Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

Slachtoffer van seksueel misbruik? - Gastblog Tamara Straatman

Admin
Admin

Slachtoffer van seksueel misbruik? - Gastblog Tamara Straatman Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3492
Aantal berichten : 4324
Punten : 21767

Slachtoffer van seksueel misbruik? - Gastblog Tamara Straatman Empty Slachtoffer van seksueel misbruik? - Gastblog Tamara Straatman

Bericht van Admin ma 20 maa 2017, 19:42

Slachtoffer van seksueel misbruik? Lees deze inspirerende blog!


Als klein kind heb ik te maken gehad met ongewenst seksueel contact. Gelukkig niet met volwassenen, maar met leeftijdsgenootjes. Geen idee of dat verschil maakt, maar voor mijn gevoel qua vergeving wel. Want zij waren ook nog maar een kind en zochten genegenheid op een verkeerde manier. Wij deden allemaal wat wij dachten, wat hoorde. Ook al voelde het niet fijn, nee zeggen durfde ik niet.
Bang voor de verbaal agressieve reactie die daar mogelijkerwijs op volgde, of bang om die zéér gewenste genegenheid te moeten missen. Seks is makkelijk, intimiteit kenden wij niet.

Als kleine kinderen kenden wij weinig liefde en geborgenheid in onze families. Over seks werd makkelijk gepraat en vooral erg stoer gedaan door de volwassenen in onze omgeving. Daardoor namen wij als kleine kinderen het slechte voorbeeld over en gingen wij experimenteren bij elkaar. Soms uit nieuwsgierigheid, dan was het vooral erg leuk. Maar ook soms vanuit het verlangen om genegenheid te voelen, waardoor je geen nee durfde te zeggen maar dat eigenlijk wel wilde. Of nog erger, omdat je bang was voor die dwingende en bazig houding van die ene persoon.

Het laatste was erg makkelijk, die persoon ging je gewoon ontwijken. Was vriendje of vriendinnetje af. Maar die andere persoon, die bleef je maar steeds opzoeken ook al wilde je liever geen seks. En wat ik destijds onder seks verstond? Tegen elkaar aanschuren of met de handjes voelen bij elkaar. Dus in eerste instantie vrij onschuldig misschien, maar voor kleine kinderen in de leeftijd van 5-11 jaar misschien erg jong, indrukwekkend en vooral beschadigend in de seksuele ontwikkeling. Maar wat uiteraard aan de basis ligt, het gebrek aan veiligheid om NEE te durven zeggen, voor jezelf op te durven komen. En het bewaken van je geborgenheid en genegenheid, ‘in ruil’ voor seks.

Ook op latere leeftijd blijft dit proces zichzelf herhalen. Pas je nog steeds hetzelfde onbewuste gedrag toe. Durf of wil je geen NEE zeggen tegen ‘inhoudsloze’ seks, omdat je zo hard op zoek bent naar veiligheid en geborgenheid. Maar ben je tegelijkertijd ook bang voor de échte intimiteit, seks vanuit liefde. En daarom zoeken wij onbewust steevast de verkeerde (bed)partners uit. Want wij weten hoe we daarmee moeten omgaan, dat hebben wij onszelf namelijk als kind geleerd. Onbewust blijf je hetzelfde gedrag toepassen. Zoek je steeds opnieuw de confrontatie op. Om te leren en te groeien, het innerlijke kind in jou te helen. De pijn te verzachten. Leren houden van jezelf.

Want de basis onder dit leed, is het gebrek aan liefde voor jezelf. Als klein kind ben jij namelijk perfect, puur en volmaakt. En door alle beschadigingen ga jij twijfelen aan jezelf. Minder houden van jezelf. Onzeker worden over jezelf. Jezelf minder gunnen. Jezelf naar beneden halen. En sta je andere mensen toe ditzelfde met je te doen. Je zoekt die liefde en erkenning bij hen. Het maakt je emotioneel afhankelijk van de ander. Het maakt hen machthebbers over jouw doen en laten. En geloof me, dit gebeurt soms zeer subtiel en vaak geheel onbewust. Maar jij laat het toe en jij kunt het stoppen. Door opnieuw te leren houden van jezelf. Als een perfect, puur en volmaakt wezen.

Want dat ben jij.


Door een gebrek aan zelfliefde woog ik ooit 97 kilo, was ik ernstig depressief en had ik last van allerlei chronische lichamelijke ziektes. Ook had ik een enorm laag zelfbeeld, slechte relaties zowel in de liefde als vriendschappelijk en weinig zakelijke successen. Door al mijn onzekerheden, schuldgevoelens, frustraties, angsten, schaamte en verdriet aan te pakken met NLP Quality of Life coaching verdwenen alle ‘klachten’ spontaan uit mijn leven. Puur door het opruimen van mijn traumatische gebeurtenissen in het verleden, kon ik deze emoties makkelijk loslaten. Nu ben ik intens gelukkig, kerngezond en ken vele zakelijke successen. Wil jij dat ook ervaren?

Ik ontwikkelde speciaal voor jou 2 online trainingen!

- In 10 stappen het figuur van je dromen! Je ideale droomfiguur eenvoudig bereiken zonder te diëten of jezelf uit te hongeren, maar puur door het veranderen van je mind-set je ideale gewicht bereiken.
https://soofos.nl/cursus/online-training-gezond-ideaal-figuur/?ref=39

- In 10 stappen succesvol afscheid nemen van je faalangst! Zeg gedag tegen al jouw beren op de weg, door je manier van denken effectief te veranderen waardoor jij moeiteloos al jouw doelen succesvol gaat realiseren.  

https://soofos.nl/cursus/online-training-faalangst-overwinnen/?ref=39Je krijgt in deze online trainingen:


- In 10 stappen inzicht in jezelf, jouw onbewuste drijfveren en hoe dit in relatie staat met geluk, gezondheid én succes.
- Maar ook hoe je dit effectief in jezelf kunt veranderen, zodat jij het gewenste resultaat realiseert.
- Tekst en uitleg met video’s. Inspiratie Moodboard. Steungroep/ forum voor feedback.
- Diverse NLP oefeningen zodat jij effectief verschil gaat ervaren in jouw onderbewustzijn en dito resultaten in het leven.
- E-book: Meer geluk, gezondheid of financieel succes in jouw leven?

Een online training kost slechts € 199,- per training. Jouw NIEUWE leven, begint VANDAAG.Tamara Straatman - NLP Quality of Life Coach
www.tamarastraatman.nl
www.lifestyling.me
www.ecodrogist.com
info@tamarastraatman.nl
Slachtoffer van seksueel misbruik? - Gastblog Tamara Straatman Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  • Reageren

Het is nu do 18 apr 2024, 04:13