Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Camerasysteem bespeurt kindermisbruik

  Admin
  Admin

  Camerasysteem bespeurt kindermisbruik Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4327
  Punten : 21864

  Camerasysteem bespeurt kindermisbruik Empty Camerasysteem bespeurt kindermisbruik

  Bericht van Admin ma 06 jul 2015, 12:55

  Camerasysteem bespeurt kindermisbruik Camera.kinderdagverblijf.groot
  Donderdagavond wordt het slimme camerasysteem ‘Kompletigo’ voor het eerst in gebruik genomen. Het systeem moet ervoor gaan zorgen dat kindermisbruik sneller wordt gedetecteerd. De slimme software analyseert alle camerabeelden uit het dagverblijf en speurt naar onregelmatigheden. Thuishuis de Speelhoek uit Munnekeburen is de eerste in Nederland waar dit wereldwijd unieke camerasysteem wordt geïnstalleerd.

  “De computer analyseert alle camerabeelden uit het kinderdagverblijf,” zegt Joris Bijvoets, directeur van Justitia Digitalis, het bedrijf achter Kompletigo. “Er komen pas mensenogen aan te pas als het systeem een afwijking in gedrag ziet.”
  Om die afwijking te herkennen, moet het systeem eerst leren wat de normale routines zijn binnen een dagverblijf. “Een begeleider die een zeer vieze luier verschoont, moet niet ineens verdacht worden binnen ons systeem. Kompletigo moet dus eerst leren dat deze uitschieters normaal zijn.” Na een leerperiode van zes weken kan het systeem deze routines herkennen.

  Onvoldoende toezicht
  Nadat het kindermisbruik door Robert M. bij Het Hofnarretje aan het licht kwam, zijn er maatregelen getroffen. Een voorbeeld daarvan is het vierogenprincipe: er moeten altijd twee medewerkers aanwezig zijn. In de praktijk blijkt het principe lastig na te leven. In 77% van de gevallen moet de controlerende collega ook zelf werken. (dit blijkt uit onderzoek van AbvoKabo FNV en RTL Nieuws) Het slimme systeem Kompletigo zorgt ervoor dat het toezicht wel goed wordt uitgevoerd.

  Privacy
  De camerabeelden worden onherkenbaar (gescrambled) opgeslagen in een digitale kluis. Als het systeem een onregelmatigheid ziet, dan wordt het onherkenbare fragment uit de kluis gehaald door een onderzoeker van Justitia Digitalis. De beelden worden dan onderzocht. Bij twijfel over de aard van het gedrag wordt een second opinion gevraagd aan Hoffmann Bedrijfsrecherche. De camerabeelden worden in geen enkel geval getoond aan ouders, werknemers of directie van het dagverblijf.

  BRON: de Ondernemer.nl

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Camerasysteem bespeurt kindermisbruik Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5099

  Camerasysteem bespeurt kindermisbruik Empty Re: Camerasysteem bespeurt kindermisbruik

  Bericht van PopeyeKamper ma 06 jul 2015, 13:44

  Oh oh, wat komt dit verhaal ons bekend voor, dit zijn onze ideëen die wij aangedragen hebben als één van de oplossingen om kindermisbruik te voorkomen.. 
  Maar het valt en staat met het toezicht en dat weet elk mens die bij zijn volle verstand is, als je niet handhaaft blijft er van de maatregelen niets over !!!


   Het is nu vr 19 jul 2024, 23:17