Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

een droom van enige jaren geleden

Trijntje
Trijntje

een droom van enige jaren geleden Ervari10

Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1652
Aantal berichten : 711
Punten : 6533

een droom van enige jaren geleden Empty een droom van enige jaren geleden

Bericht van Trijntje do 23 apr 2015, 10:30

Ik droomde dat ik ondanks het feit dat ik het zelf niet wilde, toch "opgenomen" werd.
Ik was een kind en werd achtergelaten in een glasachtige kamer, maar buiten die kamer was er niets. In de kamer trouwens ook niet.
Ik werd er achter gelaten want er was geen personeel beschikbaar om me rond te leiden en/of uit te leggen hoe de dingen er werkten.
 
Het was een groot gebouw, maar er was altijd de illusie dat er niets anders was dan de ruimte waarin ik me bevond, ondanks het feit dat het hele gebouw uit een glasachtig materiaal bestond. Je keek naar buiten en er was niets anders dan buitenlucht. Die ruimte zweefde in het luchtledige leek het
Ik voelde me verschrikkelijk, was bang en eenzaam, boos en verdrietig. Hoe moest ik in de eetzaal komen? Waar was mijn bed? Hoe werkte dit gebouw? Waar waren de andere mensen? Waren die er wel?
De deuren in het gebouw gingen op bepaalde tijd even open en dan kon je er doorheen. Als je wist hoe het systeem werkte kon je je aardig door het gebouw heen manoeuvreren. Ik wist het niet en er was niemand die me iets kon/wilde vertellen of uitleggen.
Ik was 4, 7, 14, 24. Ik gilde en krijste de hele boel bij elkaar.
Ik moest daar mee ophouden, ik moest leren me te beheersen. Ik kreeg daarom een ring om mijn hals daaraan werden koorden vastgemaakt die naar een ring om mijn buik liepen. In eerste instantie zat het heel ruim. Het lag ruim om mijn hals en liep wijd uit naar de ring om mijn buik. Een soort hoepelrok maar dan vanaf mijn nek. Naarmate de tijd verstreek sloot het steeds beter om mijn lijf. Een Balansnet werd het genoemd en was bedoelt om emoties te "reguleren", als ik begon te huilen stopte het huilen vrijwel direkt.
Als ik al iemand tegenkwam dan viel dat "balansnet" als eerste op. De mensen wierpen daar een schuin oog op en half medelijdend, half gegeneerd wendde zij zich dan weer af. Zoiets van "o zij draagt een balansnet, zij moet dus nog leren hoe zij zich gedragen moet, laat ik maar gauw doorlopen"
Af en toe lukte het me om iemand iets te vragen maar dan werd ik als dom beschouwd. Het hele gebouw werkte heel efficiënt en goed georganiseerd, en was gebouwd op logica, dus het was nogal dom van mij om dingen te vragen.
Ik voel me nu precies zoals in die droom. Ik kijk naar buiten en zie niets. Als ik per ongeluk iemand tegen kom en iets wil vragen zien ze als eerste het "balansnet" en dan wenden zij zich af.

Ik zit in een glazen kastje, in het luchtledige, en als ik door een of ander toeval naar buiten kan komen dan weet ik niet hoe ik me gedragen moet. - Trijntje -

TonnyKamper
TonnyKamper

een droom van enige jaren geleden Webmas10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 728
Aantal berichten : 585
Punten : 10833

een droom van enige jaren geleden Empty Re: een droom van enige jaren geleden

Bericht van TonnyKamper vr 24 apr 2015, 00:44

Jemig Trijntje, dat is geen droom, dat is een regelrechte nachtmerrie.. zo eentje die regelmatig terugkomt en waaruit je je steeds net niet kunt losmaken ....  Verdrietig dat tast je zelfvertrouwen stevig aan hé?

Zoals ik het zie mankeert er niets aan jouw gedrag tegenover anderen, draai dat glazen kastje eens binnenstebuiten, of bekijk het als een foto-negatief.. dan is het kastje er voor de anderen die niet weten hoe zich te gedragen tegen jou !!  Lachen

een droom van enige jaren geleden Dd6dd83ee520f98afa9449877f5a08b2een droom van enige jaren geleden Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

Trijntje
Trijntje

een droom van enige jaren geleden Ervari10

Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1652
Aantal berichten : 711
Punten : 6533

een droom van enige jaren geleden Empty Re: een droom van enige jaren geleden

Bericht van Trijntje vr 24 apr 2015, 09:58

Hoi Tonny,

Het was voor mij geen nachtmerrie, het was een droom die duidelijk omschrijft hoe ik me voel(de).
Ik kwam heb pas geleden weer tegen toen het me uiteindelijk lukte om een map met oude documenten weer te openen.

Wat een wondermooi gedicht, dank je wel.

Trijntje- Trijntje -

  • Reageren

Het is nu do 23 mei 2024, 20:11