Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
WELKOM OP ONS INSPIRATIE PORTAAL
Onderstaand vindt U allerlei inspirerende video's en andere items.

ONZE PLAYLISTS

Inspiratiebronnen 1

Inspiratiebronnen 2

Inspiratiebronnen 3

Humor

Leden in het nieuws

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !

Interessant

Diverse interessante video's die het bekijken waard zijn !

TWITTER

DOCUMENTAIRE

Een documentaire over de familie van een misbruikt kind waarin het taboe om er over te praten na bijna 20 jaar doorbroken wordt. (Zet a.u.b. de film even op pauze nadat u op play drukt: de film kan zo deels inladen)Vanaf haar derde werd Linda (31) seksueel misbruikt. Door haar opa. Haar ouders deden nooit aangifte. “Een grote fout. Ik wil anderen voor die fout behoeden. Daarom doe ik mijn verhaal.”

Ze weet het nog als de dag van gisteren. De avond dat ze aan haar moeder vertelde dat opa haar misbruikte. Linda was toen negen jaar. Het misbruik duurde al ruim zes jaar, met enige regelmaat.”Ik lag in mijn stapelbed. Het was een warme zomeravond. Ik voelde van binnen dat er iets niet goed met me was. Ik liep de trap af, naar de woonkamer. Mijn moeder zat beneden op de bank en toen kwam het er zomaar uit: ‘Opa zit vaak aan me en ik wil dat niet meer.’ Ik hoor het me nog zeggen.” Het was een spontane actie.

Maar wel eentje die de wereld van Linda’s familieleden op hun grondvesten deed schudden. “Mijn moeder geloofde mijn verhaal direct. Ik was zo opgelucht dat ik het eindelijk met iemand kon delen. Ze heeft met me gepraat die avond, maar weet niet meer precies wat ze zei. Dezelfde avond heeft ze mijn oom en tante geïnformeerd. Die zijn direct naar opa gegaan.”

KLEINE STRIJDER

Kleine Strijder - Babette van Veen Geplaatst door Het Vergeten Kind op donderdag 21 januari 2016

BABETTE VAN VEEN MAAKT AANGRIJPEND LIED ‘KLEINE STRIJDER’OVER KINDEREN IN OPVANGLOCATIES DIE ZO HARD MOETEN STRIJDEN OM GOED TERECHT TE KOMEN!

Babette heeft op ons verzoek het prachtige en aangrijpende lied ‘Kleine Strijder’ gemaakt. Ze is ambassadeur van het eerste uur en zet zich gedurende het hele jaar belangeloos en vol passie in voor de 38.000 ‘vergeten’ kinderen die noodgedwongen opgroeien in sobere opvanglocaties die Nederland. In aanloop naar de Week van het Vergeten Kind 2016 (29 jan – 4 feb) vroegen we aan Babette om een lied te schrijven voor deze kinderen. Voorafgaand én tijdens de Week van het Vergeten Kind initieert de stichting allerlei initiatieven en activiteiten in het hele land om aandacht te vragen voor de situatie van kinderen die aan de verkeerde kant van het geluk geboren zijn. Met het mooie lied ‘Kleine Strijder’ verwoordt Babette op een indringende wijze wat de vergeten kinderen bij haar losmaken.

DE JUISTE WOORDEN Babette van Veen: “Toen Het Vergeten Kind mij als ambassadeur vroeg om een liedje te schrijven voor alle kinderen heb ik niet lang nagedacht. Dat wilde ik heel graag, maar ik heb lang moeten nadenken om de juiste woorden te vinden, want ik wilde graag vertellen wat deze kinderen met mij doen. Voor mij zijn het kleine strijders, die vechten voor geluk in een wereld die het ze niet makkelijk maakt. Veelal vallen ze en staan ze weer op, maar soms zie je het lichtje in hun ogen doven en dat begrijp ik maar al te goed… Als er niets te lachen valt, als je je niet veilig voelt, dan is het leven vreselijk zwaar. En dan rijst ook de vraag: wie luistert er naar een kind?

Nou, wij dus, Stichting Het Vergeten Kind. Wij en alle mensen die deze kinderen, deze nu nog kleine strijders, een warm hart toedragen. Misschien kunnen we met z'n allen een handje helpen, om deze kleine strijders straks dappere, grote strijders te laten worden, die op hun beurt anderen weer een handje toe kunnen steken.” VEEL DANK aan al die partijen die belangeloos hebben meegewerkt aan de totstandkoming van ‘Kleine Strijder’. Met z’n allen maken we deze kinderen weer een stukje ‘zichtbaarder’. Voor hen doen we het! Deze kinderen wensen wij een Hartenhuis!

Tekst: Babette van Veen. Muziek: Babette van Veen, Reinout Douma Arrangement: Reinout Douma met medewerking van het Noordpoolorkest. Film: Niels Bik, Marjanne Vroom en ClipforceEdit: Niels BikITUNES. Het lied is te downloaden op iTunes: https://itun.es/nl/Lv8jab (de opbrengst komt ten goede aan Het Vergeten Kind)

Inspiratie

4 Kaarsen

AANBEVOLEN

Het vergeten kind


Unicef lied: Heartbeat


Blogs

Wie is er online?

Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten

Geen


Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 125. Dit aantal is bereikt op ma 01 jan 2018, 15:18.

Bezoekers

Het is nu zo 23 jun 2024, 22:57