Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10798

  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Empty Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond

  Bericht van TonnyKamper do 21 nov 2013, 14:36

  21-11-2013 Bron: Lindenhout.nl

  Openheid noodzakelijk om seksueel misbruik te voorkomen. Een gesloten gemeenschap met een zwijgcultuur in de jaren ‘70 en ’80, was de voedingsbodem voor seksueel grensoverschrijdend gedrag bij voormalig kinderdorp Neerbosch in Nijmegen. Seksueel misbruik van jongeren vond plaats, maar de onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut concluderen ook dat er geen sprake was van een netwerk van medewerkers dat seksuele contacten organiseerde.

  Onafhankelijk onderzoeksbureau Verwey-Jonker Instituut heeft 10 meldingen gekregen over seksueel misbruik in de onderzoeksperiode 1975 -1985 in kinderdorp Neerbosch. Het aantal meldingen geeft echter geen exact beeld van de totale omvang van het seksueel misbruik, melden de onderzoekers. De onderzoekers concluderen tevens - op basis van de meldingen en interviews - dat er seksueel misbruik heeft plaats gevonden door verschillende personeelsleden. De toenmalige directeur wordt daarbij driemaal genoemd. 

  Erkenning
  Annet van Zon, Raad van Bestuur Lindenhout, betreurt het ten zeerste dat misbruik heeft kunnen plaatsvinden bij het voormalig kinderdorp, voorheen onderdeel van deze organisatie voor Jeugd en Opvoedhulp: “Kinderen en zeker kwetsbare kinderen in de jeugdzorg hebben recht op zorg en bescherming. De commissie Samson heeft in 2012 misstanden in de jeugdzorg al in zijn volledige omvang pijnlijk duidelijk over het voetlicht gebracht. Dit onderzoek geeft wat mij betreft de broodnodige erkenning voor de slachtoffers. Ik heb mijn excuses al eerder uitgesproken, maar hecht er aan dat in volle overtuiging opnieuw te doen aan een ieder die bij Neerbosch te maken heeft gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag.” 

  Maatregelen
  De onderzoekers roepen Lindenhout op om maatregelen te nemen op vijf aspecten:

  • erkennen wat er gebeurd is en excuses maken aan de slachtoffers; 
  • in gesprek gaan met de individuele slachtoffers; 
  • mediation tussen slachtoffer en dader;
  • ervaringsdeskundigen betrekken bij het huidige beleid;
  • financiële tegemoetkoming (coulanceregeling).

  “Voor zover we punten nog niet hebben opgepakt in het kader van de commissie Samson en het ‘kwaliteitskader voorkoming seksueel misbruik in de jeugdzorg’ van de commissie Rouvoet, zullen we alle bovenstaande maatregelen nemen. Daar sta ik garant voor en daar mag u me aan houden”, aldus Annet van Zon. 

  Hoewel een aantal slachtoffers het Verwey-Jonker Instituut heeft laten weten dat het ter verantwoording roepen van de plegers hen zou helpen in het verwerkingsproces, zijn de mogelijkheden hiertoe zeer beperkt, aldus de onderzoekers. ‘Strafrechtelijk vervolgen van de plegers is niet meer mogelijk wegens verjaring.

  Download de rapporten hier:
  Leren van Neerbosch Rapport
  Leren van Neerbosch, conclusies en aanbevelingen

  Bent U lid van onze website, dan kunt U ze direct hier downloaden!
  Bijlagen
  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond AttachmentLeren-van-Neerbosch_Rapport.pdf
  Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
  (487 KB) Gedownload 0 keer
  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond AttachmentLeren-van-Neerbosch_Conclusies-en-aanbevelingen.pdf
  Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
  (333 KB) Gedownload 0 keer  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5007

  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Empty Re: Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond

  Bericht van PopeyeKamper do 21 nov 2013, 19:41

  Ik ben zelf één van de slachtoffers die heeft meegedaan aan voornoemd onderzoek. k ben langdurig (bijna 10 jaar lang) misbruikt en ernstig mishandeld in Kinderdorp Neerbosch. En er werd mij door Lindenhout beloofd, dat ook al was mijn periode van voor de onderzoeks periode 1975-1985, het toch meegenomen zou worden in het onderzoek, zodat zij er lering uit konden trekken. Met mij hebben nog 2 andere lotgenoten van voor 1975 meegedaan aan dit onderzoek!

  Ik heb zojuist met stijgende verbazing het gepresenteerde rapport gelezen, er wordt n.m.i. veel te veel geminimaliseerd door te vermelden dat in die periode de seksuele vrijheden van de zestiger jaren zijn intrede hadden gedaan! Ik ben 68 jaar nu, maar bij mijn weten was er in de maatschappij in die jaren nooit een soort consensus ten opzichte van het misbruik en mishandeling door volwassenen, groepsleiders etc. van de hen toevertrouwde kinderen. Moreel is dit altijd verworpen geweest in de samenleving, zelfs in de "verlichte jaren" van de sixties ! Ik ben uit Neerbosch ontslagen in februari 1963 en heb de samenleving waarin ik terecht kwam (Rotterdam) ervaren als zeer streng en hard en meedogenloos, waar seksueel misbruik en mishandeling wel veelvuldig voorkwam, maar zeker niet geaccepteerd werd. Er was qua regime niet veel verschil met het regime van Neerbosch, het enige verschil dat ik ervaarde was dat ik opnieuw in de nabijheid van mijn familie was die ik 10 jaar had moeten missen!

  Bovendien is er over de periode van voor 1975 maar heel weinig gepubliceerd in het rapport, ik herken mij er nauwelijks in!  Zij publiceren alleen een korte opmerking dat de periode van voor 1975 gekenmerkt werd door veelvuldige fysieke geweldadige mishandelingen, dwang, chantage en seksueel misbruik van de pupillen, die veel ernstiger was dan in de periode 1975-1985..
  Ik vraag me nu dus ernstig af waarom zij dit onderzoek hebben toegespitst op alleen de jaren 1975-1985 ? Hoe kunnen zij dan de beloofde lering trekken uit de periode van voor 1975 als er zo weinig aandacht aan is besteedt ?  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Onders11
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
  | Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |

  Admin
  Admin

  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3492
  Aantal berichten : 4324
  Punten : 21767

  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Empty Re: Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond

  Bericht van Admin do 21 nov 2013, 20:09

  Lees ook het NRC artikel, wij plaatsen dit als link omdat er midden in het stuk een flash advertentie wordt weergegeven, wat vertragend kan werken wanneer U op een oudere computer en/of verouderde browser werkt.

  Lees Hier Het Artikel  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Johnny X
  Johnny X

  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Vip31110

  Registratiedatum : 13-11-13
  Reputatie : 13
  Aantal berichten : 5
  Punten : 3912

  Onderzoek aard en omvang misstanden kinderdorp Neerbosch afgerond Empty RE:onderzoek-aard-en-omvang-misstanden-kinderdorp-neerbosch-afgerond

  Bericht van Johnny X zo 24 nov 2013, 00:53

  Henk A.G.de Jong.

  Ik heb het rapport gelezen van het Verweij-Jonker stichting over het seksueel misbruik en al de mishandelingen in kinderdorp Neerbosch.
  Wat mij het meest tegen de borst stuit is dat Lindenhout het zo veilig voor zichzelf probeert te houden dat er alleen(volgens Lindenhout) maar gekeken moet worden naar de periode 1975-1986 terwijl in het rapport duidelijk naar voren komt dat er in de jaren '60 begin '70 ook sprake was van ernstige misstanden in tucht school Neerbosch.Er werd toch,zoals ik het lees,nieuw personeel aangetrokken door Neerbosch en dat het zo fijn was dat,zowel leiders als pupillen mondiger werden en er veel meer vrijheden waren voor pupillen van Neerbosch.Dan denk ik:Heb ik nou op Neerbosch gezeten of?????
  Dat het Verweij-Jonker daar in het kort,net als het NRC-handelsblad,over schrijft zal menig ex-Neerboscher die 'vast' zat als kind in de jaren 1945 t/m 1975 vreselijk agressief maken.Waren wij al ons hele leven al bezig om het leven zo te leven dat we misschien ooit de kans zouden krijgen een voor ons gelukkig leven en een gezin te vormen om zodoende niet meer te hoeven denken aan Neerbosch geld dat niet voor iedere ex-Neerboscher!!We hadden juist steun verwacht van onze peers die ooit echt onze vrienden waren en waar we mee ge-tongzoend hebben en dan tegen elkaar  zeiden: Je laat me toch niet in de steek he' want jij bent de enige die ik kan vertrouwen want ik heb verder helemaal niemand meer.Alleen maar angst,angst om het nooit goed genoeg te doen en daar straf voor kreeg.Ik heb het godverdomme helemaal niet over de jaren 1975.Ik heb het over een tijd waar je gewoonweg maar had te luisteren en verder diende je je bek te houden want anders sloegen ze je bek wel dicht.!!Lig maar eens op een slaapzaal met 12 bedden als je zo ziek bent van de griep.Niemand van de leiding kwam langs om te vragen hoe je je voelde.Je bekeek het maar verder!!Ik weet nog dat ik meisjes magazines kreeg van TINA.Wat bedoelde ze eigenlijk??Toen ik aan mijn knie geopereerd was in het ziekenhuis en daar lag heb ik totaal geen enige leider of pupil gezien die me normaliter op zou zoeken. 
  Je bent kind en niemand,maar dan ook niemand bekommerde zich over je.
  Ben je blij dat iemand je kietelt wordt je nog verkracht ook door dhr Meijer..

  Ik hou er nu mee op.Maar ik beloof dat ik nog lang niet klaar ben Neerbosch.
  Eens komt er een tijd,dat het voor hun duidelijk zal worden dat deze vergeten groep die op dit moment de mond gesnoerd word naar voren zal treden met alle gevolgen van dien.
  Ik zal nooit vergeten.M
  Met excuses krijg ik mijn leven niet op orde.Ik wil weg uit Nederland zodra ik in aanmerking kom voor een schadeclaim.

  Vr gr.

  Henk


   Het is nu do 18 apr 2024, 05:47