Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Challenge - Uitdaging Mei 2017 #handreiking #lotgenotennetwerk Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

 • Reageren

Challenge - Uitdaging Mei 2017 #handreiking #lotgenotennetwerk

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4223
Punten : 20791

Challenge - Uitdaging Mei 2017 #handreiking #lotgenotennetwerk Empty Challenge - Uitdaging Mei 2017 #handreiking #lotgenotennetwerk

Bericht van Admin zo 14 mei 2017, 20:01

Challenge - Uitdaging Mei 2017 #handreiking #lotgenotennetwerk ChallengeNH

Praten helpt, delen is helen.. we kennen inmiddels allemaal wel deze frases, maar toch wordt er nog veel te weinig gesproken en geschreven over seksueel misbruik/mishandeling om nieuwe slachtoffers (h)erkenning te kunnen bieden als zij op internet gaan zoeken.. Er zijn wel al een aantal heel goede blogs, maar ze zijn overal op internet verspreid en moeilijk te vinden als je niet de juiste zoektermen kent! En het zijn er nog veel te weinig!

Want wat zijn we 'stil' aangaande duizenden slachtoffers van seksueel misbruik. En met alle respect en begrip, maar ook de huidige lotgenoten/ervaringsgenoten, 'overlevers'  zijn nog steeds te 'stil'! Zeker voor de groep nieuwe 'slachtoffers' van vandaag de dag. Jongens, meisjes, mannen en vrouwen die nu wanneer u dit leest of straks, of over een paar uur worden misbruikt. En die in een enorme verwarring terechtkomen. Die zich gaan schamen, schuldig voelen en een enorme angst gaan ervaren om te praten en die nu nog maar weinig herkenning en begrip zullen kunnen vinden.

En besef wel, het gaat niet alleen om die enge kerel op de hoek van de straat, de priester uit het klooster of de voetbaltrainer. Nee, veelal gaat het juist om vaders, moeders, broers, zussen, opa’s en ooms en soms ook om pleegouders. De meeste daders van seksueel misbruik komen uit eigen kring!! En dan, dan is de verwarring zo intens! En wanneer de verwarring zo intens is en 'wij' zijn zo stil, dan blijven de 'slachtoffers' ook stil!
Overheid en de daarvoor bestemde instanties en stichtingen slagen er ondanks acties maar mondjesmaat in om die 'slachtoffers' te bereiken..
Laten wij als 'lotgenoten samen', elkaar 'de hand reiken' om (h)erkenning te kunnen vinden! Laten wij de handen ineen slaan van noord tot zuid en van oost tot west om een (op)vangnet te vormen voor oude en nieuwe 'lotgenoten..

Hoe kunnen wij dat doen? Door de challenge/uitdaging aan te gaan!

Hier draait het in onze Challenge/Uitdaging om en dit zijn de hashtags:
#handreiking #ikkijknietweg #hierbenjewelkom #seksueelmisbruik-mishandeling

Maak een filmpje waarin je jouw ervaring vertelt, óf waarin je duidelijk maakt hoe belangrijk het is om ervaringen te kunnen delen met lotgenoten omdat dat een eerste stap op weg naar herstel- of voorkoming van trauma is.

Wil jij je ervaring delen dan kun je het opnemen met je webcam, jij hebt de regie over wat er te zien/horen valt.. Wil je alleen je stem laten horen? Ook dat is mogelijk..
In het uitklapmenu in de zijbalk van ons forum vind je onderaan 2 webcam recorders en 1 audio recorder, die gebruik maken van de webcam en/of microfoon die op jouw pc/laptop/ tablet of apparaat is aangesloten, hiermee kun je opnemen en als je klaar bent het filmpje downloaden.
Wil je vertellen met beelden, foto's of tekeningen? Ook dat mag, zet dan zelf een filmpje in elkaar, er zijn ook online videobewerkings programma's die je hiervoor kunt gebruiken!

Stuur als je klaar bent het filmpje naar ons emailadres op, of geef het ons in een pb op Facebook.

Daarna zal ik alle filmpjes uploaden naar ons Youtubekanaal en ze in de playlist 'Herkenning misbruik-mishandeling' zetten en deze op de voorpagina's van onze website en ons forum tentoonstellen, met elke week een volgend filmpje als de nummer 1 van de lijst.. Het staat je dan vrij om de video's te delen waar je maar wilt, het filmpje blijft van jou, dit in tegenstelling tot andere websites die je een verbod opleggen om je video elders te delen zonder overleg. En mocht je het ooit weer offline willen hebben, laat het me dan even weten, dan zet ik hem weer offline!

Wees creatief en uitnodigend, laat de 'nieuwe' lotgenoten weten dat er een 'netwerk' voor ze is bij ons!
Om mee te doen met de uitdaging geldt er slechts één voorwaarde, je moet wel lid zijn van ons forum en bovengenoemde #hashtags gebruiken als je deelt.. 

Aan alle anderen vragen wij:

Lees je mee, deel je mee, praat je mee en help je mee de toekomstige slachtoffers van seksueel misbruik/mishandeling een stem te geven?!

Wij nodigen alle reeds bestaande 'overlevers' uit om lid te worden om het (op)vangnet te vergroten..(Lid worden is gratis)Challenge - Uitdaging Mei 2017 #handreiking #lotgenotennetwerk Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
 • Reageren

Het is nu ma 04 jul 2022, 07:54