Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

Ik wil een knuffel die sterk genoeg is om mijn angsten te breken

Admin
Admin

Ik wil een knuffel die sterk genoeg is om mijn angsten te breken Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3494
Aantal berichten : 4326
Punten : 21837

Ik wil een knuffel die sterk genoeg is om mijn angsten te breken Empty Ik wil een knuffel die sterk genoeg is om mijn angsten te breken

Bericht van Admin wo 14 dec 2016, 20:29

Ik wil een knuffel die sterk genoeg is om mijn angsten te breken 39.-Ik-wil-een-knuffel-die-sterk-genoeg-is-om-mijn-angsten-te-breken
Een knuffel die ongevraagd komt, die ons overvalt en ons omhult, heeft enorme genezende krachten. Mensen zijn sociale wezens die aan elkaar zijn verbonden door hun emoties en we hebben dagelijks contact nodig dat onze relaties bevestigt en ons geliefd laat voelen. Geliefd.


Op deze site hebben we het veel over hoe nodig het is om te leren alleen te zijn, om ongezonde genegenheden, die ons aan mensen en dingen verbinden tot het punt waar ze onze persoonlijke groei belemmeren, te voorkomen. Echter heeft alles zijn evenwicht en zijn reden tot bestaan.

We hebben het allemaal nodig om op een bepaalde manier te worden verbonden met iets of iemand, hoeveel we dat dan ook tegenwerken. We hebben allemaal vleugels waarmee we kunnen vliegen, maar we hebben ook wortels die ons verbinden met de liefde en die de relaties die ons ook definiëren verrijken: vrienden, familie, partners, kinderen…

Knuffels genezen de ziel en bevestigen onze emoties. Ze zijn momenten van stilte die het mogelijk maken om onze harten tegelijk te laten slaan. En op die momenten houden angst, lawaai en twijfel op te bestaan.

Knuffels: schakels naar liefde en zekerheid

Knuffels, net als andere vormen van fysiek contact, vormen zowel een onderdeel van ons psychologisch welzijn, als van onze ontwikkeling. Terwijl de meeste levende wezens dit soort fysiek contact nodig hebben, waarmee ze met anderen in relatie komen – in het geval van de mens de noodzaak om te aaien, te omhelzen en huid-op-huid contact te voelen – vervult het nog vele andere functies.

Ons sociale brein heeft knuffels en aaien nodig

Wanneer we op de wereld komen, zijn onze hersenen verre van volwassen en voor niet veel meer dan 25% ontwikkeld. De rest van de structuur en verbindingen in het zenuwstelsel worden hoofdzakelijk bepaald door de eerste vijf levensjaren, waarbij de opvoedingsstijl van grote invloed zal zijn.

We moeten eraan denken dat tijdens de eerste paar maanden van het leven er geen taal is en communicatie tot stand wordt gebracht door middel van emoties, door middel van fysiek contact, kussen, omhelzingen en een rustige stem die zorgzaam en geruststellend is.

Als er niet voor een kind wordt gezorgd wanneer het huilt, als het niet wordt gekalmeerd, gewiegd en verzorgd met oprechte liefde, zal dit een hoop stress veroorzaken. Een brein dat gewend raakt aan het produceren van cortisol (het stresshormoon) is een brein dat zich niet optimaal zal ontwikkelen.

Sociaal isolement, of een ontneming van lichamelijke aanraking tijdens de kindertijd, zorgt ervoor dat veel hersencellen niet volledig volwassen worden. Hierdoor wordt minder myeline geproduceerd, dat nodig is voor de neuronen om met elkaar te communiceren. Dit alles kan leiden tot cognitieve achterstand, maar ook tot sociale en emotionele tekorten.

Het belang van knuffels in romantische relaties

De kracht van een knuffel is soms belangrijker dan woorden. Non-verbale taal is direct van invloed op onze emotionele wereld en romantische relaties zijn nog specialer wanneer er veel lichamelijk contact is.

Iets dat zo eenvoudig en basaal is als een knuffel geeft een immens gevoel van volheid, zowel voor degene die het geeft als voor degene die het ontvangt. Knuffelen wordt beschouwd als een gebaar dat de hersenen kan voeden en ons kan steunen op ieder gegeven moment. Het heeft meer voordelen dan voedsel zelf.

Ik wil een knuffel die sterk genoeg is om mijn angsten te breken 39.-knuffel-hond

Knuffels worden niet gevraagd of geëist. Het zijn geen onderhandelingstroeven. Het is ook het vermelden waard dat niet alle knuffels gelijk zijn. Als ze afkomstig zijn van een persoon die ons liefheeft en een plaats heeft in ons hart, zal ons brein oxytocine produceren, een hormoon dat in verband staat met welzijn en plezier.

Niets heeft meer betekenis dan een knuffel op momenten van twijfel of emotionele nood of wanneer we worden geplaagd door angst en bezorgdheid. Je omhuld voelen door kracht, liefde en oprechtheid door een speciaal persoon brengt vrijwel direct warmte in je koude ziel. Het laat ons zien dat alles in orde zal komen, dat de wereld kalm is.

Een knuffel kan stress verlichten, bezorgdheid verminderen en onze fysieke en emotionele gezondheid verbeteren. Een knuffel kan ons aan onze geliefden verbinden.

Zoals ik eerder al stelde, is het belangrijk om altijd een gevoel van liefde voor jezelf te behouden en excessieve genegenheden, die geen ruimte voor persoonlijke groei laten, te voorkomen. Op relatieniveau zijn dit soort gebaren juist van vitaal belang om de relatie te bevestigen. We hebben het allemaal nodig om ons veilig te voelen en bescherming te geven en te krijgen.

Uiteindelijk gaat het allemaal om twee mensen in eenheid. Dus spaar je knuffels niet op voor later. Laat ze niet tot morgen wachten of totdat je partner erom vraagt.

Oefen in het geven van enorme knuffels met zo’n kracht dat je stopt met ademhalen, maar die op hetzelfde moment boodschappen overbrengen als “Ik steun je, ik deel je geluk en je verdriet en ik hou van je.”

Ik wil een knuffel die sterk genoeg is om mijn angsten te breken 39.-knuffel-kleding

En zie een knuffel vanuit het hart niet over het hoofd, van waaruit tederheid rechtstreeks vloeit van het ene hart naar het andere en waar sprake is van visueel contact. Een lange en sublieme knuffel van pure en onvoorwaardelijke liefde.

–Afbeeldingen met dank aan Shaun Tan, Lucy Campbell, PEIBEE, Kyungduk Kim–

BRON: verkenjegeest.com

  • Reageren

Het is nu zo 23 jun 2024, 22:27