Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

FB Pagina

 • Blogs
 • Mededelingen
 • Leden in het nieuws
  In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen! Klik op de foto om de playlist te openen.

  Symposium 7 november 2015 – workshop Vertrouwen en seksueel misbruik Popeye10


  Bekijk HIER alle berichten in deze categorie
 • Webcam Opname

  Webcam Recorder

  HTML5 Cam Recorder

  Audio Recorder

  Om jezelf op te nemen terwijl je praat of zingt, kun je één van de bovenstaande online recorders gebruiken die gebruikt maakt van je webcam of microfoon! Ze openen in een popup window, je kunt het venster kleiner/groter maken en het positioneren waar je maar wilt ! Elke opname kun je achteraf downloaden!

Aanbod

 • Reageren

Symposium 7 november 2015 – workshop Vertrouwen en seksueel misbruik

Admin
Admin
Oprichter
Oprichter

Registratiedatum : 20-07-13
Reputatie : 3412
Aantal berichten : 4206
Punten : 20711

Symposium 7 november 2015 – workshop Vertrouwen en seksueel misbruik Empty Symposium 7 november 2015 – workshop Vertrouwen en seksueel misbruik

Bericht van Admin ma 20 jul 2015, 18:20

Symposium 7 november 2015 – workshop Vertrouwen en seksueel misbruik Foto-2-e1435533795304-223x300
Magdaleen de Bruyckere – Interactionele Vormgeving – Vertrouwen en seksueel misbruik

Seksueel misbruik stelt de therapeut voor een pittige uitdaging. Therapie maakt immers gebruik van de vertrouwensrelatie tussen de klant en de therapeut. Maar seksueel misbruik schaadt het vertrouwen in de medemens. In deze workshop gaat het over vertrouwen en hoe vertrouwen een rol speelt in de hulpverleningsrelatie, specifiek bij mensen die seksueel misbruikt zijn.

‘Hoe kun je werken aan vertrouwen met klanten bij wie door het seksueel misbruik juist het vertrouwen ten diepste geschonden is?’

Magdaleen de Bruyckere geeft de jaartraining ‘Begeleiding van verwerking van diverse vormen van seksueel misbruik’ op de Educatieve Academie. Enkele thema’s daarin zijn: het verhaal en wat het in ons oproept, aanpassingsvermogen, grenzeloosheid en zelfdestructie, regressie als vermijding, overdracht en tegenoverdracht, het heropbouwen van een eigen identiteit, een vernieuwd vrouw- en manbeeld. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk waar ze, ondanks haar inmiddels hoge leeftijd, nog wekelijks mensen hulp biedt.

Seksueel misbruik en de therapeutische relatie

De werkelijkheid van seksueel misbruik zit vol met moeilijk te begrijpen tegenstellingen. Afweermechanismen die een positieve bedoeling hebben, zijn tegelijk ontwrichtend voor het volwassen leven. Wat is de diepere betekenis van schuldgevoelens en schaamte? Wat is de functie van dissociatie? Wat is de opbouwende intentie van suïcidaliteit? De workshop van Magdaleen de Bruyckere staat bol van door ervaring gedragen kennis.

Interactieve workshop

Het echte werk gebeurt in de relatie tussen therapeut en klant. Dat vertaalt zich ook naar de leersituatie: Alleen in de relatie tussen trainer/leraar en leerling is er leerwinst te behalen. Verwacht in de workshop uitgedaagd te worden om naar jezelf als hulpverlener te kijken, om jouw eigen handelen onder de loep te nemen en met nieuwe inzichten over de hulpverlening na seksueel misbruik naar buiten te komen.Symposium 7 november 2015 – workshop Vertrouwen en seksueel misbruik Onders10
   | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels | Neem Contact op met de Admin |
Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan contact op met de Admin.
Deelnemen aan de DIS, DS, NAO en CPTSS groep? Klik dan Hier op deelnemen.
 • Reageren

Het is nu zo 22 mei 2022, 16:35