Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

nieuwsuur van 9 december

Trijntje
Trijntje

nieuwsuur van 9 december Ervari10

Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1652
Aantal berichten : 711
Punten : 6584

nieuwsuur van 9 december Empty nieuwsuur van 9 december

Bericht van Trijntje wo 04 feb 2015, 15:23

In nieuwsuur van 9dec. ging het over een rapport over de kloof tussen burger en politiek. Gasten waren Pechtold en Roemer. Reden genoeg voor mij om daar een mail aan te wagen. Tot mijn stomme verbazing kreeg ik vandaag daar een reaktie op van d66. Ik was die hele mail allang vergeten, maar hier volgt hij:


Gisteren kwam er een rapport uit dat over de kloof tussen de elite en de burger. U kwam daarvoor bij Nieuwsuur.  
   
Vroeger was ik een notoire d66 stemmer. 1 keer heb ik, in de hoop dat er iets zou veranderen gestemd op de SP, de afgelopen jaren stem ik ongeldig en dat blijf ik doen.  
Ik word misselijk als ik politici zie! En dan maakt het niets uit wie ik zie.  
Wat zag ik in Nieuwsuur?  
2 mannen, vastgeroest op stokpaardjes, de een passief agressief en de ander glad gestreken gelikt. Beiden hun partijprogramma verdedigend. De een gelooft dat onderwijs alle problemen oplost, wat de ander gelooft weet ik eigenlijk niet zo goed. Dat hij voeling heeft met de burger? Misschien iets meer dan de ander maar toch……  
Allebei gelooft u dat u het beste voorheeft met de burger, maar hoe kan dat als u in een luchtkasteel leeft, mijlen ver verheven boven diezelfde burger?  
Deze uitzending ging over een rapport, heb ik daar iets over gehoord? Heb ik ideeën voor oplossingen/veranderingen gehoord?   
   
Omdat ik wilde weten hoe het er in “Den Haag” toegaat heb ik een aantal debatten gevolgd. Mijn eerste reactie: Jezus, het lijkt wel een kleuterklas! Een welles/nietes spelletje. Er zit weinig constructiefs in, er worden steeds in andere bewoordingen, dezelfde vragen gesteld. Het lijkt me knap vermoeiend, maar het zet ook geen zoden aan de dijk.  
Waarom niet eens de handen ineen geslagen en de aloude doctrine loslaten? De commissies, rapporten, onderzoeken enz. buitelen over elkaar heen. Ook al liggen er al tientallen onderzoeken, er moet toch weer een nieuw gestart worden, want al die onderzoeken verdwijnen vanzelf in een la. Dit alles gaat over de hoofden van de burgers heen. Soms komt er een “politiek correcte oplossing”. Hebben de desbetreffende burgers daar iets aan? Ach, als die het er niet mee eens zijn gaan ze maar naar de rechter, kan er een nieuw onderzoek komen en beginnen we weer opnieuw.  
   
Wat is een goed politicus? Voor mij moet hij heen en weer kunnen stappen, zich in kunnen leven in de situatie van de desbetreffende burger en dan een juiste afweging maken.  
Wat als u ziek geworden bent van de giftige verf? Uw huis midden in het aardbevingsgebied staat? Hoe zou het zijn als je dag in dag uit in angst leeft?  
Zoals mijn persoonlijke situatie. Hoe is het om te moeten leven als officiële instanties zodanige beslissingen nemen dat alles van waarde je ontnomen wordt? En dan heb ik het niet over materiele zaken, want dat is van latere aard.   
Hoe is het als een overheid elke verantwoordelijkheid afschuift? Hoe is het als je decennia lang bezig bent met koorddansen om vooral in leven te blijven? Hoe is het als ik dan op een gegeven moment zeg: Ho even, mijn leven is gebaseerd op leugens, er is geen enkele reden waarom ik als een vogelvrije paria door het leven moet. Ook IK heb recht op een menswaardig bestaan! Er zijn in mijn jeugd grove fouten gemaakt door de instanties die mijn leven tot een hel gemaakt hebben, maar dat hoeft niet langer voort te duren. Hoe is het dan als je om hulp vraagt van het kastje naar de muur gestuurd te worden? Als élke instantie NEE zegt, omdat er altijd wel ergens een regeltje te vinden is waardoor dat kan en mag? Hoe is het als je als Nederlands staatsburger vermorzeld wordt tussen wal en schip en consequent afgewezen wordt? Als de politiek zegt: Zoek het maar uit, wij zijn niet verantwoordelijk. Is het dan niet de politiek die het beleid bepaald?  Hoe kan het dan zijn dat er mensen uitgesloten worden?   
Mijn leven is een schoolvoorbeeld hoe het op alle terreinen zo verschrikkelijk fout kan gaan. In 2011 ben ik begonnen met de politiek aan te schrijven. Meneer Roemer, meneer Pechtold, van u noch van uw partij heb ik ooit een reaktie gekregen. Iets meer MENS, medemenselijkheid, rechtvaardigheid, erkennen van fouten en daar de verantwoording voor nemen zou zeer welkom zijn. Kom uit die Ivoren torens, ga niet iedere keer de strijd met elkaar aan om eigen partijprogramma’s te verdedigen. Een programma als Nieuwsuur, was bij uitstek geschikt om het over het rapport te hebben. Uw mening te geven en met eventuele veranderingen te komen. Dat heeft u allebei laten liggen. Durf wat meer MENS te zijn en niet alleen een politicus die alleen maar een ingehamerd partijprogramma kan verkondigen. Daar zit ik niet op te wachten en waarschijnlijk de meeste burgers niet. Durf uw nek uit te steken, kom eens met iets nieuws iets verrassend en verfrissend. Of wees dan in ieder geval eerlijk en zeg dat jullie niet weten hoe die kloof te overbruggen. Meer van dit soort stereotype blabla zit niemand op te wachten en vergroot alleen maar de kloof. Wat gebeurt er als u een keer loskomt en uw hart (openhartig) mee laat spreken, u inleeft in andermans situatie? Bent u dan bang dat u uw baan verliest? Voormalig minister Timmermans deed het in New York. Hij werd er alom voor geroemd.   
   
Met vriendelijke groet en vergeet mij niet,  
   
Trijntje Poolstra  


en de standaard reaktie( als er al een reaktie komt):

Hartelijk bedankt voor uw mail aan D66. Uw e-mail is in goede orde ontvangen.
 
Wat een vervelende situatie. Helaas zijn individuele zaken voor ons per definitie, hoe schrijnend ze soms ook zijn, moeilijk aan te pakken. De Tweede Kamerleden en hun medewerkers zijn voortdurend druk bezig met alle parlementaire verplichtingen. Daarom kan ik u niet beloven dat wij aan de door u geschetste zaak een positieve bijdrage kunnen leveren. Ik heb uw mail wel doorgestuurd binnen onze fractie en het signaal dat u geeft met uw mail nemen wij mee in onze beraadslagingen.
 
Graag attendeer ik u daarnaast op de Nationale Ombudsman, gezien het feit dat u overheidsinstanties benoemt waardoor u zich in de steek gelaten lijkt te voelen. Bij de Nationale Ombudsman kunt u terecht voor al uw klachten over de overheid. U kunt hen bereiken via de website www.nationaleombudsman.nl en tijdens kantoorwerktijden via 0800 33 55 555.
 
Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben dan horen wij het graag.
 
 
Met vriendelijke groet,- Trijntje -

TonnyKamper
TonnyKamper

nieuwsuur van 9 december Webmas10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 728
Aantal berichten : 585
Punten : 10884

nieuwsuur van 9 december Empty Re: nieuwsuur van 9 december

Bericht van TonnyKamper wo 04 feb 2015, 16:11

Wat een shit reaktie heb je daarop gekregen zeg.. alhoewel het feit dat je überhaupt antwoord hebt gekregen dan wel weer iets positiefs zou moeten zijn kun je hier niet echt blij van worden, laat staan dat je erdoor geholpen wordt !!  :evil:nieuwsuur van 9 december Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

Trijntje
Trijntje

nieuwsuur van 9 december Ervari10

Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1652
Aantal berichten : 711
Punten : 6584

nieuwsuur van 9 december Empty Re: nieuwsuur van 9 december

Bericht van Trijntje wo 04 feb 2015, 16:54

Ach weet je ik erger me groen en geel aan de zgn. volksvertegenwoordigers. Deze 2 waren uitgenodigd om te spreken over het rapport en de kloof tussen burger en de politiek. Dit was een prachtig staaltje van kloof tussen burger en politiek en ze hebben het zelf niet eens door. 2 haantjes die elkaar probeerde te overtuigen van hun eigen politieke standpunt.

Maar goed, als ik zo'n mailtje heb geschreven en ik klik op verzenden dan is het ook weg. Het is uit mijn systeem en dus werkt het voor mij. Bij gebrek aan hulp zal ik het hiermee moeten doen. Enige tijd geleden was ik nog bang voor het oordeel van anderen, tegenwoordig zeg/schrijf ik wat er in me opkomt en staat er onder elk mailtje wat ik stuur: Vergeet mij niet. 

En hier komt het bloemetje:

flower- Trijntje -

TonnyKamper
TonnyKamper

nieuwsuur van 9 december Webmas10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 728
Aantal berichten : 585
Punten : 10884

nieuwsuur van 9 december Empty Re: nieuwsuur van 9 december

Bericht van TonnyKamper wo 04 feb 2015, 18:55

Ah ja... het bloemenmomentje  Lachen nou ik vind het heel knap van je dat je dit zó kunt hanteren hoor, dat is mij ook wel een bloemetje waard  Dank U/Groetjes

Glitterbloemen photo Glitterbloemen2022051-1.gifnieuwsuur van 9 december Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

Trijntje
Trijntje

nieuwsuur van 9 december Ervari10

Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1652
Aantal berichten : 711
Punten : 6584

nieuwsuur van 9 december Empty Re: nieuwsuur van 9 december

Bericht van Trijntje wo 04 feb 2015, 22:39

Dank je, met een lach ontvangen.

flower- Trijntje -

  • Reageren

Het is nu za 13 jul 2024, 18:21