatar
Admin
Admin
Admin

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2413
Aantal berichten : 2821
Punten : 15024

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Admin op za 29 apr 2017, 12:52

Elisabeth schreef:Ja een kunst apart ..De gelegenheid schept tenslotte de dief ..verandert niks aan de diefstal..zal dan ook het deel van de diefstal aan de dief laten ..zijn berg ..hoef ik niet mee om te gaan ..ik onderzoek de gelegenheid die was mijn ..<3

Zo is dat @Elisabeth  Duim omhoog

Ieder heeft zijn eigen manier om ermee om te gaan.
Hartelijk dank voor je reactie!

Warme groet  Bloemetje
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
avatar
Lever
Gast

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Lever op vr 28 jul 2017, 14:33

Een kunst apart ?! Als je constant in de grond wordt geboord en de Schult krijgen van alles ? Tendere aanrakingen krijgen in het bijzijn van Anderen om op het moment de deur van de wagen dichtslaat een tiranie van verwijten krijgt " god weet waarom ? " je mond moet houden omdat je volgende hem zeurt over bullshit die niet ter zaken doet en hij je aanvalt omdat je over geldzaken wil praten , de aanval in bij zijn van je kinderen gebeurt. Ettelijke Keren geprobeert te hebben deze persoon duidelijk te maken " ophemelend en zeer kunstzinnig " dat dit niet de manner is hoe je met elkaar omgaat en communiseerd . Met het Gevaar dat je eigen veiligheid in het gedragen Komt ? Constant ophemelen ! Terwijl je zelf constant wordt afgebroken , roper waar kinder een bijzijn? Eens Zien hoelang u "kunstzinnig zal comuniseren ".
avatar
Lezer
Gast

@miss communicatie

Bericht van Lezer op vr 28 jul 2017, 14:48

Met deze mensen valt niet te communiceren. Het zijn egoisten en ze bestaan enkel Voor zichzelf. Zij zijn het centrum van Hun Kleine ego ik. En al wat erond zwalpt draagt bij aan Hun drang destructie van het positieve.
avatar
Admin
Admin
Admin

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2413
Aantal berichten : 2821
Punten : 15024

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Admin op vr 28 jul 2017, 15:42

Lever schreef:Een kunst apart ?! Als je constant in de grond wordt geboord en de Schult krijgen van alles ? Tendere aanrakingen krijgen in het bijzijn van Anderen om op het moment de deur van de wagen dichtslaat een tiranie  van verwijten krijgt " god weet waarom ? " je mond moet houden omdat je volgende hem zeurt over bullshit die niet ter zaken doet en hij je aanvalt omdat  je over  geldzaken wil praten  , de aanval in  bij zijn van je kinderen gebeurt. Ettelijke Keren geprobeert te hebben deze  persoon  duidelijk te  maken " ophemelend en zeer kunstzinnig " dat dit niet de manner is hoe je met elkaar omgaat en communiseerd . Met het Gevaar dat je eigen veiligheid in het gedragen Komt ? Constant ophemelen ! Terwijl je zelf constant wordt afgebroken , roper waar kinder een bijzijn? Eens Zien hoelang u "kunstzinnig zal comuniseren ".

Hartelijk dank voor uw bijdrage "Lever"

Velen zullen zich kunnen herkennen in uw ervaring, dank voor het delen!
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
avatar
Admin
Admin
Admin

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2413
Aantal berichten : 2821
Punten : 15024

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Admin op vr 28 jul 2017, 15:43

Lezer schreef:Met deze mensen valt niet te communiceren. Het zijn egoisten en ze bestaan enkel Voor zichzelf. Zij zijn het centrum van Hun Kleine ego ik. En al wat erond zwalpt draagt bij aan Hun drang destructie van het positieve.


Hartelijk dank voor uw bijdrage aan de discussie "Lezer"
Velen zullen het met U eens zijn!
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
avatar
Esmeraldam
Team
Team

Vrouw
Registratiedatum : 18-03-17
Reputatie : 292
Aantal berichten : 140
Punten : 1260

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Esmeraldam op vr 28 jul 2017, 16:32

Ik heb geen relatie gehad. 
Maar ik woonde wel 9 jaar in, bij een echtpaar waarvan Hij achteraf de diagnose heeft gekregen. 
Ik was zelf op de vlucht vanuit misbruik situatie en kwam daar te wonen. 
Ik kon geen kant meer op.
Dus in die zin, ook afhankelijk.

En hij heeft er op alle manieren flink misbruik van gemaakt, naar mij toe, naar andere bewoners , die ook daar woonde "met een reden , omdat ze niet anders konden "..
maar ook naar zijn nu inmiddels ex vrouw. De scheiding is door, het huis verkopen enz, dat speelt nog . 
en ook daarin is hij nog steeds .. grrr 

Ik met mijn al trauma achtergrond voelde vanaf begin al van er is iets mis met die man
maar ik zat al vast. 
angst op angst op angst. 
en maar denken dat het aan jezelf ligt steeds weer .

Pas toen hij vlak voor de scheiding ook vanwege drank en drugs misbruik gedwongen van zijn nu ex vrouw hulp moest gaan zoeken , de diagnose kreeg. 
Toen was ik er al weg, maar had ik een een puzzelstukjes regen zeg maar. 
Van zie je wel, ik was niet gek.. 
mijn gevoel loog niet, het lag niet aan mij .. 
die boze buien, die agressie, die klappen enz .. 

zeker als iemand niet bereid is om ook met de diagnose iets aan zijn probleem te doen. 
Kan het levensgevaarlijk zijn, zo heb ik het achteraf gezien ervaren.
misschien met de juiste hulp en ondersteuning erbij , medicatie misschien wel.. 
maar 100% vertrouwen, ik ben goed onder de indruk.
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
avatar
Admin
Admin
Admin

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2413
Aantal berichten : 2821
Punten : 15024

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Admin op vr 28 jul 2017, 16:58

Dank je wel voor het delen van jouw ervaring hiermee @Esmeraldam

Het is inderdaad helemaal verschrikkelijk als je in een afhankelijke situatie verkeerd..
Ik ben het met je eens dat het vertrouwen daardoor dusdanig geschaadt is dat dit nooit meer optimaal kan worden.. dus dan blijft over de vraag kun je daarmee verder leven of niet?
Zo niet.. dan is het tijd om voor jezelf te kiezen..
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
avatar
Joost
Team
Team

Man
Registratiedatum : 12-06-17
Reputatie : 669
Aantal berichten : 378
Punten : 2303

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Joost op vr 28 jul 2017, 20:30

Fijn dat je daar nu twee jaar weg bent @Esmeraldam. Eigenlijk was dat de start van je nieuwe leven, toch ? Volop je eigen Zelf kunnen zijn op je eigen veilige plekje met je eigen diertjes. Elke dag. Elke nacht. Ga door hoor !
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
avatar
Heyokah
VIP
VIP

Vrouw
Registratiedatum : 26-03-18
Reputatie : 3
Aantal berichten : 2
Punten : 246

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Heyokah op di 27 maa 2018, 10:01

Heel herkenbaar en levensgevaarlijk. ik heb gevochten voor mijn leven. De beste advies is wegwezen. Het is niet dat ik ze niet wil helpen, maar je kunt ze niet helpen zolang zij zelf geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen aandeel. Als je juist al kwetsbaar bent of getraumatiseerd bent en je beland dan in de handen van zo iemand, terwijl je niet doorhebt dat dit met je gebeurt wordt je knettergek. Vooral als je vaak genoeg hoort dat je dingen ziet  die er niet zijn, terwijl ze wel echt gebeuren. Dan ga je echt doordraaien en ben jij inderdaad de zogenaamde gek en wordt jij niet meer serieus genomen, totdat er een behandelaar is die doorheeft waar die mee te maken heeft. Ik ging zover dat ik eerst bewijs moest hebben of getuigen om mijzelf nog serieus te nemen dat het echt gebeurde en  het niet alleen maar in mijn hoofd zat. Het besef kwam pas veel later toen ik weg was gegaan. En ook als je weg bent, proberen ze controle te houden en het slachtoffer uit te hangen en jouw als dader neer te zetten. Terwijl ik was verhuist en met urgentie nog een jaar moest wachten op traumabehandeling liet de persoon in kwestie zich opnemen op mijn afdeling. Ik zei dat ik geen traumabehandeling kon doen over deze persoon als ik hem elk moment weer kan tegen komen terwijl ik op het terrein therapie volg. De directeur zei dat ik maar weer moest gaan verhuizen of mij moest verstoppen en via achteruitgangen van het terrein af moest gaan en dat hij meer recht had op therapie. Terwijl de dader heel goed wist waar ik zat en waar ik heen ging. Hij kon in zijn eigen regio waar hij woont ook behandeling krijgen. Deze personen krijgen heel erg veel voor elkaar en alle hulp en jij als slachtoffer kan je zelf eerst bewijzen voor je gelooft wordt en hulp krijgt.
avatar
Admin
Admin
Admin

Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2413
Aantal berichten : 2821
Punten : 15024

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Admin op di 27 maa 2018, 12:57

@Heyokah schreef:Heel herkenbaar en levensgevaarlijk. ik heb gevochten voor mijn leven. De beste advies is wegwezen. Het is niet dat ik ze niet wil helpen, maar je kunt ze niet helpen zolang zij zelf geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen aandeel. Als je juist al kwetsbaar bent of getraumatiseerd bent en je beland dan in de handen van zo iemand, terwijl je niet doorhebt dat dit met je gebeurt wordt je knettergek. Vooral als je vaak genoeg hoort dat je dingen ziet  die er niet zijn, terwijl ze wel echt gebeuren. Dan ga je echt doordraaien en ben jij inderdaad de zogenaamde gek en wordt jij niet meer serieus genomen, totdat er een behandelaar is die doorheeft waar die mee te maken heeft. Ik ging zover dat ik eerst bewijs moest hebben of getuigen om mijzelf nog serieus te nemen dat het echt gebeurde en  het niet alleen maar in mijn hoofd zat. Het besef kwam pas veel later toen ik weg was gegaan. En ook als je weg bent, proberen ze controle te houden en het slachtoffer uit te hangen en jouw als dader neer te zetten. Terwijl ik was verhuist en met urgentie nog een jaar moest wachten op traumabehandeling liet de persoon in kwestie zich opnemen op mijn afdeling. Ik zei dat ik geen traumabehandeling kon doen over deze persoon als ik hem elk moment weer kan tegen komen terwijl ik op het terrein therapie volg. De directeur zei dat ik maar weer moest gaan verhuizen of mij moest verstoppen en via achteruitgangen van het terrein af moest gaan en dat hij meer recht had op therapie. Terwijl de dader heel goed wist waar ik zat en waar ik heen ging. Hij kon in zijn eigen regio waar hij woont ook behandeling krijgen. Deze personen krijgen heel erg veel voor elkaar en alle hulp en jij als slachtoffer kan je zelf eerst bewijzen voor je gelooft wordt en hulp krijgt.

Welkom op het forum @Heyokah dank je wel voor je reactie, wat je schrijft is zo herkenbaar, er valt niet mee om te gaan op een 'normale' manier.. je verliest je gehele identiteit als je niet oppast en voor jezelf kiest en weggaat !! Ik wens je veel sterkte bij het verwerken van deze traumatische relatie zodat je het achter je kunt laten en jezelf mag wezen !! 

Een digitale knuf voor jou als je wilt..  Knuffel
avatar
Esmeraldam
Team
Team

Vrouw
Registratiedatum : 18-03-17
Reputatie : 292
Aantal berichten : 140
Punten : 1260

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Esmeraldam op di 27 maa 2018, 13:17

Welkom hier  @Heyokah Knuffel
avatar
Heyokah
VIP
VIP

Vrouw
Registratiedatum : 26-03-18
Reputatie : 3
Aantal berichten : 2
Punten : 246

reactie terug

Bericht van Heyokah op di 27 maa 2018, 16:10

@Admin schreef:
@Heyokah schreef:Heel herkenbaar en levensgevaarlijk. ik heb gevochten voor mijn leven. De beste advies is wegwezen. Het is niet dat ik ze niet wil helpen, maar je kunt ze niet helpen zolang zij zelf geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen aandeel. Als je juist al kwetsbaar bent of getraumatiseerd bent en je beland dan in de handen van zo iemand, terwijl je niet doorhebt dat dit met je gebeurt wordt je knettergek. Vooral als je vaak genoeg hoort dat je dingen ziet  die er niet zijn, terwijl ze wel echt gebeuren. Dan ga je echt doordraaien en ben jij inderdaad de zogenaamde gek en wordt jij niet meer serieus genomen, totdat er een behandelaar is die doorheeft waar die mee te maken heeft. Ik ging zover dat ik eerst bewijs moest hebben of getuigen om mijzelf nog serieus te nemen dat het echt gebeurde en  het niet alleen maar in mijn hoofd zat. Het besef kwam pas veel later toen ik weg was gegaan. En ook als je weg bent, proberen ze controle te houden en het slachtoffer uit te hangen en jouw als dader neer te zetten. Terwijl ik was verhuist en met urgentie nog een jaar moest wachten op traumabehandeling liet de persoon in kwestie zich opnemen op mijn afdeling. Ik zei dat ik geen traumabehandeling kon doen over deze persoon als ik hem elk moment weer kan tegen komen terwijl ik op het terrein therapie volg. De directeur zei dat ik maar weer moest gaan verhuizen of mij moest verstoppen en via achteruitgangen van het terrein af moest gaan en dat hij meer recht had op therapie. Terwijl de dader heel goed wist waar ik zat en waar ik heen ging. Hij kon in zijn eigen regio waar hij woont ook behandeling krijgen. Deze personen krijgen heel erg veel voor elkaar en alle hulp en jij als slachtoffer kan je zelf eerst bewijzen voor je gelooft wordt en hulp krijgt.

Welkom op het forum @Heyokah dank je wel voor je reactie, wat je schrijft is zo herkenbaar, er valt niet mee om te gaan op een 'normale' manier.. je verliest je gehele identiteit als je niet oppast en voor jezelf kiest en weggaat !! Ik wens je veel sterkte bij het verwerken van deze traumatische relatie zodat je het achter je kunt laten en jezelf mag wezen !! 

Een digitale knuf voor jou als je wilt..  Knuffel

Hartelijk bedankt voor het welkom heten ook van @Esmeraldam !Bloemetje

En dank je wel! Ja wat je zegt klopt heel erg! Ik merk dat ik vooral moeite ermee heb omdat ik ook door hulpverlening als diagnose wordt behandelt en ook als je aangifte wilt doen bij politie jij eerst moet gaan aantonen dat je wel helder bent voor je gelooft wordt. Er wordt steeds aan je getwijfelt. Dat zorgt er voor dat je steeds wantrouwend blijft en het actueel blijft in plaats van dat je de hulp krijgt die je nodig hebt om het kjuist te verwerken. Vooral als je eruit bent nog helemaal verward bent omdat je zelf niet eens snapt wat er nu allemaal werkelijk speelde. Merk nu ook nu ik net-behandeling heb dat door juist meer ruimte te kunnen krijgen dan alleen "het beeld" dat je dan pas kan zien hoe de manipulatie in zijn werk is gegaan. Daar kom je niet gauw achter als je alleen bij het beeld van het trauma zelf blijft. Je hebt dan de hele context nodig omdat de manipulatie zelf heel anders kan zijn en niet direct herkenbaar is als en niet diret zichtbaar traumatisch is. Dank je wel voor de knuffel en knuffel terug als dat mag uiteraard! Bedankt
avatar
Mirte-en-Co
Moderator
Moderator

Vrouw
Registratiedatum : 24-12-17
Reputatie : 186
Aantal berichten : 102
Punten : 736

Re: Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’

Bericht van Mirte-en-Co op wo 28 maa 2018, 14:23

Welkom @Heyokah  Bloemetje

Gelukkig maar! dat we ons niet kunnen voorstellen dat iemand tot zoiets in staat is.
Dit geeft alleen maar aan dat we zelf nooit in staat zullen zijn om zo'n gruwelijke dingen met anderen te doen.

LiefsThanks to all children who live inside,
we were able to survive the past.
Mirte&Co
 • Reageren

Het is nu za 22 sep 2018, 19:33