Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  JJC reageerde niet goed op seksueel incident

  Admin
  Admin

  JJC reageerde niet goed op seksueel incident Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21833

  JJC reageerde niet goed op seksueel incident Empty JJC reageerde niet goed op seksueel incident

  Bericht van Admin za 07 dec 2013, 11:49

  4 december 2013

  JeugdzorgPlus-instelling JJC in Den Haag heeft onvoldoende ingegrepen op een groep nadat een jongere melding deed van seksueel grensoverschrijdend gedrag van een medewerker. Dat oordeelt de Inspectie Jeugdzorg.


  In mei ontving de inspectie een melding van JJC over een jongere die een groepsleider beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. JJC heeft de medewerker ontslagen en aangifte gedaan.

  In overleg met de inspectie stelde JJC een onafhankelijk intern onderzoek in. Op basis van dat onderzoek oordeelt de inspectie dat het handelen van de groepsleiding en de leidinggevenden onvoldoende was.

  De groepsleiding werkte niet consequent met risicotaxaties. Op de groep ontbrak een eenduidige aanpak van risicovol gedrag van jongeren. Belangrijke veiligheidsafspraken zijn niet altijd nageleefd. De teamleiding en het management hebben vervolgens te laat en onvoldoende ingegrepen.

  JJC heeft een plan opgesteld voor een betere begeleiding van het seksuele gedrag van de jongeren en het monitoren van het functioneren van groepen en van medewerkers. De inspectie ziet toe op de naleving.


  Bron artikel: Nederlands Jeugd Instituut
  Bron: Inspectie Jeugdzorg


  Laatst aangepast door Admin op za 07 dec 2013, 11:55; in totaal 1 keer bewerkt

  Admin
  Admin

  JJC reageerde niet goed op seksueel incident Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21833

  JJC reageerde niet goed op seksueel incident Empty Re: JJC reageerde niet goed op seksueel incident

  Bericht van Admin za 07 dec 2013, 11:53

  REACTIES:

  7 december 2013, ingezonden door Carla Meijers, medeoprichter Nederland Heelt, een vereniging voor lotgenoten uit het domein van de cie. Samson


  Begin oktober 2012: eindrapport cie. Samson. Is het niet erg veelzeggend en zo droevig dat in mei 2013, ruim een half jaar later, het JJC nog geen goed werkend protocol heeft ontwikkeld en de inspectie ook nog steeds genoegen neemt met een 'onafhankelijk' onderzoek, uitgevoerd door de instelling zelf?


  Wat mag je verwachten van werkenden en leidinggevenden in een instelling en welke eisen moeten serieus nageleefd worden? 


  Als iedereen zich eens de vraag zou stellen: is het binnen onze instelling/binnen onze eigen leefgroep(en) veilig genoeg om er MIJN EIGEN KIND in onder te laten brengen mocht dit ooit nodig zijn? Ja, dat komt opeens wel erg dichtbij.....zeker als je eigen kind ook nog eens dat risicovolle gedrag vertoont.
   
  Toe maar, jullie pretenderen toch ook over een groot inlevingsvermogen te beschikken en kwaliteit te garanderen in vervangende opvoeding?


   Het is nu wo 19 jun 2024, 13:02