Lotgenotencontact voor seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikte personen

Om reacties te verkrijgen op jouw berichten, raden wij aan om ook op berichten van anderen te reageren om zodoende je aanwezigheid op het forum kenbaar te maken!
Nederland Heelt

Twitter

LEDEN IN HET NIEUWS

In het kader van het nieuwe vooronderzoek naar mishandeling van kinderen in tehuizen en pleegzorg door commissie Micha de Winter hebben wij een playlist gemaakt van videos waarop leden interviews geven over misbruik en mishandeling, deze zijn nog steeds actueel en kunnen als steunbewijs dienen voor anderen !
Bekijk HIER alle berichten in deze categorie

GASTBLOGS

  Australische Jehova's hielden meer dan duizend gevallen van misbruik stil

  PopeyeKamper
  PopeyeKamper

  Australische Jehova's hielden meer dan duizend gevallen van misbruik stil Teamli10

  Registratiedatum : 23-07-13
  Reputatie : 270
  Aantal berichten : 116
  Punten : 5042

  Australische Jehova's hielden meer dan duizend gevallen van misbruik stil Empty Australische Jehova's hielden meer dan duizend gevallen van misbruik stil

  Bericht van PopeyeKamper ma 27 jul 2015, 21:04

  Australische Jehova's hielden meer dan duizend gevallen van misbruik stil Australische-jehovas-hielden-meer-dan-duizend-gevallen-van-misbruik-stil
  Jehova's getuigen in Australië hebben sinds de jaren vijftig meer dan duizend keer gevallen van seksueel misbruik van kinderen stilgehouden. 

  Dat is maandag naar voren gekomen tijdens een hoorzitting van een speciale commissie die het misbruik onderzoekt. De zaken werden niet gemeld bij de politie en bewijs werd vernietigd. In plaats daarvan werd de voorkeur gegeven aan interne onderzoeken.

  Jehova's getuige Max Horley, betrokken bij de interne afhandeling van het misbruik, vertelde de commissie over de gang van zaken. Naar eigen zeggen had hij er niet bij stilgestaan dat het misbruik een misdrijf was.

  Uit de kerk

  Na intern onderzoek werden in de loop der jaren 401 leden uit de kerk gezet. Van hen mochten er 230 later terugkeren. Voor zo'n onderzoek naar een beschuldiging waren twee of meer getuigen nodig. Daardoor ontsprongen 125 beschuldigde personen de dans. Australië telt momenteel 68.000 Jehova's getuigen.

  De commissie, speciaal belast met onderzoek naar kindermisbruik, hoort onder anderen nog twee mensen die door oudere kerkleden werden ontmoedigd hun misbruik aan te geven. In het verleden hield de commissie ook hoorzittingen over beschuldiging van kindermisbruik in kringen van orthodoxe Joden en rooms-katholieken. Ook in die gevallen ging het om zaken die soms al tientallen jaren oud waren.

  BRON: Nu.nl  Australische Jehova's hielden meer dan duizend gevallen van misbruik stil Onders11
     | Hoe een foto plaatsen? | Forum Regels |
  | Gebruikersnaam of emailadres veranderen? Neem dan Contact op met Admin |


   Het is nu do 23 mei 2024, 19:51