Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013

  Admin
  Admin

  Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013 Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013 Empty Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013

  Bericht van Admin zo 27 okt 2013, 19:34

  24-10-13   18:10 uur  - Bron: ANP

  Een speciale commissie gaat vergoedingen uitkeren aan mensen die als minderjarige slachtoffer waren van excessief geweld in de Rooms-katholieke Kerk. Dat meldde de kerk vandaag. Ook zal de commissie, die al op 15 oktober is begonnen aan haar werk, hulp aanbieden en het leed van de slachtoffers erkennen.

  De onafhankelijke commissie gaat kijken naar meldingen die zijn gedaan van fysiek en psychisch geweld tegen kinderen bij het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK en de commissie-Deetman. Die richtten zich op seksueel misbruik, waar een andere regeling voor is getroffen.

  Wim Deetman stelde in maart voor om een dergelijke commissie in het leven te roepen. Mensen die zich hebben gemeld worden na 30 november geïnformeerd over de afhandeling van hun melding. Dan moet er namelijk een lijst liggen met melders en hoe hun klacht behandeld moet worden.

  De commissie bepaalt tot aan die tijd of meldingen op waarheid berusten en of er eventueel extra informatie nodig is van de melder. Anderzijds is er geen sprake van bewijslast; het moet 'hoogstwaarschijnlijk zijn' dat het geweld uit de melding daadwerkelijk zo is voorgevallen.

  Tot 5000 euro vergoeding
  Ook gaat de commissie kijken naar verschillende criteria. Bijvoorbeeld of het geweld bedoeld was om leed toe te brengen, of het geweld ook volgens de opvoedingsnormen van die tijd onacceptabel was en of het slachtoffer nog altijd fysieke of psychische last heeft van het geweld.  Schadevergoedingen voor slachtoffers geweld Rooms-katholieke Kerk 24-10-2013 Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 19:58