Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Geen onderzoek naar man die jongen (7) wil misbruiken

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Geen onderzoek naar man die jongen (7) wil misbruiken Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5069

  Geen onderzoek naar man die jongen (7) wil misbruiken Empty Geen onderzoek naar man die jongen (7) wil misbruiken

  Bericht van PopeyeKamper vr 03 jan 2014, 14:04

  3-1-14 - 10:38  bron: De Volkskrant
  Geen onderzoek naar man die jongen (7) wil misbruiken Media_xll_2024199

  © ThinkStock.

  Een man die in een chatbericht plannen maakte voor het seksueel misbruiken van een 7-jarig kind gaat vrijuit. Ondanks een aangifte en een bekende afzender, wordt er verder geen onderzoek verricht door de politie Gelderland. Dat schrijft de Volkskrant.


  In het chatgesprek schrijft de man aan een kennis: 'Ik wil ff jou hulp in roepen. Ik heb al geruime tijd contact met dit ID (...) Ze zegt dat ze een pedomom is. Ze zoekt een dominante pedo die haar zoontje van 7 pervers en hard wil misbruiken.' Omdat zijn Engels niet goed is vraagt hij zijn kennis contact op te nemen met de buitenlandse moeder. 

  In het bericht staat verder: 'Als dit echt is dan kunnen we een klein jongetje super misbruiken. Ik had al wel gezegd tegen haar dat de school er iets van zou gaan merken. Maar ze zegt steeds: homeschool here. Sommige ouders geven er de voorkeur aan kinderen thuis te onderwijzen. Als dat zo is dan heeft dat kind waarschijnlijk weinig directe contacten met de buitenwereld. Als dat zo is, is dat natuurlijk goud.'

  Het bewuste chatbericht is bij toeval gevonden door de tienerzoon van de nu 59-jarige vader. In de zomer van 2012 heeft de zoon samen met zijn broer aangifte gedaan tegen hun vader. De man is daarnaast eerder beschuldigd van seksueel misbruik van zijn kinderen, blijkt uit dossiers van de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg, in handen van de Volkskrant.

  Weinig bewijs
  Na de aangifte heeft de politie Gelderland de man twee weken verhoord en daarna is de zaak niet verder onderzocht. 'Na het verhoor is besloten het onderzoek af te ronden, omdat er te weinig bewijs is dat er concrete plannen waren om een strafbaar feit te plegen', zegt een woordvoerster. 'Er wordt in het chatbericht niet gezegd: dan en dan gaan we daar en daar een kind misbruiken.'

  Ook is de computer waarop het chatbericht stond niet in beslag genomen of onderzocht. De politie kan niet verklaren waarom dit niet is gebeurd aangezien het ging om een 'schokkend bericht'. Tevens was de melding juridisch gezien ernstig genoeg om tot inbeslagname over te gaan. 'Dat is altijd een afweging, een optelsom van omstandigheden', verklaart de woordvoerster. 'Dit is zo gelopen. Waren de omstandigheden net anders geweest, dan hadden we misschien wel zijn computer in beslag genomen.'

  Wat de man precies heeft verklaard tijdens verhoor is niet duidelijk. Volgens Bureau Jeugdzorg wast de man zijn handen in onschuld. Hij verklaart dat hij de moeder van het 7-jarige kind wilde ontmaskeren als kindermisbruiker.


  BRON: AD


   Het is nu wo 19 jun 2024, 13:31