Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  • Reageren

Seksueel geweld tegen kinderen: een probleem van ons allemaal.

Admin
Admin

Seksueel geweld tegen kinderen:  een probleem van ons allemaal. Oprich10

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3494
Aantal berichten : 4326
Punten : 21837

Seksueel geweld tegen kinderen:  een probleem van ons allemaal. Empty Seksueel geweld tegen kinderen: een probleem van ons allemaal.

Bericht van Admin wo 08 jul 2015, 14:11

Seksueel geweld tegen kinderen:
een probleem van ons allemaal.
Nationaal Rapporteur gasthoofdredacteur Augeo magazine
 
Geachte heer/mevrouw,
 
Kinderen hebben recht op bescherming tegen alle vormen van seksueel geweld. Vanuit die overtuiging adviseer ik de regering hoe de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen in Nederland kan worden verbeterd. Ruim een jaar geleden verscheen mijn rapport ‘Op goede grond’. Hierin liet ik zien hoe de aanpak van seksueel geweld bestaat uit verschillende beslissingen, hoe vaak en hoe goed we slachtoffers en plegers in beeld hebben, en hoe we de aanpak zouden kunnen verbeteren.
 
Dit themanummer van Augeo magazine staat geheel in het teken van seksueel geweld tegen kinderen. Samen met Augeo wil ik u aan de hand van verschillende verhalen laten zien wat seksueel geweld nu eigenlijk is, wat de impact ervan kan zijn, welke mythes er over seksueel geweld bestaan en wat u zelf kunt doen om het te helpen voorkomen, te herkennen, te bespreken en aan te pakken. Ik hoop dat deze editie van het magazine u hierbij nieuwe inzichten biedt.
 
Met vriendelijke groet,
Corinne Dettmeijer-Vermeulen
Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen

  • Reageren

Het is nu zo 23 jun 2024, 21:56