Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  31 meldingen over misbruik in Kinderdorp Neerbosch

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  31 meldingen over misbruik in Kinderdorp Neerbosch Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10890

  31 meldingen over misbruik in Kinderdorp Neerbosch Empty 31 meldingen over misbruik in Kinderdorp Neerbosch

  Bericht van TonnyKamper zo 21 jul 2013, 18:15

  28/06/13, 13:16  − bron: ANP
  31 meldingen over misbruik in Kinderdorp Neerbosch Media_xl_1725061

  Lindenhout, een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in Gelderland en Overijssel, heeft tot nu toe 31 meldingen gekregen over mogelijk seksueel misbruik in het voormalige Kinderdorp Neerbosch in Nijmegen. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.


  Bij het meldpunt dat in mei werd ingesteld, kwamen 24 nieuwe meldingen binnen. Ook acht oud-medewerkers hebben zich gemeld met signalen van mogelijke misstanden bij het voormalige Kinderdorp tussen 1975 en 1985. Slachtoffers kunnen nog tot 1 juli bij het meldpunt terecht.

  Het Verwey-Jonker Instituut onderzoekt de vermeende misstanden. Lindenhout, de opvolger van het Kinderdorp, verwacht dat de resultaten van het onderzoek in het najaar bekend zijn.

  Volgens de organisatie zijn er ook meldingen over misbruik voor 1975. Die worden wel meegenomen, maar het onderzoek blijft toegespitst op de periode over 1975 tot 1985. Zo moet meer bekend worden over 'een periode waarin er een patroon van misbruik leek te zijn binnen Neerbosch. Signalen dat dat in eerdere periodes ook het geval was heeft Lindenhout niet, hoe erg de afzonderlijke verhalen ook zijn'.

  Eerder liet lotgenotenorganisatie KLOKK weten dat de meeste klachten betrekking hebben op het gedrag van de toenmalige directeur, die ondertussen op de Filipijnen woont. Deze man heeft één geval van seksueel misbruik toegegeven, maar er zouden meer slachtoffers zijn.

  BRON: TROUW


   Het is nu za 20 jul 2024, 00:02