Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman

  Admin
  Admin

  Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman Empty Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman

  Bericht van Admin zo 27 okt 2013, 19:30

  Het onderzoek van de commissie-Deetman naar misbruik in de katholieke kerk heeft gezorgd voor een stroom nieuwe meldingen over lichamelijk en geestelijk geweld.

  Dat zegt het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK vrijdag. Vóór de publicatie van het rapport werd daar bijna alleen maar seksueel misbruik gemeld.
  In februari en maart kwamen 'tientallen' nieuwe meldingen binnen, waarvan 40 procent betrekking heeft op lichamelijk en/of geestelijk geweld. Een derde kwam van mannen en twee derde van vrouwen. Een woordvoerder van het meldpunt:
  ''Klachten over seksueel misbruik komen al jaren bij ons binnen, maar door de commissie-Deetman is er ineens ook aandacht voor lichamelijk en geestelijk geweld.''

  Meldingen

  Het meldpunt heeft sinds haar oprichting in 2010 bijna 2700 misbruikmeldingen ontvangen, waarvan verreweg de meeste met seksualiteit te maken hadden. In 2,9 procent van de gevallen betreft het geestelijke mishandeling en 4,9 procent gaat om lichamelijk geweld.
  ''Het hangt natuurlijk vaak met elkaar samen: bij seksueel misbruik kan ook lichamelijk geweld in het spel zijn. Wij wisten dat wel, maar ons meldpunt was er niet voor.''

  Media-aandacht

  De media-aandacht en de ophef in de Tweede Kamer hebben dat veranderd, stelt de zegsman. ''De Kamer vroeg zich na het tweede rapport, dat over seksueel misbruik en geweld tegen meisjes, af: hoe zit het met andere geweldsslachtoffers?''
  Slachtoffers van lichamelijk en geestelijk geweld kunnen nu wel bij het meldpunt terecht. ''Al moet er nog wel een regeling komen voor de vervolgstappen en compensatie. Dat is ook aan de bisdommen. We hopen daar binnen een maand meer duidelijkheid over te hebben.''

  Nader onderzoek

  Het meldpunt pleit voor nader onderzoek naar lichamelijk en geestelijk misbruik in de kerk. ''Met een duidelijke definitie kunnen we zaken beter beoordelen. Want wat is nou precies lichamelijk geweld? Meer dan een corrigerende tik, maar wat dan?"
  Tweede Kamerleden hebben minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) daar ook om gevraagd, aldus de woordvoerder. ''Maar toen reageerde hij heel omfloerst: 'dat moeten we nog maar eens zien'."

  Door: ANP  Stroom geweldsmeldingen RK-kerk sinds Deetman Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 19:48