Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

mezelf voorstellen

sas
sas

mezelf voorstellen Vip31110

Registratiedatum : 10-03-16
Reputatie : 4
Aantal berichten : 1
Punten : 3073

mezelf voorstellen Empty mezelf voorstellen

Bericht van sas do 29 sep 2016, 16:27

Ik ben Saskia,54 jaar, woon in Lelystad met Henk.We zijn allebei gescheiden en bestaan nu uit een samengesteld gezin.We hebben 16 jaar een relatie. Samen hebben we 3 dochters, die inmiddels zelfstandig wonen.
In mijn jeugd, tussen mijn 5e en 16e jaar ben ik seksueel misbruikt door mijn vroegere buurman vader,stiefvader en broer. Vanaf mijn 18e begon ik hierover te praten.
Ik heb heel veel verschillende hulpverleners ontmoet en gesproken.
Ik ben na zelfmoordpogingen een paar jaar opgenomen geweest in een psychiatrische
instelling. Op 24e heb ik mijn vader aangegeven, hij heeft hier voor in de gevangenis gezeten. Inmiddels is mijn vader alweer een tijd geleden overleden.
Na mijn opname ben ik na een opleiding maatschappelijk werk in de hulpverlening gaan werken.
15 jaar heb ik in de hulpverlening gewerkt. Mijn ervaringsdeskundigheid w.b. Seksueel misbruik heb ik toen ingezet. Ik merkte dat meisjes en vrouwen makkelijker met mij over hun misbruik ervaringen konden praten.


Op een gegeven moment raakte ik opgebrand. Ik ging scheidden van mijn toenmalige partner. Mijn vader overleed, wat weer van alles bij mij omhooghaalde. Ik was even helemaal klaar met hulpverlenen. Ik heb toen mij laten omscholen tot interieurstylist. Ik heb mijn creativiteit veel ruimte kunnen geven, dat deed en doet mij erg goed. Het is een mooie uitlaatklep, waar ik niet buiten kan. En heb toen mijn eigen bedrijf: Huisraadidee opgezet. Ik heb dit een jaar of 12 gedaan en veel creatieve workshops gegeven. Tijdens die workshops heb ik veel vrouwen ontmoet die tijdens het creatief bezig zijn over hun problemen spraken. Dat vind ik heel mooi.
Een maand of 10 geleden kwam ik op een site terecht waaruit bleek dat ik w.s.alsnog een schade uitkering zou kunnen krijgen (schadefonds geweldsmisdrijven). Ik was erg verbaasd.......ik heb zoveel hulpverleners gesproken, nooit had ik van dit schadefonds gehoord. Ik heb een som geld ontvangen! Erkenning van de aangedane schade.
Ik ben bang dat er niet zoveel mensen zijn die weten van dit fonds. Deze mensen wil ik hiergraag op wijzen.
Mede hierdoor ben ik bezig een nieuw bedrijf op te zetten: Hulphelpt.nl
Ik wil mensen begeleiden die seksueel misbruikt zijn. Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid m.b.t. , nu met creatieve/alternatieve insteek. Bijvoorbeeld door samen te tekenen, schilderen, plakken, collages maken, schrijven, wandelen etc.

Tot zover mijn verhaal, het is langer geworden dan dat ik van te voren had gedacht.


Groeten Saskia

TonnyKamper
TonnyKamper

mezelf voorstellen Webmas10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 728
Aantal berichten : 585
Punten : 10833

mezelf voorstellen Empty Re: mezelf voorstellen

Bericht van TonnyKamper vr 30 sep 2016, 01:39

Hartelijk dank voor het voorstellen @sas en welkom op het forum  Dank U/Groetjes

Veel mensen zullen zich in jouw verhaal kunnen herkennen, bij ons is het schadefonds Geweldsmisdrijven al langer bekend en ook de regelingen voor een tegemoetkoming voor geleden schade/aangedaan leed, je kunt informatie daarover vinden in onze Mededelingen sectie Knipoog

Ik heb even een vraagje, jou bericht staat nu in de oproepen sectie, maar het is me niet helemaal duidelijk wat je oproep is, als het al een oproep is.. ook de titel duidt niet op een oproep, dus ik heb dit onderwerp verplaatst naar het Algemeen forum, ook in de openbare categorie..
Als het de bedoeling was om dit in een gesloten forum te delen laat het dan maar even weten, dan verplaats ik hem alsnog naar het VIP's forum..

Dank voor je waardevolle bijdrage  Bloemetje
Warme groetmezelf voorstellen Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  • Reageren

Het is nu do 23 mei 2024, 19:54