Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Bij psychosen spelen jeugdtrauma's een rol

  Admin
  Admin

  Bij psychosen spelen jeugdtrauma's een rol Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21833

  Bij psychosen spelen jeugdtrauma's een rol Empty Bij psychosen spelen jeugdtrauma's een rol

  Bericht van Admin do 29 jan 2015, 11:30

  22 januari 2015

  Jeugdtrauma's spelen een rol bij psychische stoornissen zoals psychose, vooral als er sprake is van opzet door een dader, bijvoorbeeld bij mishandeling. Dat blijkt uit onderzoek waarop Martine van Nierop 30 januari promoveert aan Maastricht University.

  De invloed van traumatische ervaringen in de jeugd is sterker bij combinaties van stoornissen, zoals wanen en hallucinaties samen, dan bij deze stoornissen afzonderlijk, aldus Van Nierop.

  Van Nierop maakte voor dit onderzoek onder andere gebruik van twee verschillende methodes om psychose te meten: zelfrapportage en een meer uitgebreid klinisch interview. Het blijkt dat vooral patiënten met een traumageschiedenis en meerdere symptomen slechter functioneren dan patiënten zonder traumageschiedenis of zonder meerdere symptomen. Het onderzoek toont de toegevoegde waarde aan van indeling naar traumageschiedenis binnen de psychiatrie, volgens Van Nierop.

  Bron: Nederlands Jeugd Instituut


   Het is nu wo 19 jun 2024, 12:01