Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

 • Reageren

Themadag: Van trauma naar herstel 24-11-2017

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3409
Aantal berichten : 4157
Punten : 20405

Themadag: Van trauma naar herstel 24-11-2017 Empty Themadag: Van trauma naar herstel 24-11-2017

Bericht van Admin ma 09 okt 2017, 16:22

Themadag: Van trauma naar herstel 24-11-2017 Logo-g10

In de Week tegen Kindermishandeling en als kick off van de Week zonder Geweld wordt op vrijdag 24 november 2017 de themadag ‘Van trauma naar herstel’ georganiseerd door de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid (voorheen Stichting Geheim Geweld) en de GGD Haaglanden. Lotgenoten van kindermishandeling, professionals en overige belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wie als kind te maken heeft gehad met kindermishandeling zoals verwaarlozing, lichamelijke of geestelijke mishandeling, of seksueel misbruik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om als volwassene een volwaardig leven op te bouwen. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie. De stem van ervaringsdeskundigen krijgt een belangrijke plek op deze bijzonder inspirerende dag. De themadag vindt plaats van 9.30 tot 17.00 uur in het Hilton Hotel te Den Haag. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, GGD Haaglanden, Fonds Slachtofferhulp, Hilton Hotel en Hameeda Lakho Training & Coaching en Advies.

Tijdens deze themadag zullen enkele aansprekende sprekers en (ervarings) deskundigen het woord voeren. Daarnaast kan er onder deskundige begeleiding door experts uit het werkveld deel worden genomen aan de discussietafels met verschillende sub thema’s, zoals schuld en schaamte, familie en relaties. Ook onderwerpen als hulpverlening en lotgenotencontact komen aan bod. Vooraanstaande sprekers dit jaar zijn o.a. Dr. Sietske Dijkstra, psycholoog, onderzoeker en eigenaar Bureau Dijkstra, voormalig lid van Commissie Samson en oud lector huiselijk geweld en hulpverlening in de keten bij Hogeschool Avans en Dr. Wilma Boevink, senior wetenschappelijk medewerker Trimbos Instituut, vice voorzitter Vereniging voor Ervaringsdeskundigen.

Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid zet zich in voor volwassen slachtoffers van kindermishandeling en biedt verschillende activiteiten op het gebied van lotgenotencontact aan. Voorbeelden zijn lotgenotengroepen, cursussen, themadagen en maandelijkse inloopavonden in de regio Haaglanden.

De vorige themadagen zijn druk bezocht en hebben veel positieve reacties opgeleverd van lotgenoten. Telkens blijkt dat het enorm helpt om de eigen ervaringen te kunnen bespreken met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals die in hun werk veel te maken krijgen met mensen die in hun jeugd zijn mishandeld.

De deelnemersbijdrage bedraagt €50,- voor lotgenoten en €100,- voor professionals inclusief lunchbuffet. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u een bevestiging, programma en routekaart medio half november. Max. aantal deelnemers is 150 op volgorde van inschrijving en ontvangst van betaling. Uw inschrijving is pas definitief als wij het verschuldigde bedrag hebben ontvangen onder vermelding van uw naam en Themabijeenkomst november 2017 voor 24 november.
Sluiting inschrijftermijn 14 november 2017.
Inschrijven en betaling voor de landelijke themadag kan via deze link: 

https://fd10.formdesk.com/ggdhaaglanden/vantraumanaarherstel24nov
 • Reageren

Het is nu wo 20 okt 2021, 02:58