Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Rapport misbruikte vrouwen komt te vroeg Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Rapport misbruikte vrouwen komt te vroeg

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4207
Punten : 20735

Rapport misbruikte vrouwen komt te vroeg Empty Rapport misbruikte vrouwen komt te vroeg

Bericht van Admin zo 27 okt 2013, 19:11

De commissie-Deetman heeft te weinig tijd uitgetrokken voor het onderzoek naar vrouwelijke slachtoffers van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk.

Dat stellen Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik (VPKK) en de stichting Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik (KLOKK) maandag in Trouw. Beide belangenorganisaties denken dat nog lang niet alle slachtoffers zich gemeld hebben.
"Het tijdsbestek waarbinnen misbruikte vrouwen zich konden melden, was veel te kort. De commissie heeft dus lang niet alle slachtoffers kunnen meenemen in het onderzoek."
Dat zegt Maud Kips van VPKK in de krant op basis van de meldingen die nog steeds binnenkomen bij het platform. Kips zegt daarom geen hooggespannen verwachtingen van het rapport van Deetman te hebben.

Tweehonderd vrouwen

Ook KLOKK denkt niet dat er opzienbare feiten naar voren zullen komen. "We vermoeden dat hooguit tweehonderd vrouwen zich hebben gemeld", stelt Guido Klabbers van de stichting. "Wel hoop ik dat dankzij het onderzoek hotspots in kaart gebracht kunnen worden, zodat we erachter kunnen komen in welke congregaties het misbruik vooral voorkwam."
De commissie-Deetman presenteert maandagmiddag het onderzoek naar misbruikte vrouwen.

Verjaard

Drie gevallen van seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk zijn toch gemeld aan het Openbaar Ministerie (OM). De gevallen zijn verjaard, maar omdat de gemelde mishandelingen zo ernstig waren, zijn ze toch aan het OM doorgegeven.
Uit het vervolgonderzoek zijn geen mogelijk strafbare feiten die niet zijn verjaard naar boven gekomen.

Onderzoek

Vrouwen en meisjes werden het vaakst thuis (40 procent) en in de parochie (30 procent) seksueel misbruikt. Fysiek geweld gebeurde vooral in instellingen zoals kindertehuizen en ziekenhuizen. 

De meeste vrouwen waren tussen de 6 en 14 jaar oud toen het seksueel misbruik en/of geweld begon. Drie kwart van de melders is meerdere keren misbruikt. De meeste meldingen gingen over misbruik in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw.

Door: NovumRapport misbruikte vrouwen komt te vroeg Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu wo 25 mei 2022, 06:25