Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  kinderen met honger naar school

  Trijntje
  Trijntje

  kinderen met honger naar school Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6564

  kinderen met honger naar school Empty kinderen met honger naar school

  Bericht van Trijntje ma 11 mei 2015, 22:05

  kinderen met honger naar school Media_xll_2966373Een lege broodtrommel © thinkstock.
  Vele honderden kinderen komen 's ochtends uitgehongerd, met kapotte kleding en ongewassen op school. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws langs basisscholen. Scholen geven kinderen eten, kleding, regelen onderdak of nemen kinderen noodgedwongen zelf in huis.


  160 basisscholen melden in totaal 1100 gevallen van kinderen die van huis uit niet de primaire levensbehoeften mee kregen als genoeg eten en fatsoenlijke kleding. Ook worden ze thuis niet gewassen of hun tanden worden niet gepoetst.

  Volgens RTL Nieuws komt het overal in Nederland voor: op dorpsscholen en in achterstandswijken, in de grote steden en op het platteland. Soms zijn er meer dan twintig van deze schrijnende gevallen per school.
  Jeugdzorg Nederland zegt tegen RTL ook geregeld dit soort meldingen binnen te krijgen. Vaak spelen er meerdere problemen in de gezinnen. 

  Zak chips
  ,,Armoede speelt vaak een rol, alcoholproblemen, mensen zijn heel veel met zichzelf bezig. Maar ook welgestelde gezinnen waar ouders zo druk zijn dat een kind een zak chips pakt als ontbijt'', zegt Jan-Dirk Sprokkereef, bestuurslid van Jeugdzorg Nederland en lid van de taskforce Kindermishandeling.

  Voor het onderzoek heeft RTL bijna 5000 basisscholen in het hele land per mail benaderd. 250 scholen hebben de vragen beantwoord. Daarvan meldden 160 daarvan een tot meer dan twintig gevallen per school. De nieuwsrubriek heeft 25 van de 160 scholen gesproken. 
  bron AD

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  kinderen met honger naar school Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10864

  kinderen met honger naar school Empty Re: kinderen met honger naar school

  Bericht van TonnyKamper ma 11 mei 2015, 22:17

  Ja, ik had het ook gelezen Trijntje, is het niet diep treurig dat dit in zo'n grote getale voorkomt ? 
  En vooral die zogenaamd "rijke" ouders die zich de luxe van een ontbijt heel goed kunnen veroorloven.. hoe kun je je kind met een zak chips afschepen omdat je het zogenaamd te druk hebt om er op te letten terwijl je als volwassene wel degelijk weet en beseft hoe belangrijk een ontbijt is.. het is om te huilen  Verdrietig

  Trijntje
  Trijntje

  kinderen met honger naar school Ervari10

  Registratiedatum : 05-08-13
  Reputatie : 1652
  Aantal berichten : 711
  Punten : 6564

  kinderen met honger naar school Empty Re: kinderen met honger naar school

  Bericht van Trijntje di 12 mei 2015, 00:37

  Ja het is zeker om te huilen, 160 scholen hebben gereageerd daar komt een aantal van 1100 kinderen uit. Hoeveel kinderen zijn het dan wel niet als je daar een rekenfactor op loslaat?
  En laten we dit bestaan in een rijk land wat Nederland toch is?
  Er zullen ook veel ouders bij zitten die gewoon niet genoeg geld hebben om voor hun kinderen te zorgen, om wat voor reden dan ook. Die ook wel anders zouden willen, maar het niet kunnen.

  De kinderen hebben de toekomst, maar wat voor toekomst hebben deze kinderen? Ze beginnen met een achterstand en velen zullen dat nooit meer inlopen. Triest en het maakt me boos.

  Vandaag was het ook in het nieuws dat in Amerika, het grote machtige Amerika, ahum, in bepaalde wijken bijna alle kinderen honger hebben! 

  Trijntje


   Het is nu zo 23 jun 2024, 22:24