Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Rapportages over kindermisbruik door de Nationaal Rapporteur (downloadbaar)

  Admin
  Admin

  Rapportages over kindermisbruik door de Nationaal Rapporteur (downloadbaar) Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21808

  Rapportages over kindermisbruik door de Nationaal Rapporteur (downloadbaar) Empty Rapportages over kindermisbruik door de Nationaal Rapporteur (downloadbaar)

  Bericht van Admin do 29 mei 2014, 15:30

  Seksueel geweld bespreekbaar maken aan de keukentafel
  Verslag: Senta Bemelman


  Eén op de drie kinderen krijgt voor hun 18e te maken met seksueel geweld. Dit blijkt uit het rapport over de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen dat de Nationaal Rapporteur publiceerde door middel van een symposium in Den Haag. 
  Seksueel geweld in de jeugd heeft de rest van het leven invloed op het slachtoffer. Lauren Books, auteur en oprichtster van Lauren's kids, vertelt haar verhaal. "De dader wist dat ik het niemand zou vertellen, ze had me". Lauren benadrukt dat 95 procent van het seksueel geweld voorkomen kan worden door erover te praten.  Het verwerken van seksueel geweld kent grofweg drie vormen. "Er zijn drie coping-strategieën. De eerste is dat het slachtoffer het seksueel geweld zelf verwerkt en dit niet met anderen deelt.  De tweede vorm is door er juist over te praten. Ten slotte is er ook een derde strategie waarbij het leed van seksueel geweld op positieve wijze gebruikt wordt om anderen te helpen." Pinar Okur, Intervict Universiteit Tilburg, deed onderzoek naar het gedrag van slachtoffers van zowel autochtone als niet-Westerse afkomst. 

  "Seksueel geweld tegen kinderen voorkomen begint door seks bespreekbaar te maken aan de keukentafel" vertelt Nationaal Rapporteur Corinne Dettmeijer. In het onderzoek dat zij gisteren overhandigde aan Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie komt naar voren dat een andere vorm van preventie noodzakelijk is. "Preventie moet gericht worden op potentiële daders en potentiële slachtoffers. Dit kan het beste door voorlichting op bijvoorbeeld  scholen en door preventiemaatregelen te treffen ten opzichte van risicogroepen." aldus, Dettmeijer. In het rapport doet de Nationaal Rapporteur ook aanbevelingen aan Ministers en staatssecretarissen. De aanbevelingen dienen als advies om het huidige beleid te verbeteren of aan te vullen. Zo kan bijvoorbeeld de drempel tot politieonderzoek onder andere verlaagd worden door minder nadruk te leggen op het doen van aangifte tijdens het informatief gesprek. 

  Slachtoffers vinden het moeilijk om naar de politie te gaan. Wineke Smid, onderzoeker bij Forensisch instituut Van der Hoeven, stelt dat het belangrijk is om slachtoffers de controle terug geven. "Er zou meer gekeken moeten worden naar wat het slachtoffer wil, aangifte of niet?"  Daarnaast blijkt uit het onderzoek naar de voorspellende waarde van statstiek, waar Smid aan meewerkte, dat recidive voorkomen kan worden bij daders die daar zeer gevoelig voor zijn. " Hoge risicoplegers  kunnen door de cijfers beter gemonitord (en behandeld) worden."

  Het rapport 'op goede grond' door de Nationaal Rapporteur is het eerste Nederlandse onderzoek naar de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen. 

  Lees/download:
   
  Boek "Op Goede Grond Schoon"

  Barriérres tegen kinder sekstoerisme

  Rapportage over Kinderpornografie  Rapportages over kindermisbruik door de Nationaal Rapporteur (downloadbaar) Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  Trijntje
  Trijntje

  Rapportages over kindermisbruik door de Nationaal Rapporteur (downloadbaar) Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6535

  Rapportages over kindermisbruik door de Nationaal Rapporteur (downloadbaar) Empty Re: Rapportages over kindermisbruik door de Nationaal Rapporteur (downloadbaar)

  Bericht van Trijntje do 29 mei 2014, 23:36

  Was weer vrolijk aan het typen toen het hel beeld weer verdween, jammer tekst kwijt.

  Waar het op neer komt is dat ik me hier niet in kan vinden. Dit is gebaseerd op het NU. Mijn problemen spelen zich wel af in het NU maar de basis ligt in het verleden. Dat si moeilijk vergelijkbaar.

  Als Corinne Dettmeijer spreekt over 1 op de 3 kinderen krijgt te maken met seksueel geweld, is dat een nogal ruim begrip: Zij bedoelt daar ook mee "per ongeluk" over een verkeerd lichaamsdeel strijken of een potloodventer tegen komen. Ik begrijp wel dat het heel vervelend kan zijn voor de betrokken personen, maar toch..........denk ik dan; Jezus als dat alles is... Dat is misschien niet aardig van mij, maar dat denk ik echt.

  Het is goed dat er aandacht aan besteed wordt, maar het heeft niet zo heel veel aandacht van mij.
  Ik begrijp niet dat er zo veel rapporten en onderzoeken moeten komen die allemaal stuk voor stuk ook weer in de la verdwijnen. Het lijkt mij belangrijker dat er gehandeld wordt en dan wel met oog voor het slachtoffer.

  Geen woorden maar daden.

  Maar ik hoor graag andere meningen.

  Trijntje  - Trijntje -


   Het is nu za 25 mei 2024, 14:00