Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Woensdag 2 december is de volgende Live Chat !! Op aanvraag kunnen er extra chats ingepland worden!
Stuur dan een PB naar Admin of Esther1978 met je verzoek!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Advertentie datum en tijd di 06 nov 2018, 20:13

Themadag Oog voor ervaringsdeskundigheid

 • icon Prijs Prijs : 100 €
 • icon Land Land : Nederland
 • icon Stad Stad : The Hague 2521
Omschrijving :

[b][size=150]Themadag ‘Oog voor ervaringsdeskundigheid’[/size][/b]

De ervaring leert dat het helpt om eigen ervaringen te bespreken met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals. Wie als kind te maken heeft gehad met lichamelijke of geestelijke mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik weet hoeveel invloed dit heeft op de rest van je leven. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie. Het is noodzakelijk om ervaringen en ervaringskennis bespreekbaar te maken en beter te benutten. Dat draagt bij tot destigmatisering en het doorbreken van schaamte.

De themabijeenkomst is bedoeld voor lotgenoten, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals binnen gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, GGZ en rijksoverheid.

[size=150][b]Programma[/b][/size]

Onder leiding van dagvoorzitter Caroline Mobach biedt de themadag een afwisselend programma. Zo bestaat de ochtend uit een lezing van Thérèse Evers, voormalig zedenrechercheur en docent Zeden Politie Academie en schrijfster van de semi-autobiografische roman ‘De som der delen’.

Ook is er een talkshow over de inzet van ervaringsdeskundigen door o.a. Wilma Boevink, het boegbeeld van de herstelbeweging, zelf ervaringsdeskundige en oprichter van de Vereniging voor Ervaringsdeskundigen, en Sietske Dijkstra, psycholoog, docent en onderzoeker.

In de middag kunt u deelnemen aan de volgende inspirerende workshops:
Ervaringsverhalen vormen nog geen ervaringskennis. Basiscurriculum ervaringsdeskundigheid. Wat is ervoor nodig? - Wilma Boevink.
IMPACT studie en de STAIR methode - Danielle Oprel en Maartje Schoorl (PsyQ Den Haag, Psychotrauma).
Echte verandering; professionele en persoonlijke moed onmisbaar bij de aanpak van huiselijk geweld - Sietske Dijkstra.
Werken met eigen ervaringen - o.a. Hans Hoogerdijk, opleidingscentrum Howie the Harp.
Innerlijke moed en veerkracht - door verschillende ervaringsdeskundigen.
Wijze lessen van een hulphond – coach op vier poten - Thérèse Evers.

In de Week tegen Kindermishandeling en als kick off van de Week zonder Geweld wordt op [b][size=150]vrijdag 23 november 2018 [/size][/b]de themadag ‘Oog voor ervaringsdeskundigheid’ [b][size=150]georganiseerd door de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid (voorheen Stichting Geheim Geweld) en de GGD Haaglanden.[/size][/b]

Lotgenoten van kindermishandeling, professionals en overige belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wie als kind te maken heeft gehad met kindermishandeling zoals verwaarlozing, lichamelijke of geestelijke mishandeling, of seksueel misbruik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om als volwassene een volwaardig leven op te bouwen. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie. De stem van ervaringsdeskundigen krijgt een belangrijke plek op deze bijzonder inspirerende dag, want zij zijn onmisbaar in de keten naast wetenschappelijke en professionele kennis. Ervaringskennis draagt bij tot destigmatisering en het doorbreken van schaamte.

[b][size=150]De themadag vindt plaats van 9.30 tot 17.00 uur in het Hilton Hotel te Den Haag.[/size][/b] De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, GGD Haaglanden, Fonds Slachtofferhulp, Hilton Hotel en Hameeda Lakho Training & Coaching en Advies.

De deelnemersbijdrage bedraagt €50,- voor lotgenoten en €100,- voor professionals inclusief lunchbuffet. Max. aantal deelnemers is 150 op volgorde van inschrijving en ontvangst van betaling. Uw inschrijving is pas definitief als wij het verschuldigde bedrag hebben ontvangen onder vermelding van uw naam en Themabijeenkomst november 2018 voor 22 november. Sluiting inschrijftermijn 14 november 2018.

Inschrijven voor de themadag kan via de volgende link: https://fd10.formdesk.com/ggdhaaglanden/themabijeenkomst23nov

Gegevens adverteerder

 • BijnaamAHE
 • Type verkoperParticulier
 • Ic_pa_markerThe Hague
Het is nu ma 23 nov 2020, 18:17