Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
ReagerenDeel | .
 

 Mijn eerste blog “Kerst” door De moeilijke reis naar herstel

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
TonnyKamper
avatar
Webmaster Co-Administrator


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 703
Aantal berichten : 571
Punten : 6337

#1BerichtOnderwerp: Mijn eerste blog “Kerst” door De moeilijke reis naar herstel   di 22 dec 2015, 00:11


Best spannend zo’n eerste blog schrijven, deze blog gaat over Kerst.

Voor veel mensen is Kerst leuk en gezellig, maar voor veel mensen is Kerst ook schone schijn, ook zijn er veel eenzame mensen met Kerst.

Dit jaar is Kerst voor mij heel anders als dat het altijd geweest is.

In mijn jeugd was Kerst altijd een groot drama. Met Kerst had je altijd 2 weken schoolvakantie, dan was mijn vlucht naar school weg. De hele dag thuis, vreselijk. Twee weken lang, huishouden doen, andere tevreden stellen. De weinige vrije tijd die ik dan kreeg, bracht ik heel alleen op mijn kamertje door. Altijd met gespitste oren, altijd alert op elk geluidje. Ik wist precies wie er naar bovenkwam door de voetstappen op de trap, hoeveel treden nog voor ze boven waren. Altijd levend in deze angst. De kerstboom stond beneden, naast de openhaard, ik zie de boom nog staan, die staat op mijn netvlies. Zodra het donker was, gingen de lampje in de boom aan, niks moois aan hoor, de gordijnen waren gesloten, niemand kon naar binnen kijken. Ik werd naar beneden geroepen. Zeer schaars gekleed moest ik dan onder de kerstboom gaan liggen. Onder de kerstboom werden kindjes verwekt zei mama altijd. Ik moest dan ook doen wat stiefpapa wilde. Zo lag ik soms de hele avond onder de kerstboom.

Nadat ik uit was, heb ik de kerst altijd een drama gevonden. De jaren met mijn (nu) ex was het ook altijd zo’n verplichting. Op kerst kwamen haar ouders eten. Nadat onze relatie 3 jaar geleden voorbij was, maar wij nog noodgedwongen samen woonde was de kerst weer een grote trigger. Heel eenzaam, maar ook wel nog steeds de verplichting dat haar ouders kwamen eten met de Kerst.

Sinds augustus dit jaar ben ik weggevlucht bij haar en woon ik nu tijdelijk in een appartementje voor mezelf van de vrouwenopvang. Dit gaat voor het eerst een Kerst alleen worden. Aan de ene kant zie ik er vreselijk tegenop, het alleen zijn met de Kerst, maar aan de andere kant denk ik nu, ik kan nieuwe herinneringen maken, zelf beslissen wat ik eet, wat ik aantrek, wat ik doe enz. Ik heb wat kerstversiering opgehangen niet teveel, maar net gezellig genoeg. Ik ga ervoor om deze dagen lekker de dingen te gaan doen die ik zelf wil. Op eerste Kerstdag heeft 1 van mijn begeleidsters hier achterwachtdienst en gaan we even bellen met elkaar. Dat vind ik een fijn vooruitzicht .

Fijne Kerstdagen allemaal* Tonny Kamper *
Terug naar boven Go down
http://tube-it.actieforum.com/
 
Mijn eerste blog “Kerst” door De moeilijke reis naar herstel
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: OPENBARE FORA :: Blogs en Vlogs-
Reageren