Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Comm. Samson vs zaak Finkensieper; richtlijnen algemeen beleid 02-04-2013

  TonnyKamper
  TonnyKamper

  Comm. Samson vs zaak Finkensieper; richtlijnen algemeen beleid 02-04-2013 Webmas10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 728
  Aantal berichten : 585
  Punten : 10860

  Comm. Samson vs zaak Finkensieper; richtlijnen algemeen beleid 02-04-2013 Empty Comm. Samson vs zaak Finkensieper; richtlijnen algemeen beleid 02-04-2013

  Bericht van TonnyKamper zo 21 jul 2013, 21:02

  Commissie Samson en de zaak Finkensieper; richtlijnen op ons algemeen beleid


  In oktober 2012, heeft de Commissie Samson de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar seksueel misbruik van uit huis geplaatste jongeren. Mede naar aanleiding hiervan heeft het programma Andere Tijden aandacht besteed aan de affaire Finkensieper.


  De affaire Finkensieper betrof een psychiater die gedurende zijn dienstverband bij de kinder- en jeugdpsychiatrie (in de jaren ’70 en ‘80) cliënten seksueel heeft misbruikt. Betrokkene is in 1992 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en inmiddels is Dhr. Finkensieper overleden. De huidige OG Heldringstichting wordt als naamdrager van de organisatie van toen, die sindsdien niet meer dezelfde is, benaderd door slachtoffers van de betrokken psychiater. De uitzending van Andere Tijden en het rapport van de Commissie Samson heeft veel bij hen losgemaakt.

  De gesprekken die wij naar aanleiding hiervan hebben gevoerd maken duidelijk dat adequate opvang en doorgeleiding naar steun en hulp onverminderd noodzakelijk zijn.

  Wij zijn onder de indruk van de omvang van de schade en het leed dat hen is aangedaan, en dat juist in een voorziening waar zij waren geplaatst voor hun veiligheid en welzijn.

  In gesprek hebben zij ons gewezen op ons belang om niet slechts uit te willen drukken dat wij, noch enig ander uit de organisatie van nu, niets te maken hebben met de persoon die hen dit destijds heeft aangedaan. Of met de organisatie van toen, waarin dit heeft kunnen gebeuren.

  Want hoezeer men ook afstand van de feiten neemt, voor slachtoffers zijn ze dagelijkse werkelijkheid en ook wij mogen en willen daarom niet de andere kant opkijken, daarvan zijn wij ons nu nog sterker bewust.

  Wij zijn de slachtoffers die de moed en moeite hebben getoond hun ervaringen met ons te delen bijzonder dankbaar. Wij bezinnen ons nu, aan de hand van een recente uitgave van de Wereld Gezondheid Organisatie, hoe wij ons handelen naar slachtoffers van (seksueel) geweld expliciet vorm kunnen geven. En hoe wij de richtlijn van de deze organisatie in ons algemeen beleid op kunnen nemen, dus niet uitsluitend vanuit onze actuele plicht alles te doen aan preventie van seksueel geweld, maar ook naar alle slachtoffers van (seksueel) geweld van toen en nu, waar zij zich ook bevinden.

  Wij willen hen allen de kracht toewensen die hen toekomt en onze hoop uitspreken dat een toekomst van voorspoed en veiligheid voor hen ligt. Dit met de steun die er nu na al die jaren eindelijk is, in de vorm van Slachtofferhulp Nederland en het onderzoek en de aandacht die nu vanuit overheidswege en betrokken organisaties zijn ingezet.

  Mochten meer mensen ons willen benaderen voor informatie of vragen in verband hiermee, dan kan dat natuurlijk. Wij werken hierin samen met Slachtofferhulp Nederland, die de gesprekken bijwoont en die in verdere steun en informatievoorziening over het vervolg op de Commissie Samson actief is.

  Voor informatie of een afspraak kunt u emailen of bellen naar:

  s.jarbandhan@slachtofferhulp.nl  Tel.nr: 030 - 2340116


   Het is nu wo 19 jun 2024, 13:53