Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Slachtofferhulp 2.0: meer slachtoffers bereiken en beter ondersteunen

  Admin
  Admin

  Slachtofferhulp 2.0: meer slachtoffers bereiken en beter ondersteunen Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Slachtofferhulp 2.0: meer slachtoffers bereiken en beter ondersteunen Empty Slachtofferhulp 2.0: meer slachtoffers bereiken en beter ondersteunen

  Bericht van Admin za 13 jun 2015, 14:33

  Eind mei vond de aftrap van het programma ‘Slachtofferhulp 2.0’ plaats. Met het programma gaat Slachtofferhulp Nederland bestaande slachtoffers beter ondersteunen én meer slachtoffers bereiken; op een manier die bij hen past. Alexandra Houbiers, directeur Programma’s & Innovaties, vertelt wat Slachtofferhulp 2.0 inhoudt.

  Het Meerjarenbeleidsplan 2013-2016 van Slachtofferhulp Nederland bevat heldere speerpunten die we met Slachtofferhulp 2.0 gaan waarmaken’, gaat Houbiers van start. ‘Het programma levert direct een bijdrage aan de vier speerpunten: onze toegankelijkheid vergroten, de cliënt beter bedienen, de samenwerking met ketenpartners verbeteren en de organisatie verder professionaliseren.

  Toegankelijkheid vergroten

  Allereerst breiden we de mogelijkheden om met een medewerker van Slachtofferhulp Nederland in contact te komen uit’, vertelt Houbiers. ‘Daarmee vergroten we onze toegankelijkheid; we worden beter vind- én benaderbaar. Naast de traditionele wegen via telefoon en brief, gaan we met Slachtofferhulp 2.0 ook contact via onder andere Whatsapp, e-mail en chat aanbieden. Webcare vormt – na een succesvolle pilotfase – een vast onderdeel binnen het programma en de openingstijden van de chat worden verruimd. Slachtoffers kiezen zelf welke vorm van contact het best bij hen past. Dit moet ervoor zorgen dat we over drie tot vijf jaar vijftig procent meer slachtoffers bereiken én dat meer slachtoffers ons op eigen initiatief weten te bereiken.

  Client beter bedienen


  Het gaat om maatwerk; de juiste dienstverlening op het juiste moment’,  vervolgt Houbiers. ‘Want elke gebeurtenis en ieder slachtoffer is uniek. Slachtoffers kunnen op verschillende momenten behoefte hebben aan ondersteuning, in verschillende vormen en voor een verschillende tijdsduur. Ook de inhoud van de ondersteuning kan verschillen; is onze hulp op juridisch, praktisch en/of op psychosociaal gebied gewenst?

  Mensen willen graag zelf de regie in handen (kunnen) houden; dat wordt niet anders als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt. Binnen Slachtofferhulp 2.0 bieden we verschillende manieren om een actieve rol te spelen in het eigen herstelproces. In een online omgeving, ‘Mijn Slachtofferhulp Online’ (MSO), vinden slachtoffers voor hen relevante informatie en inzicht in afspraken en contactpersonen. Ook kunnen zij andere slachtoffers ontmoeten of juist meer zelfstandig werken aan herstel met behulp van e-health instrumenten of ‘serious games’, die een informerende functie hebben of voor een bepaald inzicht zorgen. Dit alles niet ter vervanging van het persoonlijke contact, maar als een aanvulling op wat er al is.

  Samenwerking met ketenpartners verbeteren


  Ook binnen Slachtofferhulp 2.0 werken we samen met onze partners in de strafrechtelijke keten. Door als strafrechtketen gezamenlijk een slimme combinatie van telefonie en online services te ontwikkelen, vinden slachtoffers bij elke ketenpartner toegang tot informatie en services van álle ketenpartners. Zij loggen in op één centrale plek, waar zij vervolgens informatie inzien van het Openbaar Ministerie, de politie én Slachtofferhulp Nederland.

  Organisatie verder professionaliseren


  Om het programma te laten slagen is het nodig de organisatie verder te professionaliseren. Houbiers: ‘We zorgen dat alle medewerkers de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Om hen goed te kunnen ondersteunen bij de nieuwe vormen van onze dienstverlening, trekken we onder andere nieuwe specialisten aan. Ook leiden we medewerkers op door middel van trainingen georganiseerd door Slachtofferhulp Academie.'
  'Daarnaast gaan we continu meten. Gebruikersonderzoek en evaluaties laten zien hoe onze diensten slachtoffers helpen en wat we kunnen verbeteren. Slachtofferhulp 2.0 is niet in beton gegoten; door middel van proeftuinen komen we erachter wat wel en wat niet werkt. Het wordt een continu proces van aanpassen en bij succes vertalen naar reguliere diensten.

  Van start


  Voor de komende jaren staat er veel op de agenda. ‘Over drie tot vijf jaar willen we immers vijftig procent meer slachtoffers bereiken. Slachtoffers kunnen de implementatie van Slachtofferhulp 2.0 nu al merken; het webcare-team is weer van start gegaan en later dit jaar verruimen we de openingstijden van onze hulplijn en chat. Over vijf jaar zijn de extra mogelijkheden om de gevolgen van een misdrijf, verkeersongeval of calamiteit te boven te komen vast niet meer weg te denken.

  Voor meer informatie klik onderstaande bronlink !

  BRON: Slachtofferhulp.nl / Nieuwsbrief  Slachtofferhulp 2.0: meer slachtoffers bereiken en beter ondersteunen Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 21:07