Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Je nergens bij horen voelen en trauma
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
ReagerenDeel | .
 

 Snel schadevergoeding slachtoffers misbruik

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2016
Aantal berichten : 2191
Punten : 12739

#1BerichtOnderwerp: Snel schadevergoeding slachtoffers misbruik   ma 22 jul 2013, 18:21

Snel schadevergoeding slachtoffers misbruik 27-03-13 11:13 uur - Bron: ANP 
VVD-kamerlid Brigitte van der Burg. © anp

Regelingen voor schadevergoedingen aan slachtoffers van misbruik in de jeugdzorg zullen binnen enkele maanden van kracht zijn. Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) heeft dat woensdag in de Tweede Kamer gezegd.

Er komen twee regelingen: één die in grote lijnen aansluit bij de regeling voor schadevergoedingen bij geweldsmisdrijven en één voor civiele vorderingen in zaken waarbij de staat of de instelling aansprakelijk is. De regelingen zijn een gevolg van het rapport van de commissie-Samson over misbruik van kinderen die in een instelling of pleeggezin zijn geplaatst. 


Volgens Teeven kan een financiële vergoeding nooit helemaal het leed vergoeden dat de slachtoffers is aangedaan, maar wel enige genoegdoening bieden. De eerste, algemene schaderegeling staat open voor mensen die in de periode 1945 tot 2012 met seksueel misbruik te maken hebben gekregen. De tweede sluit aan bij een regeling die in de Rooms-Katholieke Kerk wordt gehanteerd. 


De commissie onder leiding van oud-procureur-generaal Rieke Samson concludeerde vorig jaar oktober dat kinderen in instellingen veel vaker slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik dan kinderen in pleeggezinnen. De overheid wist van het misbruik, maar ondernam geen actie. Ook de sector bleef in gebreke. 


Het kabinet heeft al excuses aangeboden aan de slachtoffers. De Kamer is daar blij mee, maar wil wel dat er haast wordt gemaakt met de uitvoering. Ze wil onder meer dat slachtoffers toegang kunnen hebben tot hun dossier. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) zegde toe zich daarvoor te zullen inspannen. In elk geval wil hij ervoor zorgen dat de wettelijke bewaartermijnen van dossiers worden gerespecteerd. 


Van Rijn kondigde wetgeving aan om de aanbevelingen van de commissie-Samson uit te voeren. Maar het belangrijkste is volgens hem dat er een 'cultuuromslag' komt, zodat seksueel misbruik bij uit huis geplaatste kinderen sneller wordt gesignaleerd.
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Snel schadevergoeding slachtoffers misbruik
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ARCHIEF - OPENBAAR :: Commissie Samson-
Reageren