Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt
 • FB tijdlijn + Evenementen
 • Belangrijk
 • Mededelingen
 • Agenda
 • Blogs
 • Tweets
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

kinderen met honger naar school

Trijntje
Trijntje
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige

Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1652
Aantal berichten : 711
Punten : 5592

kinderen met honger naar school Empty kinderen met honger naar school

Bericht van Trijntje ma 11 mei 2015, 22:05

kinderen met honger naar school Media_xll_2966373 Een lege broodtrommel © thinkstock.
Vele honderden kinderen komen 's ochtends uitgehongerd, met kapotte kleding en ongewassen op school. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws  langs basisscholen. Scholen geven kinderen eten, kleding, regelen onderdak of nemen kinderen noodgedwongen zelf in huis.


160 basisscholen melden in totaal 1100 gevallen van kinderen die van huis uit niet de primaire levensbehoeften mee kregen als genoeg eten en fatsoenlijke kleding. Ook worden ze thuis niet gewassen of hun tanden worden niet gepoetst.

Volgens RTL Nieuws komt het overal in Nederland voor: op dorpsscholen en in achterstandswijken, in de grote steden en op het platteland. Soms zijn er meer dan twintig van deze schrijnende gevallen per school.
Jeugdzorg Nederland zegt tegen RTL ook geregeld dit soort meldingen binnen te krijgen. Vaak spelen er meerdere problemen in de gezinnen. 

Zak chips
,,Armoede speelt vaak een rol, alcoholproblemen, mensen zijn heel veel met zichzelf bezig. Maar ook welgestelde gezinnen waar ouders zo druk zijn dat een kind een zak chips pakt als ontbijt'', zegt Jan-Dirk Sprokkereef, bestuurslid van Jeugdzorg Nederland en lid van de taskforce Kindermishandeling.

Voor het onderzoek heeft RTL bijna 5000 basisscholen in het hele land per mail benaderd. 250 scholen hebben de vragen beantwoord. Daarvan meldden 160 daarvan een tot meer dan twintig gevallen per school. De nieuwsrubriek heeft 25 van de 160 scholen gesproken. 
bron AD- Trijntje -
TonnyKamper
TonnyKamper
Webmaster
Administrator
Webmaster Administrator

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 724
Aantal berichten : 582
Punten : 9843

kinderen met honger naar school Empty Re: kinderen met honger naar school

Bericht van TonnyKamper ma 11 mei 2015, 22:17

Ja, ik had het ook gelezen Trijntje, is het niet diep treurig dat dit in zo'n grote getale voorkomt ? 
En vooral die zogenaamd "rijke" ouders die zich de luxe van een ontbijt heel goed kunnen veroorloven.. hoe kun je je kind met een zak chips afschepen omdat je het zogenaamd te druk hebt om er op te letten terwijl je als volwassene wel degelijk weet en beseft hoe belangrijk een ontbijt is.. het is om te huilen  Verdrietigkinderen met honger naar school Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
Trijntje
Trijntje
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige

Registratiedatum : 05-08-13
Reputatie : 1652
Aantal berichten : 711
Punten : 5592

kinderen met honger naar school Empty Re: kinderen met honger naar school

Bericht van Trijntje di 12 mei 2015, 00:37

Ja het is zeker om te huilen, 160 scholen hebben gereageerd daar komt een aantal van 1100 kinderen uit. Hoeveel kinderen zijn het dan wel niet als je daar een rekenfactor op loslaat?
En laten we dit bestaan in een rijk land wat Nederland toch is?
Er zullen ook veel ouders bij zitten die gewoon niet genoeg geld hebben om voor hun kinderen te zorgen, om wat voor reden dan ook. Die ook wel anders zouden willen, maar het niet kunnen.

De kinderen hebben de toekomst, maar wat voor toekomst hebben deze kinderen? Ze beginnen met een achterstand en velen zullen dat nooit meer inlopen. Triest en het maakt me boos.

Vandaag was het ook in het nieuws dat in Amerika, het grote machtige Amerika, ahum, in bepaalde wijken bijna alle kinderen honger hebben! 

Trijntje- Trijntje -

  Het is nu ma 25 okt 2021, 12:25