Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen
 
IndexIndex  PortaalPortaal  EvenementenEvenementen  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  Inloggen  RegistrerenRegistreren  
| >> ZONDAG 28 Januari THEMA CHAT: "KUN JIJ UIT JE COMFORTZONE STAPPEN?" << |

| >> De Chat en uw instellingen zijn verplaatst naar uw "Mijn Pagina" in het menu hierboven!!! Lees ook onze Nieuwjaars Nieuwsbrief << |

Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Meest bekeken onderwerpen
beste muziek aller tijden
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag Trijntje !!
Oproep: Kinderdorp Neerbosch - Nijmegen 1945-1985
Algemene Voorwaarden
Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen
Narcisme in een relatie: ‘Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat hij hiertoe in staat was’
Oproep: Observatiehuis, Lijsterbesstraat 61, Den Haag (1966-1967)
Je nergens bij horen voelen en trauma
Beste muziek aller tijden (2)
Item over Misbruik op Kinderdorp Neerbosch van Popeye
Deel | .
 

 Downloadadres Aanvraagformulieren Financiële Tegemoetkoming !!

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Admin
avatar
Admin


Vrouw
Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 2012
Aantal berichten : 2182
Punten : 12723

#1BerichtOnderwerp: Downloadadres Aanvraagformulieren Financiële Tegemoetkoming !!   wo 24 jul 2013, 15:42

BRON: Schadefonds.nl

 18 juli 2013
Financiële tegemoetkoming voor slachtoffers seksueel geweld in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen

Twee regelingen

Er zijn twee regelingen voor tegemoetkoming in de geleden schade. Deze zijn bedoeld voor slachtoffers van seksueel misbruik in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen in de periode van 1 januari 1945 tot en met 31 december 2012, die ten tijde van het misbruik minderjarig waren.

De Tijdelijke regeling Tegemoetkoming seksueel misbruik 


Deze is bedoeld voor slachtoffers die niemand kunnen of willen aanspreken op de geleden schade. De beschuldigde persoon blijft bij deze regeling geheel buiten beeld. Het Schadefonds kijkt alleen naar het slachtofferschap. U moet enig steunbewijs leveren van het misbruik. Voorbeelden van steunbewijs zijn bewijs van plaatsing in de instelling of het pleeggezin, een aangifte of melding bij politie, verklaringen van getuigen en medische informatie. Het Schadefonds stelt de hoogte van de uitkering vast aan de hand van de aard en ernst van het misbruik. Dit zijn vaste bedragen, die variëren van 1.000 tot 35.000 euro. De uitkering is een tegemoetkoming in de schade van het slachtoffer.

Statuut afhandeling van civiele vorderingen tot schadevergoeding seksueel misbruik

Bij het Statuut stelt u de instelling of de pleegzorgorganisatie onder wiens verantwoordelijkheid het misbruik heeft plaatsgevonden, aansprakelijk. Een vertegenwoordiger van de instelling of pleegzorgorganisatie, hebben ook een rol in deze regeling. De beschuldigde zelf kan ook een rol spelen, maar in de praktijk komt dit vrijwel niet voor. Alle partijen, u als slachtoffer, de instelling of pleegzorgorganisatie en eventueel de beschuldigde, krijgen bij deze regeling de kans om hun verhaal te vertellen. Bij het Statuut moet u meer bewijs leveren van het misbruik dan bij de Tijdelijke regeling. Het Schadefonds kijkt bij deze regeling naast het slachtofferschap ook naar de aansprakelijkheid van de overheid of de jeugd- of pleegzorginstelling. Bij misbruik door een groepsgenoot of door een persoon binnen de directe kring van het pleeggezin is ook een toekenning mogelijk. Dan moet de instelling wel op de hoogte zijn geweest van het misbruik en daar niet adequaat op hebben gereageerd.
De uitkeringen zijn over het algemeen hoger dan bij de Tijdelijke regeling. Voor de behandeling van een aanvraag voor het Statuut is meer tijd nodig dan bij de Tijdelijke regeling omdat beide partijen de gelegenheid krijgen om hun verhaal te doen. Bepaalde nabestaanden van het slachtoffer kunnen ook een beroep doen op het Statuut. Dit zijn de echtgenoot, geregistreerd partner of kinderen die erfgenaam zijn van een slachtoffer dat is overleden, of de partner met wie het overleden slachtoffer bij leven een gemeenschappelijke huishouding voerde en die erfgenaam is.

Hoorzitting

Voor het Statuut nodigt het Schadefonds u uit voor een hoorzitting. Ook een vertegenwoordiger van de instelling of pleegzorgorganisatie wordt hiervoor uitgenodigd. U mag zelf bepalen of u een gezamenlijke hoorzitting wilt of dat u apart van de instelling of de pleegzorgorganisatie gehoord wilt worden. De instelling kan ook de beschuldigde bij de procedure betrekken. Tijdens de hoorzitting mag u uw verhaal vertellen. De vertegenwoordiger en mogelijk de beschuldigde krijgt de gelegenheid om daarop te reageren. Twee leden van de Commissie zijn bij de hoorzitting aanwezig om naar uw verhaal te luisteren en eventueel vragen ter verduidelijking te stellen.

De Tijdelijke regeling ligt het meest voor hand als:

 • U niets meer met de beschuldigde te maken wil hebben;
 • De instelling waar het misbruik heeft plaatsgevonden niet meer bestaat en er geen rechtsopvolger is van de instelling;
 • Als u weinig ondersteunend bewijs heeft van wat u is overkomen.

Het Statuut is het meest voor de hand liggend als:

 • U iemand aansprakelijk kunt en wilt stellen voor het misbruik en uw schade;
 • U veel ondersteunend bewijs heeft, zoals een aangifte, medische informatie en getuigenverklaringen.

Vindt u het lastig om een keuze te maken tussen de regelingen? Slachtofferhulp Nederland kan u hierbij helpen.
Aanvraagprocedure
Wilt u aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming op basis van een van deze twee regelingen? Dan dient u het aanvraagformulier voor de betreffende regeling in te vullen. Dit kan op papier, maar ook digitaal. Beide regelingen hebben een eigen Aanvraagformulier . Het retouradres voor formulieren is: Schadefonds Geweldsmisdrijven, Postbus 71, 2501 CB Den Haag.
Op het formulier staat aangegeven welke documenten het Schadefonds nodig heeft om een beslissing te kunnen nemen op uw aanvraag. Een kopie van uw identiteitsbewijs is altijd nodig. Daarnaast is het handig om direct steunbewijs mee te sturen, zoals een kopie van het bewijs van plaatsing, een kopie van aangifte of melding bij de politie, getuigenverklaringen of een kopie van medische informatie. Slachtoffers kunnen hun aanvraag indienen tot en met 28 februari 2017. 
Ondersteuning

Meer informatie over de regelingen en het indienen van een aanvraag is te vinden op deze website. Slachtoffers kunnen ook terecht bij de Hulplijn Seksueel Misbruik, die hen in contact kan brengen met een medewerker van Slachtofferhulp Nederland. Vanaf maandag 2 september helpen medewerkers van Slachtofferhulp Nederland met het maken van een keuze voor welke regeling een aanvraag wordt ingediend en zij ondersteunen bij het invullen van het aanvraagformulier. Slachtofferhulp Nederland kan slachtoffers ook doorgeleiden naar passende hulp zoals contact met lotgenoten en specialistische hulp. De Hulplijn is te bereiken via 0900 9999 001 (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur, lokaal tarief), www.hulplijnseksueelmisbruik.nl.


Download hier uw formulieren: Aanvraagformulieren
                       *** Tonny Kamper ***
Terug naar boven Go down
http://www.nederlandheelt.nl/
 
Downloadadres Aanvraagformulieren Financiële Tegemoetkoming !!
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederland Heelt :: ADMINISTRATIEF :: Belangrijk!-