Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Dienstverlening fysiek en psychisch geweld

  Admin
  Admin

  Dienstverlening fysiek en psychisch geweld Oprich10

  Registratiedatum : 20-07-13
  Reputatie : 3494
  Aantal berichten : 4326
  Punten : 21806

  Dienstverlening fysiek en psychisch geweld Empty Dienstverlening fysiek en psychisch geweld

  Bericht van Admin ma 13 jul 2015, 17:54

  Sinds 1 oktober 2012 kunnen slachtoffers en betrokkenen van seksueel misbruik bij de Hulplijn Seksueel Misbruik terecht voor de beste hulp in hun situatie. Minder bekend is dat slachtoffers van fysiek en psychisch geweld bij de Hulplijn terecht kunnen en recht hebben op dezelfde ondersteuning. De Hulplijn Seksueel Misbruik is in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondergebracht bij Slachtofferhulp Nederland.

  Via www.verbreekdestilte.nl kunnen slachtoffers en betrokkenen meer informatie vinden over de hulpverlening van de Hulplijn.

  Commissie Vooronderzoek naar geweld in de jeugdzorg

  Op maandag 13 juli hebben staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), namens het kabinet aangekondigd dat de commissie Vooronderzoek naar geweld in de jeugdzorg van start gaat. Deze commissie gaat onderzoeken of er voldoende mogelijkheden zijn om wetenschappelijk onderzoek te doen naar fysiek en psychisch geweld dat tussen 1945 en 2015 bij minderjarigen in instellingen en pleeggezinnen heeft plaatsgevonden.

  Bijdrage Slachtofferhulp Nederland

  Slachtofferhulp Nederland biedt slachtoffers, naar aanleiding van de berichtgeving over het onderzoek in de media, ondersteuning. Slachtofferhulp Nederland heeft positief gereageerd op deze vraag van de commissie, omdat deze slachtoffers binnen de doelgroep van Slachtofferhulp Nederland vallen. Daarnaast hebben Slachtofferhulp Nederland als organisatie en de Hulplijn veel ervaring opgedaan in de ondersteuning aan slachtoffers van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld.

  Op de website van de commissie is een verwijzing naar de Hulplijn opgenomen. Slachtoffers van fysiek en psychisch geweld in het heden en verleden in instellingen en pleeggezinnen kunnen bij ons terecht voor ondersteuning. Ook slachtoffers die elders met fysiek of psychisch geweld te maken hebben gehad kunnen ondersteuning krijgen van onze medewerkers. De Hulplijn is van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur bereikbaar via 0900 – 9999 001*.

  * De kosten voor het 0900-nummer zijn 5 cent per minuut met een starttarief van 4,5 cent per gesprek, plus de gebruikelijke belkosten.

  BRON: Slachtofferhulp.nl
  Artikel geplaatst op 13-7-15  Dienstverlening fysiek en psychisch geweld Onders10
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
  Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
  Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.


   Het is nu do 23 mei 2024, 05:08