Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Demmink alsnog vervolgd op verdenking van verkrachting

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Demmink alsnog vervolgd op verdenking van verkrachting Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5074

  Demmink alsnog vervolgd op verdenking van verkrachting Empty Demmink alsnog vervolgd op verdenking van verkrachting

  Bericht van PopeyeKamper di 21 jan 2014, 17:20

  BRON:
  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/25096_demmink_alsnog_vervolgd_wegens_verdenking_van_verkrachting/

  Hof verwerpt oordeel OM, gelast onderzoek naar seksuele delicten door voormalig topambtenaar Demmink 


  Het Openbaar Ministerie moet Joris Demmink, oud-secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, alsnog vervolgen op verdenking van verkrachting van twee Turkse jongens. Dat heeft het Hof in Arnhem dinsdag besloten. In december vorig jaar bepaalde het OM nog dat er geen reden was om Demmink te vervolgen.


  NRC-redacteur Marcel Haenen noemt het een besluit van het hof 'een blamage voor Justitie':


  "Het OM heeft nooit een strafrechtelijk onderzoek in deze zaak uitgevoerd omdat daar geen reden voor zou zijn. Ze hebben slechts 'oriënterend onderzoek' uitgevoerd, en op basis hiervan besloten dat het niet nodig was om hier vervolg aan te geven. Nu moet alsnog een strafrechtelijk onderzoek worden gestart in Turkije in opdracht van het hof. Dat is een zeer interessante ontwikkeling in deze zaak."


  Twee Turkse mannen deden aangifte van kindermisbruik dat midden jaren negentig in Turkije zou hebben plaatsgevonden, maar een strafrechtelijk onderzoek zal 'bevestigen dat Demmink geen blaam treft'. Dat schrijft zijn advocaat Mischa Wladimiroff in een reactie:


  "Dit onderzoek wordt mede gerechtvaardigd vanwege het feit dat de beschuldigingen met regelmaat opdoemen in de media. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door de rechter-commissaris en heeft betrekking op enkele belangrijke kwesties die dusver onvoldoende belicht zijn gebleven."
  Lees de volledige (geanonimiseerde) uitspraak van het Hof hier en hier terug.


   Het is nu ma 24 jun 2024, 19:31