Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Christelijk opvanghuis blij met vervolging

  Admin
  Admin

  Christelijk opvanghuis blij met vervolging Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21837

  Christelijk opvanghuis blij met vervolging Empty Christelijk opvanghuis blij met vervolging

  Bericht van Admin wo 30 okt 2013, 15:24

  30-10-13 - 14:41  bron: ANP Bron artikel: AD
  Christelijk opvanghuis blij met vervolging Media_xll_1924656
  De Terebint in Nieuwleusen © Google Streetview.

  Het streng christelijke opvangcentrum De Terebint in Nieuwleusen (Overijssel) is blij met de vervolging van een 72-jarige oud-pleegmoeder van een van de gezinshuizen. Niet omdat de huidige directie denkt dat zij echt kinderen heeft misbruikt en mishandeld en hen heeft onderworpen aan een streng christelijk regime, maar omdat de visie van het opvangcentrum op de kwestie dan eindelijk kan worden verteld.


  Dat heeft het bestuur van De Terebint laten weten. Over het opvangcentrum op orthodox-gelovige grondslag wordt al jaren in de openbaarheid geklaagd, maar het bestuur wilde tot nu toe nooit reageren. 'Vanuit het bijbelse principe: word je geslagen, keer dan de andere wang toe.'

  Het Openbaar Ministerie maakte eerder deze maand bekend dat de 72-jarige oud-pleegmoeder voor de rechter moet verschijnen. Naar het bestuur van De Terebint is ook deze maand een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Volgens verschillende oud-bewoners is De Terebint meer een sekte dan een opvangcentrum.

  'De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft na twee bezoeken geen maatregelen tegen ons genomen. De grootste groep klagers in de media is familie van elkaar. Tegenover hun klachten staan honderden dankbetuigingen die wij ook ontvingen', aldus het bestuur. Volgens het bestuur is in elke instelling wel iemand te vinden die ontevreden is vertrokken.  WAT VOORAF GING:


  9-10-13 - 10:10  bron: ANP
  Justitie vervolgt de 72-jarige oud-pleegmoeder van gezinshuis De Loot in Nieuwleusen (Overijssel) wegens meerdere lichamelijke en geestelijke mishandelingen van pleegkinderen. Het Openbaar Ministerie moet nog diverse mogelijke slachtoffers van de oud-pleegmoeder spreken en kon daarom woensdagmorgen nog niet precies zeggen wat de aanklacht tegen de vrouw wordt.

  De vrouw zou vrijwel alle pleegkinderen die in De Loot werden geplaatst, jarenlang hebben vernederd en mishandeld. Ze zou kinderen hebben geslagen met de mattenklopper, voor straf buiten in de vrieskou hebben gezet, hebben getreiterd en vernederd. Ook zou er sprake zijn van seksueel misbruik en een streng religieus regime. Regionaal daglad De Stentor bracht de zaak in het voorjaar van 2012 naar buiten.

  De Loot maakt deel uit van de christelijke stichting De Terebint in Punthorst bij Staphorst. De landelijke instelling voor jeudgbescherming William Schrikker Groep (WSG) plaatste er van 1984 tot 2010 kinderen die niet thuis konden wonen.

  Deze instelling liet vorig jaar zelf ook onderzoek doen naar de misstanden. Daaruit bleek dat de WSG zo heeft gefaald in toezicht op en begeleiding van kinderen in De Loot, dat directeur Peter Kouwenberg in november openlijk zijn excuses aanbood voor het leed dat de kinderen is aangedaan. De Inspectie Jeugdzorg heeft de WSG in januari van dit jaar voor een jaar onder toezicht geplaatst.

  Justitie start volgens een woordvoerster ook met een onderzoek naar de leiding van De Terebint, een leefgemeenschap die op christelijke basis mensen 'met privé- en levensproblemen' opvangt. Ook hier zou sprake zijn van misstanden en geweld.

  In De Loot worden ondertussen geen jeugdzorgkinderen meer geplaatst. Het gezinshuis is onder een andere leiding nog wel open.


   Het is nu zo 23 jun 2024, 23:53