Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Je nergens bij horen voelen en trauma
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
ReagerenDeel | .
 

 Kabinet biedt excuses aan voor seksueel misbruik in jeugdzorg

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2016
Aantal berichten : 2191
Punten : 12739

#1BerichtOnderwerp: Kabinet biedt excuses aan voor seksueel misbruik in jeugdzorg   ma 22 jul 2013, 17:57

29 oktober 2012 BRON: NRC 

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) bood vandaag aan de slachtoffers van seksueel misbruik in de jeugdzorg namens het kabinet zijn excuses aan. Dit deed hij tijdens een bijeenkomst in Utrecht van vertegenwoordigers van slachtoffers, meldt de NOS. Hij werd hierbij ondersteund door staatssecretarissen Teeven en Veldhuijzen van Zanten.

Buitengewoon betreurenswaardig noemde Opstelten het misbruik. De minister:


“Als overheid die verantwoordelijk is voor het stelsel willen wij namens het kabinet excuses aanbieden aan iedere volwassene en ieder kind die dat is overkomen.”


Een eerdere spijtbetuiging bleef volgens de minister uit omdat het kabinet eerst met de slachtoffers zelf wenste te spreken, liet Opstelten weten.


Seksueel misbruik structureel probleem binnen jeugdzorg.


Begin deze maand publiceerde de commissie-Samson, onder leiding van voorzitter Rieke Samson, een rapport over seksueel misbruik in de jeugdzorg. In een honderden pagina’s tellend document concludeerde de commissie seksueel misbruik al meer dan zestig jaar een structureel probleem is binnen de jeugdzorg. Vooral kinderen met een verstandelijke beperking zouden makkelijke slachtoffers vormen. Jarenlang had de overheid hier weet van, maar nooit werd er een onderzoek naar de problemen ingesteld blijkt uit het rapport. 


Samson liet eerder deze maand weten dat slachtoffers “erg veel behoefte hebben aan erkenning”. “Daarom vinden zij het zo belangrijk om excuses te krijgen”, zei ze in een gesprek met de Tweede Kamer naar aanleiding van de presentatie van het eindrapport. 
Opstelten wilde toen nog niet verder gaan dan de ‘volledige erkenning’ van het leed dat slachtoffers is aangedaan. Excuses bleven echter uit, tot vandaag.


Samson schrapte kritische opmerkingen


Niet alleen de werkwijze van de overheid, maar ook die van Samson werd bekritiseerd. De voorzitter van het onderzoek zou kritische hoofdstukken hebben geschrapt uit het rapport, waardoor de uitkomsten milder werden. Een van de aan het onderzoek deelnemende hoogleraren zei hierover: 


“Rieke Samson heeft ons opdracht gegeven de conclusies en de samenvatting te verwijderen uit ons onderzoeksrapport. (…) Nu blijkt dat de kritiek op de residentiële jeugdzorg en de conclusies een stuk milder zijn geworden. Het management van Jeugdzorg Nederland komt er te goed van af in het eindrapport. (…)”Samson bevestigde dit, maar wees er ook op dat de onderzoekers met de opmerkingen hun opdracht overschreden. In een interview met NRC Handelsblad zei de voorzitter:


“Ik heb inderdaad gebeld en gevraagd om dat hoofdstuk weg te halen. Dat was niet hun opdracht. Het trekken van conclusies was onze taak. Meer universiteiten hebben dat verzoek gekregen. Men is vrij om het na ons rapport zelf te publiceren. Dat onze conclusies uiteindelijk minder hard zijn, klopt. Ik had er niets aan om Jeugdzorg Nederland met harde conclusies om de oren te slaan. Als ze dan in een hoekje gaan zitten, gebeurt er niets voor al die kinderen. Die organisatie moet aan de bak en daarom hebben we al in vroeg stadium contact gezocht, toen de conclusies zich begonnen af te tekenen.”
Bijlagen
Kabinet_biedt_excuses_aan_voor_seksueel_misbruik_in_jeugdzorg.pdf
Download Kabinet biedt excuses aan voor seksueel misbruik in jeugdzorg
Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
(342 KB) Gedownload 0 keer
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Kabinet biedt excuses aan voor seksueel misbruik in jeugdzorg
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: Commissie Samson-
Reageren