Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Organisaties beginnen landelijk meldpunt tegen loverboys

  Admin
  Admin

  Organisaties beginnen landelijk meldpunt tegen loverboys Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4327
  Punten : 21864

  Organisaties beginnen landelijk meldpunt tegen loverboys Empty Organisaties beginnen landelijk meldpunt tegen loverboys

  Bericht van Admin za 07 jan 2017, 19:17  Mensen die vermoeden dat meisjes contact hebben met een loverboy, kunnen daar vanaf nu melding van doen bij Watch Nederland. Het meldpunt is opgezet door Expertisecentrum Fier, het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel en kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes.

  "Het meldpunt is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken om minderjarigen, van wie ze een vermoeden hebben dat ze in handen zijn gevallen van loverboys", zegt Carolien Kooi, projectleider van het meldpunt.

  De politie heeft geen tijd om alle zaken op te pakken. "Dat is bijna ondoenlijk. We moeten dus keuzes maken", laat een woordvoerder van de politie weten.

  Dossier

  En dus probeert Watch Nederland zelf wat zaken uit te zoeken. "Op het moment dat we vermoeden dat er strafbare feiten gebeuren, bellen we direct de politie. Wij maken een dossier met zo veel mogelijk informatie, dat we aan de politie geven." De politie zoekt de zaken verder uit.

  Meisjes die te maken hebben met zo'n loverboy, kunnen ook hulp krijgen van de organisatie. Vaak durven de meisjes geen hulp te zoeken, zegt Kooi.

  In Nederland was er nog niet zo'n landelijk meldpunt. Er zijn wel gemeentelijke en provinciale punten waar mensen meldingen over loverboys kunnen doen, zegt Kooi. "Maar wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Het loverboy-probleem wordt steeds groter en het wordt tijd dat het een halt wordt toegeroepen."


   Het is nu vr 19 jul 2024, 22:55