Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1

Margriet
Margriet

Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1 Vip31110

Registratiedatum : 06-08-13
Reputatie : 31
Aantal berichten : 9
Punten : 4042

Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1 Empty Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1

Bericht van Margriet za 02 mei 2015, 17:25

Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015. (U weet wel, dat Dagblad dat ook "Fout" was tijdens de laatste jaren van de oorlog '40-'45 en zelfs nog op de dag van vandaag de vrijheid van meningsuiting niet accepteert als de waarheid de hoofdredacteur en enige redacteuren niet bevalt) 


Het actiecomité 4/5 mei roept oorlog/bevrijdingskinderen op om zich te melden voor het "Bevrijdingsconcert" dat ook bijgewoond zal worden door de "Koninklijke familie" Deze 70 jarigen mogen dan tijdens dit concert komen opdraven met een fakkel om "Het licht van de bevrijding" door te geven! De laatste fakkel word gedragen door Herman van Veen! (Die een stichting heeft voor kinderen,maar geen tijd had om mijn e-mail mbt de uitgave van mijn boek te beantwoorden, waarin ook, onder meer, de strijd te lezen valt op het recht om te mogen weten waar je roots liggen. De stichting van Herman van Veen, Roses for children, behelst het initiatief om die kinderen te herdenken die geen kans hebben, of geen kans hebben gehad voor een zinvol en warm leven).


5 mei is voor heel veel mensen van mijn leeftijd geen feestdag! Het zijn de Oorlogskinderen/bevrijdingskinderen die werden geboren uit een korte relatie tussen meisjes en vrouwen met Duitse militairen of de militairen van de bevrijdingstroepen. Zij zijn de "Vergeten" groep kinderen die nooit zijn erkend of enige aandacht hebben gekregen. Het zijn er tienduizenden zoals ook beschreven door Prof. Dr. René Hoksbergen in zijn voorwoord van mijn boek en door Prof. Dr. B. Smalhout in zijn wekelijkse column in een dagblad.

Deze kinderen werden soms (illegaal) afgestaan direct na hun geboorte met medewerking van de dienaren van de RK Kerk of gedumpt in kindergestichten. Zij werden ingeschreven in het bevolkingsregister als "Toevallig geboren" en beschouwd als "Bastaardkinderen".
Sommige vrouwen en meisjes stonden deze kinderen vrijwillig af omdat zij zich schaamden, echter ook heel veel vrouwen en meisjes werden gedwongen, nadat zij in een door nonnen geleid tehuis geblinddoekt hun kind ter wereld hadden gebracht, dit kind af te staan met medewerking van hun familie!

Velen van deze kinderen zijn tientallen jaren op zoek geweest naar hun roots zonder ook maar enige medewerking te krijgen van de Overheid of instanties. Men mag en kan zelfs spreken van bewuste tegenwerking door diezelfde Overheid! Het zijn de inktzwarte bladzijden uit de naoorlogse geschiedenis van Nederland die velen niet kennen of niet willen kennen!

BRON:
Auteur: George Berben
http://www.georgeberben.nl/

TonnyKamper
TonnyKamper

Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1 Webmas10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 728
Aantal berichten : 585
Punten : 10798

Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1 Empty Re: Oproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1

Bericht van TonnyKamper za 02 mei 2015, 23:34

Hartelijk dank voor uw bijdrage Margriet  Duim omhoogOproep in de Telegraaf van 29 april 2015 brief 1 Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.

  • Reageren

Het is nu do 18 apr 2024, 05:31