Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5042

  Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd Empty Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd

  Bericht van PopeyeKamper za 21 maa 2015, 14:31

  BRONLINK: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3919228/2015/03/21/Overheid-heeft-pedofilie-jarenlang-gedoogd.dhtml

  Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd Media_xll_2859481
  Advocaat wil Opstelten, Teeven en Demmink horen

  In Nederland heeft in de jaren 80 en 90 net zo'n omvangrijk pedoschandaal plaatsgevonden als in Engeland. Dat is de overtuiging van advocaat Martin de Witte, die namens een voormalige jongensprostitué een voorlopig getuigenverhoor bij de Amsterdamse rechtbank heeft aangevraagd. ,,De overheid heeft kindermisbruik jarenlang gedoogd."

  De Witte heeft het verzoek tot een getuigenverhoor gisteren ingediend bij de Amsterdamse rechtbank. Zulke verhoren, waarbij getuigen onder ede staan, worden zelden geweigerd. Op de lijst getuigen staan onder meer Ivo Opstelten, Fred Teeven en voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink.

  De zaak is aangespannen namens een voormalige minderjarige jongensprostitué die in de jaren 90 gedwongen werkte voor een jongensbordeel in Amsterdam. De nu 41-jarige man, die niet bij naam wil worden genoemd, zegt PTSS te hebben overgehouden aan zijn prostitutieverleden en houdt de overheid verantwoordelijk.

  Pedoprostitutiecircuit
  ,,Pedofilie in Amsterdam werd in de jaren 80 en 90 gedoogd door de overheid," legt advocaat Martin de Witte uit. ,,Bordelen met minderjarige jongens zijn jarenlang niet aangepakt." Het 'pedoprostitutiecircuit' was bekend bij instanties als de GGD. ,,Door de misbruikproblemen te negeren, is de overheid mede schuldig."

  Zelfs hoofdofficieren en hoge ambtenaren zouden zich in het Amsterdamse jongensprostitutiecuircuit hebben begeven. Die informatie kreeg de Amsterdamse politie in 1998 . In het diepste geheim werd daarop het Rolodexonderzoek gestart. Fred Teeven was een van de officieren van justitie in deze zaak. Joris Demmink was volgens rechercheurs van het Rolodexonderzoek destijds een van de verdachten.

  De Witte wil daarom de drie justitiemannen onder ede horen. ,,Net als in Engeland bij de zaak-Savile moet ook hier de onderste steen boven komen," vindt de advocaat.  Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd Onders11
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
  | Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |

  Trijntje
  Trijntje

  Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6533

  Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd Empty Re: Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd

  Bericht van Trijntje zo 22 maa 2015, 17:11

  Als het zo uitkomt gedoogd de overheid alles. En anders passen ze toch even de wet aan of schuiven hem even opzij?

  Een tijdje geleden is er aangifte gedaan voor het traineren van Opstelten naar onderzoek. Zou daar nog iets van terecht komen?

  Ik zal zeer zeker duimen dat het verhoor onder ede doorgang zal vinden en ook op een goede afloop voor de eiser.
  Petje af voor de moed en het doorzettingsvermogen die deze man toont door het aanhangig te maken.

  Trijntje  - Trijntje -


   Het is nu do 23 mei 2024, 21:06