Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4205
Punten : 20706

Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman Empty Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman

Bericht van Admin zo 27 okt 2013, 19:30

Het onderzoek van de commissie-Deetman naar misbruik in de katholieke kerk heeft gezorgd voor een stroom nieuwe meldingen over lichamelijk en geestelijk geweld.

Dat zegt het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK vrijdag. Vóór de publicatie van het rapport werd daar bijna alleen maar seksueel misbruik gemeld.
In februari en maart kwamen 'tientallen' nieuwe meldingen binnen, waarvan 40 procent betrekking heeft op lichamelijk en/of geestelijk geweld. Een derde kwam van mannen en twee derde van vrouwen. Een woordvoerder van het meldpunt:
''Klachten over seksueel misbruik komen al jaren bij ons binnen, maar door de commissie-Deetman is er ineens ook aandacht voor lichamelijk en geestelijk geweld.''

Meldingen

Het meldpunt heeft sinds haar oprichting in 2010 bijna 2700 misbruikmeldingen ontvangen, waarvan verreweg de meeste met seksualiteit te maken hadden. In 2,9 procent van de gevallen betreft het geestelijke mishandeling en 4,9 procent gaat om lichamelijk geweld.
''Het hangt natuurlijk vaak met elkaar samen: bij seksueel misbruik kan ook lichamelijk geweld in het spel zijn. Wij wisten dat wel, maar ons meldpunt was er niet voor.''

Media-aandacht

De media-aandacht en de ophef in de Tweede Kamer hebben dat veranderd, stelt de zegsman. ''De Kamer vroeg zich na het tweede rapport, dat over seksueel misbruik en geweld tegen meisjes, af: hoe zit het met andere geweldsslachtoffers?''
Slachtoffers van lichamelijk en geestelijk geweld kunnen nu wel bij het meldpunt terecht. ''Al moet er nog wel een regeling komen voor de vervolgstappen en compensatie. Dat is ook aan de bisdommen. We hopen daar binnen een maand meer duidelijkheid over te hebben.''

Nader onderzoek

Het meldpunt pleit voor nader onderzoek naar lichamelijk en geestelijk misbruik in de kerk. ''Met een duidelijke definitie kunnen we zaken beter beoordelen. Want wat is nou precies lichamelijk geweld? Meer dan een corrigerende tik, maar wat dan?"
Tweede Kamerleden hebben minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) daar ook om gevraagd, aldus de woordvoerder. ''Maar toen reageerde hij heel omfloerst: 'dat moeten we nog maar eens zien'."

Door: ANP



Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Het is nu wo 18 mei 2022, 14:05