Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Meer meldingen misbruik in jeugdzorg

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Meer meldingen misbruik in jeugdzorg Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5042

  Meer meldingen misbruik in jeugdzorg Empty Meer meldingen misbruik in jeugdzorg

  Bericht van PopeyeKamper di 26 mei 2015, 14:52

  Het aantal meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de jeugdzorg is vorig jaar toegenomen 
  Meer meldingen misbruik in jeugdzorg Meisje_300

  Het ging om zeventig gevallen, vergeleken met 59 in het voorgaande jaar. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Inspectie Jeugdzorg.


  De meldingen variëren van lichte tot zware vormen van misbruik, in de meeste gevallen gepleegd door jongeren. Maar ook pleegouders, ouders en hulpverleners maakten zich er schuldig aan. 

  In totaal registreerde de inspectie 127 calamiteiten vorig jaar, acht meer dan in 2013. Behalve om misbruik ging het onder meer om ongevallen, zelfmoord en pogingen daartoe, en onnatuurlijke dood van jongeren. 

  Transitie 

  Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de integrale hulpverlening aan jongeren en hun gezinnen. De Inspectie Jeugdzorg (IJZ) en de andere jeugdinspecties waarmee zij samenwerkt, speelden op verschillende wijzen op deze nieuwe situatie in. Zo werden in 2014 nieuw ontwikkelde toetsingskaders in de praktijk getest, versterkten de jeugdinspecties de onderlinge samenwerking en werden afspraken gemaakt met gemeenten en met het Keurmerkinstituut (dat verantwoordelijk is voor de certificering van de instellingen voor jeugdbescherming en -reclassering) over de vormgeving van het inspectietoezicht vanaf 1 januari 2015.


  Meer lezen ? Klik hier

  BRON: JOOP.nl  Meer meldingen misbruik in jeugdzorg Onders11
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
  | Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |


   Het is nu do 23 mei 2024, 21:23