Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen

PopeyeKamper
PopeyeKamper
Team
Team

Registratiedatum : 23-07-13
Reputatie : 269
Aantal berichten : 115
Punten : 4092

Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen Empty Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen

Bericht van PopeyeKamper za 09 mei 2015, 14:44

BRON: Algemeen Dagblad

Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen Media_xll_2980705
Aardbeving nieuwe ramp na seksschandaal Nederlander


Jarenlang werden straatkinderen in het tehuis Hamro Jivan in Kathmandu seksueel misbruikt door Henk M. Na de ontmaskering van de Nederlandse pedoseksueel kregen de meesten hun leven weer enigszins op de rails. De aardbeving heeft daar nu opnieuw verwoestingen aangericht.

Het leven lachte Sunit Khanal (19) net weer toe. Het smoezelige straatschoffie uit het kindertehuis Hamro Jivan was veranderd in een mooie, elegante jongen met een baardje. Hij had een eigen woning en een baan als tandartsassistent. 

De aardbeving heeft zijn huisje bij de rivier aan de rand van Kathmandu weggevaagd. Sunit is terug bij af. Weg is alles wat hij had opgebouwd na een traumatische jeugd in het kindertehuis, waar hij stelselmatig misbruikt werd door de Eindhovense directeur Henk M. 

De hel van Henk M.
,,Een week voor de aardbeving spraken we Sunit nog via Skype,'' vertelt Hans Jacobs, die hem in 2007 in het kindertehuis leerde kennen. ,,Hij liet trots zijn huis en de omgeving zien.'' Hans en zijn vrouw Martine hebben sinds enkele maanden weer contact met Sunit. Ze waren bezig met een documentaire over Hamro Jivan, en traceerden alle 52 kinderen die de hel van Henk M. hebben meegemaakt. 

,,We wilden een vrolijke documentaire maken, over hoe het de kinderen sindsdien is vergaan. Dat wordt door de aardbeving anders. De kinderen zijn na Henk M. van de ene ramp naar de andere gegaan.'' Sunit verloor als kind zijn moeder. Omdat zijn vader niet voor hem kon zorgen, vertrok hij als 8-jarige alleen naar Kathmandu. Hij zwierf op straat en bleef in leven door zijn lichaam te verkopen aan toeristen.
Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen Media_xll_2980692
Sunit (links) en een vriendje. © Facebook.

Tot Henk M. hem van straat plukte en opnam in Hamro Jivan, het kindertehuis dat hij sinds 2003 runde. M. reed vaak op zijn motor door Kathmandu, op zoek naar jongens tussen 5 en 12, die hij onderdak en onderwijs beloofde. 

De Eindhovenaar kreeg veel steun uit Nederland van vrijwilligers en sponsoren, onder wie Jacobs. ,,Hij zag er sympathiek uit en we hoorden goede berichten over hem.'' 

Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen Media_l_2980709
De veroordeelde Nederlandse pedoseksueel Henk M. © Privefoto.

Eerder veroordeeld 
Niemand wist dat Henk M. in 1994 in Spanje was opgepakt voor verkrachting van een kind. Hij werd veroordeeld tot 8 jaar cel, maar na 3 jaar nam Nederland de zaak over. De rechtbank liet hem vrij. 

In Nepal gingen al geruchten over seksueel misbruik door M. Twee Nederlandse vrijwilligsters trokken in het voorjaar van 2007 aan de bel. Bij een inval betrapte de politie M. naakt in bed met twee jongens van 12 en 14 jaar. Hij zit nu in Nepal een gevangenisstraf van 9 jaar uit.

Mariakoekjes als ontbijt
Hans en Martine vertrokken halsoverkop naar Nepal om het kindertehuis van de ondergang te redden. De kinderen waren verwaarloosd en getraumatiseerd. ,,Henk had al maanden geen rekeningen betaald. De kinderen kregen Mariakoekjes als ontbijt en gingen niet meer naar school. Heel triest. Instanties waren al bezig het kinderhuis te sluiten. In 6 weken hebben we het weer op de rails gekregen.'' 

De afgelopen maanden hadden ze weer contact met alle kinderen van toen. Met de meesten ging het redelijk. Sommigen zijn naar Qatar te gaan om stadions voor het WK voetbal te bouwen. Eén van hen studeert nu in Moskou. Een paar kinderen zijn weer op straat terechtgekomen. En velen zijn weer teruggegaan naar familie in de dorpjes buiten de grote stad. 

Schade niet te overzien
Juist buiten Kathmandu is de schade door de aardbeving niet te overzien. Facebook had op alle Nepalese profielen een groene button geplaatst, waarmee mensen konden aangeven dat ze nog leefden. Maar reacties van de kinderen van Hamro Jivan bleven uit. 

,,We kregen met niemand contact,'' vertelt Jacobs. ,,Ook van Sunit hoorden we helemaal niks meer. We maakten ons grote zorgen.'' Pas 5 dagen na de ramp kwam een kort berichtje. ,,I'm fine!' Maar zijn huis is ingestort en hij is al zijn spullen kwijt. Sunit is direct naar het dorpje van zijn familie in de vallei gegaan. Daar is alles verwoest; er zijn veel gewonden.

Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen Media_xll_2980693
Reünie van een groep in het weeshuis. © Hamro Jivan.

Inzamelingsactie
Sunit helpt de dorpelingen waar hij kan. Hij brengt water en eten naar de slachtoffers. Hij vraagt noodhulp aan Nederland voor zijn dorp en de weeskinderen van Hamro Jivan. Jacobs is een inzamelingsactie gestart via de website life.indiegogo.com

Met de helft van de weeskinderen is weer contact geweest. Het lot van de anderen is onbekend. Zijn ze dood of hebben ze geen telefoon of internet meer? Jacobs: ,,De al eerder zo zwaar getroffen weeskinderen moeten nu de volgende klap verwerken in hun leven.'' 

Sunit houdt contact met de overlevenden en gaat op zoek naar de vermisten. Hij blijft lachen. ,,Hij is een stoere jongen, maar van binnen heeft hij het heel moeilijk," zegt Jacobs. ,,Op Skype barstte hij in tranen uit toen we het over Henk hadden. Nepalezen lachen hun pijn vaak weg. Daarom gaat hij nu meteen aan het werk voor andere mensen. Daarbij vergeet hij zichzelf.''Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen Onders11
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
| Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |
Trijntje
Trijntje
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige

Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1652
Aantal berichten : 711
Punten : 5587

Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen Empty Re: Hulpactie voor door pedo misbruikte straatkinderen

Bericht van Trijntje zo 10 mei 2015, 10:03

Wederom een schokkend verhaal.
Wat me opvalt is dat in andere landen de straf veel hoger ligt dan hier in Nederland. In Spanje was hij veroordeelt tot 8 jaar, na 3 jaar komt hij naar Nederland en wordt dan hier vrijgelaten omdat de strafmaat hier veel lager ligt. Misschien dat de man uit Malta daarom ook liever naar Nederland komt?

Toch is het gevoel ook dubbel: hij plukte ze van straat en heeft wel voor onderwijs gezorgd en ze daarmee wel kans geboden. Op een misselijkmakende manier weliswaar, maar toch ....

Trijntje- Trijntje -

  Het is nu wo 20 okt 2021, 02:39