Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

Mond dood gemaakt? Doorbreek het zwijgen.

Teddybeertje
Teddybeertje

Mond dood gemaakt? Doorbreek het zwijgen. Vip31110

Registratiedatum : 23-01-17
Reputatie : 6
Aantal berichten : 2
Punten : 2736

Mond dood gemaakt? Doorbreek het zwijgen. Empty Mond dood gemaakt? Doorbreek het zwijgen.

Bericht van Teddybeertje wo 25 jan 2017, 16:49

Mond dood gemaakt? Doorbreek het zwijgen. Zwijgen

Zwijgen,
Veel slachtoffers van kindermishandeling, en misbruik doen het.
Uit angst voor de dader, uit angst toch niet geloofd te worden, of uit angst dat de rollen omgedraaid zullen worden  (De dader word als slachtoffer gezien, en het slachtoffer als dader.) en schaamte en zo zijn er nog wel meer redenen waarom slachtoffers zwijgen.
Zwijgen lijkt soms veiliger, zwijgen en wegstoppen lijkt soms de beste manier van omgaan met misbruik en kindermishandeling.
Alleen op den duur werkt het niet meer, het verstikt je op een gegeven moment, het zorgt voor alleen nog maar meer eenzaamheid terwijl veel slachtoffers van misbruik en kindermishandeling daar nou juist al mee te maken hebben gehad “Eenzaamheid”.
Dat zwijgen doorbreken is iets wat ik steeds meer doe,
Door middel van therapie, veilige andere in mijn omgeving (Bij wie ik steeds meer van mezelf durf te laten zien.)
En door middel van het schrijven van blogs.
Het blijft moeilijk om te praten over mijn trauma’s en gevoelens maar het word wel makkelijker.
Het gevoel het wel uit te willen schreeuwen maar dat mijn keel dichtgeknepen word door angst is dan ook minder en minder.
Inmiddels heb ik al een deel van dat verleden kunnen verwerken, heb ik het zwijgen al kunnen doorbreken voor een groot deel.
In iedere geval heb ik het zwijgen over het seksueel misbruik, en de kindermishandeling toen ik nog thuis woonde kunnen doorbreken, en het zwijgen over nog een aantal andere dingen die mij zijn aangedaan.
Het zwijgen over mijn periode in het tehuis waar ik slecht ben behandeld doorbreken,
Is nu iets wat aan de beurt is, maar dit is eng want het zijn mensen met macht, de macht die ze over mij hadden is nog steeds voelbaar.
Veel mensen van mijn omgeving kennen het tehuis, weten dat het bestaat maar er zijn maar weinig mensen die weten hoe het daar er echt aan toe gaat.
Dat weten alleen een aantal mensen uit mijn directe omgeving, de mensen die daar hebben gewoond en inmiddels mijn psychologe.
Ik kom de mensen van het tehuis ook nog wel eens tegen, en dan kan ik verschieten in het verleden en in mijn overleving mechanismes.
Terwijl ik dit schrijf moet ik denken aan een moment dat ik mijn best deed het zwijgen te doorbreken toen ik nog in dat tehuis woonde:
Ik zei tegen mijn huisarts: Ik trek het daar echt niet meer.
En wat zei hij: Je moet blij zijn dat je een dak boven je hoofd hebt.
Met andere woorden zo kwam  het bij mij binnen  als beginnend doorbreker van het zwijgen: Hou je mond, het valt allemaal wel mee, je moet blij zijn dat je daar kan wonen en wees niet zo ondankbaar.
Deze huisarts had wel meer ontactische opmerkingen voor iemand met zo, n verleden als ik mede om die reden ben ik overgestapt naar een andere.
Toen ik besloot het zwijgen verder te doorbreken toen ik eenmaal weg was uit het tehuis kwam het volgende: Ik kreeg een anonieme dreig sms, dat ik mijn mond moest houden want anders…..
Dit maakte me zo intens bang, dat ik mezelf inclusief mensen uit mijn omgeving die er iets aan wilde doen het zwijgen oplegde.
Ik verlamde helemaal, weer voelde zwijgen veiliger dan te praten.
Nu een hele tijd later en een hoop geleerd, zie en voel ik dat er angst is.
Angst om te praten over de misstanden in het tehuis, Angst om er over te schrijven, Angst dat ze dit zullen lezen.
Maar ik zie ook dat het alleen maar Angst is, en dat ik die Angst kan voelen maar dat ik er ook doorheen kan gaan, en mezelf de ruimte mag geven om het zwijgen te doorbreken stapje voor stapje.
Alleen zo kan ik gaan verwerken, en alleen zo verjaag ik de demonen uit mijn verleden.
Ik laat me dan ook niet meer verlammen door angst.
Het zwijgen, ik doorbreek het zwijgen!

Admin
Admin

Mond dood gemaakt? Doorbreek het zwijgen. Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3494
Aantal berichten : 4326
Punten : 21833

Mond dood gemaakt? Doorbreek het zwijgen. Empty Re: Mond dood gemaakt? Doorbreek het zwijgen.

Bericht van Admin wo 25 jan 2017, 17:25

Mooie blog @Teddybeertje  Applaus Duim omhoog

  • Reageren

Het is nu wo 19 jun 2024, 11:53