Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland

  foekje
  foekje

  Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland Vip31110

  Registratiedatum : 02-04-14
  Reputatie : 70
  Aantal berichten : 29
  Punten : 4048

  Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland Empty Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland

  Bericht van foekje wo 18 maa 2015, 22:25

  Er stond ook een stuk over de rechtszaak in het nieuwsblad Noord/Oost Friesland.
  Ik heb het over getikt geen mogelijkheid om te scannen.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Verdachte geeft het begrip "pathologisch leugenaar" een gezicht.

  Leeuwarden/Nes(d), Officier van justitie Thea Pitstra noemde de 56-jarige verdachte uit Nes iemand die het begrip phatologisch leugenaar een gezicht heeft gegeven.
  Even later deed de officier er nog een schepje bovenop: 
  "Met een vriend als de verdachte heb je echt geen vijanden nodig".
  Het was dan ook niet niks waarvoor de man zich maandag voor de Leeuwarder rechtbank moest verantwoorden. Hij zou een minderjarig jongetje hebben verkracht, van een dorpsgenote had hij 3000 euro achter-over gedrukt, en van iemand die hem als vertrouweling beschouwde, had hij meer dan 300.000 afgetroggeld. 

  De officier eiste 42 maanden cel, waar eigenlijk een behandeling op z'n plaats was. Maar deskundigen kwamen tot de conclusie dat de verdachte in feite onbehandelbaar is. Hij is ronduit een onverbeterlljke leugenaar, al zijn hele leven volgens mensen die hem kennen.
  Het dorp kende hem als iemand van gewicht: 

  Hij had gezegd dat hij rechter was geweest en rechter-commisaris, hij was officier van de koninklijke Marechausee geweest. Allemaal leugens,maar hij won er wel vertrouwen van zijn dorpsgenoten mee. Hij was ouderling, voorzitter van de kerkrentmeesters, hij had aanzien in het dorp. De moeder van een jongetje met een verstandelijke beperking vertrouwde hem haar kind toe, hij ontpopte zich als een soort vaderfiguurvoor het kind. De jongen sliep bij hem, er waren stoeipartijtjes. De moeder ondekte dat er meer aan de hand was. De man had 
  ontuchtige handelingen verricht, vergaande handelingen, zo bleek uit de verklaringen van het jongetje. 

  De officier acht het bewezen dat de man het kind heeft verkracht. Hij speelde met vuur!
  De moeder kwam er later achter dat de verdachte HIV-positief is. Het jongetje moet nog steeds regelmatig getest worden. Een dorpsgenote vertrouwde de verdachte 3000 euro toe, hij had toegezegd dat hij het geld op de rekening van de kerk zou zetten. De vrouw zou er ten alle tijden bij kunnen. Het geld is spoorloos verdwenen.

  Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte vond de politie bankafschriften met daarop opvallende hoge stortingen. Iemand uit Amsterdam had in vijf jaar tijd meer dan 300.000 euro overgemaakt. De verdachte kende de Amsterdammer van de tijd dat hij zelf nog in de hoofdstad woonde. De twee waren "buddies" geworden nadat de andere man een zelfmoordpoging had gedaan. De verdachte had de man van alles op de mouw gespeld: Hij had verschillende malen gezegd dat hij ernstig ziek was. Hij moest in het buitenland geopereerd worden, dat moest hij allemaal zelf betalen. Ook had hij geld nodig voor kinderen van overleden familieleden die naar familie in israel moesten. Hij moest geld hebben voor de inrichting van zijn woning. Het slachtoffer maakte in vijf jaar tijd bijna 313.000 over. 

  De verdachte zei dat ongeveer 100.000 geschonken is, de rest zou hij onder valse 
  voorwendselen hebben gekregen. Hij zei dat hij vanaf 2009 in heel veel verschillende fantasie werelden is gaan leven. Maar hij zou ook escortboys hebben besteld voor de Amsterdammer en hij zou heel veel geld in trust-fondsen hebben belegd. Bewijzen kon hij niet overleggen. Volgens zijn familie doet hij al zijn hele leven niets anders dan verhalen verzinnen.

  Deskundigen denken dan hij in feite onbehandelbaar is. Zelfs met een langdurige behandeling in een forensisch psychiatrische kliniek is de kans op genezing klein. Dan zou er gedacht moeten worden aan tbs, maar dat ging de officier te ver. De verdachte heeft geen strafblad en het is decennia lang goed gegaan. Het zou betekenen dat hij zijn hele leven in een tbs-kliniek moest slijten. Pitstra eiste daarom een kale gevangenisstraf, in de hoop dat daar een preventieve werking vanuit gaat.

  De rechtbank doet 23 feb uitspraak.        
                                          Nieuwsblad Noord/Oost Friesland

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10890

  Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland Empty Re: Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland

  Bericht van TonnyKamper do 19 maa 2015, 13:44

  Tja, wat moet je daar nou mee hé foekje? Er rest niets anders dan er maar het beste van hopen...
  Levenslange opsluiting klonk mij toch niet verkeerd in de oren  Boos

  foekje
  foekje

  Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland Vip31110

  Registratiedatum : 02-04-14
  Reputatie : 70
  Aantal berichten : 29
  Punten : 4048

  Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland Empty Re: Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland

  Bericht van foekje do 19 maa 2015, 17:35

  Tja Tonny,sommige dingen zijn onbegrijpelijk.
  We leven in een rechtstaat,het voelt alsof er teveel rekening met de dader wordt gehouden.
  zeker als je leest dat een tbs regel te ver gaat.
  Maar als slachtoffer draag je het je hele leven mee,als ik meerdere artikelen lees,is voor dit delict
  3 en half jaar een aanzienlijke straf in nederland.Je mag in de meeste gevallen blij zijn met een half jaar tot een jaar.Nu is het afwachten en idd het beste er maar van hopen.!! Knipoog

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10890

  Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland Empty Re: Artikel over de ouderling in het nieuwsblad noord/oost friesland

  Bericht van TonnyKamper do 19 maa 2015, 18:38

  Nou wij "hopen" met je mee op het beste resultaat hoor  Duim omhoog


   Het is nu za 20 jul 2024, 00:06