Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur

Gonnie
Gonnie

Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur Ambass10

Registratiedatum : 26-07-16
Reputatie : 270
Aantal berichten : 137
Punten : 3469

Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur Empty Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur

Bericht van Gonnie ma 22 aug 2016, 12:14

Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur Te-lage-lichaamstemperatuur-300x150


Lichaamstemperatuur

Dat de thermostaatsknop van mijn lichaamstemperatuur kapot is. Dat weet ik allang. Koud hebben, bevroren lijken met blauwe handen en voeten zelfs na een nacht dat ze met slapen onder mijn warme dekbed zijn geweest, is voor mij niet vreemd. Interne of innerlijke kou, is kou tot in mijn botten. Volgens mijn omgeving ben ik een vreselijke koukleum. Innerlijke kou is niet met alleen kleding te verwarmen! Alleen is dat lastig uit te leggen. Waardoor ik regelmatig laagjes draag.

Innerlijke kou, vraagt om liefde, warmte, betrokkenheid. Letterlijk geraakt/ aangeraakt worden. Zoals de zonnestralen, zij kunnen deze innerlijke kou iets doen smelten. Oprecht contact. Liefde voor mij als persoon, als mens, puur. Wederkerigheid, in het contact. En niet om mijn verleden. Wat koop ik voor medelijden? Wat heb ik aan mij zielig vinden? (Ben ik niet, voel me niet zielig. Ook al is het leven pittig voor me! Dat is iets heel anders.
Ik hunker naar echtheid, oprechtheid. Dat heeft kracht om de innerlijke kou en ook de het angstzweet, waarbij mijn lichaamstemperatuur in het andere uiterste door sla, en ik met momenten een op hol geslagen kachel lijkt, in balans te brengen. Zodat mijn thermostaat weer meer hanteerbaar is en misschien wat makkelijker in te stellen is Knipoog

Ja, voelen is positief, is goed en tegelijk erg intensief. Mijn lichaam werkt nu met uiterste van onderkoeling- of oververhittingsverschijnselen. En vooral de oververhitting met niet lekker kunnen zweten, maakt dat ik me op zo’n moment erg beroerd voel. En het enige wat dan nog helpt, is een paardenmiddel, een middel dat terug grijpt op een ouderwets huis-tuin en keukenmiddel. Een vochtige koude schone theedoek in mijn nek. Waardoor ik als ik op een warme dag mijn lichaamswarmte niet kwijt kan, toch verkoeling krijg. Het zelfde idee als centraal geregelde verwarming in een flat, die je zelf niet lager of uit kan doen, omdat dit elders centraal wordt geregeld. Waardoor je de ramen open gooi, voor verkoeling.
Ze waren vroeger nog niet zo gek, met de eenvoudige huis-tuin en keukenmiddelen die ze voor handen hadden. Het werkt goed, en makkelijk toe te passen. Ideaal grootmoeders tips. Mocht je me op een warme dag met een theedoek als sjaaltje om mijn nek zien, dan weet je bij dezen, dat mijn inwendige kachel aan het loeien is. En dat ik aan het zorgen ben, dat mijn lichaam niet oververhit.
 
Hartelijke groet,
Gonnie

Admin
Admin

Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3494
Aantal berichten : 4327
Punten : 21864

Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur Empty Re: Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur

Bericht van Admin wo 24 aug 2016, 17:36

Hij is mooi @Gonnie en heel herkenbaar  Liefs ik heb hem weer rondgedeeld  Duim omhoog

Gonnie
Gonnie

Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur Ambass10

Registratiedatum : 26-07-16
Reputatie : 270
Aantal berichten : 137
Punten : 3469

Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur Empty Re: Gonnie's Blog - Lichaamstemperatuur

Bericht van Gonnie do 25 aug 2016, 20:21

Dank je, @admin

  • Reageren

Het is nu vr 19 jul 2024, 23:00