Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015

Admin
Admin

Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015 Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3416
Aantal berichten : 4268
Punten : 21080

Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015 Empty Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015

Bericht van Admin za 24 jan 2015, 18:24

20 januari 2015
De samenwerkende jeugdinspecties richten hun toezicht in 2015 op de veranderde bestuurlijke situatie en de nieuwe afspraken rond zorg op lokaal niveau. Dat staat in het plan dat zij op 16 januari hebben gepresenteerd.

Een aantal onderwerpen krijgt in 2015 extra aandacht, zoals toetsen bij nieuwe aanbieders van jeugdhulp, vervolgonderzoek naar het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, de zorg voor jongeren na plaatsing in een justitiële jeugdinrichting of JeugdzorgPlus, de toegang tot intensievere vormen van jeugdhulp en het meldpunt Veilig Thuis.

Binnen het nieuwe jeugdstelsel zijn de Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie verantwoordelijk voor het landelijk toezicht op de naleving van de Jeugdwet en het onderzoek naar de kwaliteit van de jeugdhulp. Daarnaast werken deze drie inspecties onder de noemer Samenwerkend Toezicht Jeugd samen met de Inspectie van het Onderwijs en de Inspectie SZW bij het toezicht op de kwaliteit van het stelsel. Hieronder valt ook het toezicht naar aanleiding van calamiteiten en geweld.


Bron: Nederlands Jeugd Instituut
Trijntje
Trijntje

Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015 Ervari10

Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1652
Aantal berichten : 711
Punten : 5993

Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015 Empty Re: Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015

Bericht van Trijntje zo 25 jan 2015, 10:56

Nederlandse rechters hebben steeds meer oog voor kinderrechten. Ze passen het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) steeds vaker toe.


Dat hebben onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) vastgesteld.
Sinds 2012 haalden rechters het verdrag ruim 650 keer aan, zo bleek donderdag uit de inventarisatie van de UvA-onderzoekers. In de tien jaar ervoor werd het verdrag 1000 keer toegepast. Volgens de onderzoekers geniet het verdrag, waarvan Nederland sinds 1995 lid is, onder rechters steeds meer bekendheid.
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Verdragsstaten zijn namelijk verplicht eens in de vijf jaar te rapporteren over in hoeverre het verdrag wordt toegepast.
Door: ANP

de grondwet, de rechten van het kind, de rechten van de mens, het klinkt allemaal zo goed, maar het is schijn, je kunt er helemaal niets mee. De Nederlandse rechtstaat, waar de politiek zo de mond vol van heeft, wat is die waard als de grondwet en de rechten van het kind zo genegeerd worden?
De kinderen hebben de toekomst. Wat voor toekomst als ze al geconfronteerd worden met de schendingen van hun rechten?
Ik dacht ook dat ik een beroep kon doen op de grondwet en de rechten van het kind/ de rechten van de mens, nou dat kan voor geen meter! Ik vind dat absurd en is het hele rechtssysteem op los zand gebouwd.
En is het eerste slachtoffer van de nieuwe wet al gevallen? Het kind in Rotterdam?

Trijntje
TonnyKamper
TonnyKamper

Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015 Webmas10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 724
Aantal berichten : 581
Punten : 10263

Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015 Empty Re: Inspecties presenteren plan toezicht jeugd 2015

Bericht van TonnyKamper zo 25 jan 2015, 15:08

Ja, dat zou ik ook wel eens willen weten Trijntje !!! Het lijkt er in ieder geval wel op..  :evil:

    Het is nu wo 30 nov 2022, 18:00