Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Misbruik Neerbosch: 31 meldingen onderzocht

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  Misbruik Neerbosch: 31 meldingen onderzocht Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10860

  Misbruik Neerbosch: 31 meldingen onderzocht Empty Misbruik Neerbosch: 31 meldingen onderzocht

  Bericht van TonnyKamper zo 21 jul 2013, 18:11

  NIJMEGEN - Het Verwey-Jonker instituut gaat 31 meldingen onderzoeken die zijn binnengekomen over seksueel misbruik binnen voormalig Kinderdorp Neerbosch in Nijmegen. Het rapport moet in het najaar klaar zijn, meldt jeugdzorginstelling Lindenhout.

  Van de 31 bij het in mei ingestelde meldpunt binnengekomen meldingen zijn er 24 nieuw. Ook hebben zich acht oud-medewerkers gemeld over de periode 1975-1985. De toenmalig directeur heeft bekend zeker één jongen te hebben misbruikt.

  Ook meldingen van vóór 1975 onderzocht


  Ondanks dat het onderzoek zich toespitst op de periode 1975-1985 worden ook de meldingen van vóór 1975 onderzocht. Uit die periode heeft het meldpunt 19 meldingen binnengekregen. Toch is dat voor Lindenhout nog geen reden om de onderzoeksperiode te verbreden. Volgens Annet van Zon van de Raad van Bestuur van Lindenhout lijkt in die periode sprake van 'een patroon van misbruik. Signalen dat dat in eerdere periodes ook het geval was, heeft Lindenhout niet, hoe erg de afzonderlijke verhalen ook zijn.' Wel wil Lindenhout van het Verwey-Jonker Instituut weten of die veronderstelling klopt.

  Een aantal slachtoffers is teleurgesteld dat Lindenhout niet nu al heeft besloten de onderzoeksperiode te verbreden. Veel van hen hebben jaren gezwegen. Op deze manier worden de meldingen van voor 1975 niet voldoende erkend.

  Slachtoffers en getuigen kunnen nog tot 1 juli bellen met het meldpunt. Daarna kunnen zij terecht bij de landelijke ingestelde Hulplijn Seksueel Misbruik en via lotgenotengroepen.

  BRON: OMROEP GELDERLAND


   Het is nu wo 19 jun 2024, 12:26